Love
Πηγή εικόνας: love-netflix.fandom.com

Πριν ξεκινήσω να σας αναλύσω το Love, θα ήθελα να αναφέρω πως σιχαίνομαι τις ρομαντικές ταινίες/σειρές. Το Netflix όμως επέμενε και ως πιστή στις προτάσεις του αλλά και ως απελπισμένη να έχω μια σειρά να χαζεύω τις νεκρές ώρες του μεσημεριού, που να μην είναι τα Φιλαράκια, είπα να κάνω μια δοκιμή. Let’s do this, shall we ?

Πηγή εικόνας: tecmundo.com.br

Περίληψη

Στο Love ακολουθούμε την Mickey (Gillian Jacobs) και τον Gus (Paul Rust), δυο άτομα με τελείως διαφορετικές προσωπικότητες καθώς και πολλά συναισθηματικά φορτία. Η Mickey είναι εθισμένη στο αλκοόλ, τα ναρκωτικά, το σεξ και την αγάπη ενώ o Gus είναι συναισθηματικά απαιτητικός, επιρρεπής σε εκρήξεις θυμού και εξαιρετικά αδέξιος. Μέσα απο λάθη, προσπάθειες να καλυτερέψουν τους εαυτούς τους και ακόμα περισσότερα λάθη παρακολουθούμε την εξέλιξη τους και της σχέσης τους.

Πηγή εικόνας: filmdaily.co

Αγάπη στα χρόνια του εθισμού

Ένας λόγος που με τράβηξε η σειρά ήταν η ρεαλιστική ματιά με την οποία παρουσιάζει στις σχέσεις και ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα τους ο Gus και η Mickey. Ειλικρινά, τι προοπτική έχει μια σχέση που αποτελείται απο μια εθισμένη και ένα άτομο που προσκολλάται στους συντρόφους του;

Παρατηρώντας αυτούς του δύο χαρακτήρες και με ένα καλογραμμένο σενάριο απο τους αγαπητούς Judd Apatow και Lesley Arfin αλλά και Rust, που έχει και πρωταγωνιστικό ρόλο, αντιλαμβάνεται κανείς πως δεν μιλάμε για την τυπική σειρά Boy meets Girl. Είναι δύο βαθιά πληγωμένα άτομα που κουβαλάνε τα δικά τους προβλήματα και τα αντιμετωπίζουν όσο καλύτερα γίνεται.

Μέσα απο άβολες και εντελώς ειλικρινείς στιγμές όπου ανακαλύπτουν όλες τις πτυχές ο ένας του άλλου αντιλήφθηκα το εξής. Οι σχέσεις μας, ερωτικές ή μη, βασίζονται στη τυφλή εμπιστοσύνη οτι θα αποδεχτεί τα ελαττώματα μας ο άλλος. Κλισέ; Είναι όμως και η αλήθεια. Μέσα σε τρεις σεζόν απομυθοποιείται τελείως ο χολιγουντιανός έρωτας. Βλέπουμε τους χαρακτήρες μας στην πιο απλή, απογυμνωμένη και όμορφη εκδοχή τους και δεν μπορείς παρά να θέλεις να δεις και το επόμενο επεισόδιο για να δεις πως θα καταλήξουν.

Love
https://filmdaily.co/news/love-season-two/

Τεχνικά ζητήματα

Καθώς μιλάμε για μια σειρά που θέλει να παρουσιάσει μια προσγειωμένη ματιά στις σχέσεις μένουμε με τα εξής δεδομένα. Η Mickey δηλώνει πολλά πράγματα. Καθαρή από αλκοόλ για πάνω απο ένα χρόνο, ενώ πίνει σε καθημερινή βάση. Έχει μια πλήρως ελεγχόμενη σχέση με τα ναρκωτικά καθώς δεν υπάρχει ουσία που να μην έχει καταναλώσει. Το σχεσιακό κομμάτι, που στις επόμενες σεζόν εξερευνάται, είναι και όλο το ζουμί οπότε δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Ο Gus πιστεύει πως η ευτυχία του τον περιμένει στη επόμενη γωνία και πως είναι έτοιμος να κατακτήσει το κόσμο, απλά ο κόσμος δεν το ξέρει. Ή, καλύτερα, προτιμά να κάνει πως δεν το ξέρει, όσο τον γελoιοποιεί. Και οφείλω να ομολογήσω πως κάποιες φορές το βρήκα αποκαρδιωτικό. Έτσι, βρισκόμαστε σε ένα φαύλο κύκλο, όπου εξηγούν τα αυτονόητα ο ένας στον άλλο, δεν παραδέχονται τα συναισθήματα τους ή τα αφήνουν να τους κυριέψουν και αναρωτιούνται: «δίνω τον καλύτερο μου εαυτό;»

Όσον αφορά τον σχολιασμό και τη ματιά μέσα στη ζωή ενός ζευγαριού όπου ο ένας είναι εθισμένος και ο άλλος τον στηρίζει στην ανάρρωση, οφείλω να ομολογήσω πως εντυπωσιάστηκα με το πόσο δομημένα και αντικειμενικά τοποθετήθηκε το σενάριο. Συναντήσεις, εξωτερίκευση συναισθημάτων και σκέψεων, καυγάδες και ειλικρίνεια, όλα για να παρουσιάσουν όσο πιο εύκολα και ομαλά γίνεται κάτι τόσο άγνωστο και σκληρό. Αλλά όλα είναι μεσ’ στη ζωή, σωστά;

Love
Πηγή εικόνας: filmdaily.co

Τα άτομα

Τόσο στο κομμάτι της υποκριτικής τους ικανότητας, αλλά και της χημείας τους, η Jacobs και ο Rust είναι υπέροχοι. Λατρεύεις την αμεσότητα τους αλλά και την στιγμιαία αμηχανία τους. Εξελίσσονται, γνωρίζονται και δημιουργούν τη δική τους καθημερινότητα μέσα στην ιδιορρυθμία τους. Όσο για το υπόλοιπο καστ, καθώς εξερευνάται και η δική τους οπτική γωνία σε στιγμές, κουμπώνουν τέλεια ο ένας με τον άλλο και με την εξιστόρηση της ζωής όπως την ξέρουμε.

Μια μικρή λεπτομέρεια που βρήκα ευφάνταστη στο Love, είναι το συνήθειο που έχει ο Gus με την παρέα του. Γράφουν τραγούδια τίτλων για ταινίες που δεν έχουν. Πόσο πιο original soundtrack να αποκτήσει μια σειρά;

Συνοψίζοντας

Ναι, δεν είναι σειρά που θα αλλάξει τη ζωή σας. Ναι, δεν είναι για όλους. Αλλά, αν όπως και εγώ, έχετε ανάγκη για μια διαφορετική οπτική ματιά στα πράγματα και βαρεθήκατε να γελάτε με τα αστεία του Chandler -όχι οτι μπορεί να γίνει ποτέ κάτι τέτοιο- δοκιμάστε την. Μπορεί και να την απολαύσετε.


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Facebook, Instagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project

5
ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Σκηνοθεσία
Σενάριο
Ερμηνεία
Μουσική Επένδυση
Βλέπουμε τους χαρακτήρες μας στην πιο απλή, απογυμνωμένη και όμορφη εκδοχή τους και δεν μπορείς παρά να θέλεις να δεις και το επόμενο επεισόδιο για να δεις πως θα καταλήξουν.love-mia-seira-gia-tis-sxeseis-tous-ethismous-kai-thn-enhlikh-zoh