δικαίωμα
Πηγή: pinterest.com//@Jess Goodwin

Το δικαίωμα του να μην είσαι καλα… Έχεις νιώσει άραγε ποτέ πως το κατέχεις; Ή τα πρέπει με τα οποία έχουμε τροφοδοτήσει το μυαλό μας μας στερούν αυτό το δικαίωμα; Θέλουμε να δείχνουμε πάντοτε καλά, θεωρώντας πως συναισθήματα που εκφράζουν το αντίθετο είναι κατακριτέα. Κρύβουμε ορισμένες στιγμές τα πραγματικά μας αισθήματα γεγονός που μας απομακρύνει από την αλήθεια μας. Είναι αποδεκτό να έχεις νεύρα, λύπη, στεναχώρια, θυμό, όπως είναι αποδεκτό και το να είσαι χαρούμενος και πηγή θετικής ενέργειας. Άλλωστε η ζωή είναι το άθροισμα όμορφων και συνάμα άσχημων στιγμών, γιατί να μην το αποδεχόμαστε;

Αποδοχή…

Οφείλουμε να αποδεχτούμε μία κατάσταση υπό την οποία βρισκόμαστε όπως πρέπει να αποδεχόμαστε και τον ίδιο μας τον εαυτό. Είναι ωραίο να ακούμε τα συναισθήματα μας ακόμα και τη λογική μας πολλές φορές. Αποδεχόμενοι τις συνθήκες οι οποίες περιβάλλουν τη ζωή μας για ένα χρονικό διάστημα, έχει ως αποτέλεσμα να νιώθουμε μικρότερη ψυχολογική πίεση. Έχουμε δικαίωμα να μην είμαστε καλά καθώς μόνο τότε εκτιμούμε τις πραγματικές χαρές της ζωής. Άλλωστε είναι φύσει αδύνατον να μην βιώνουμε όλα τα συναισθηματικά στάδια.

Καραντίνα…

Η περίοδος της καραντίνας αποτέλεσε αναμφίβολα μία από τις δυσκολότερες προκλήσεις που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε. Μία κατάσταση που προσέλκυσε πλήθος συναισθημάτων, τα οποία συγκρούνται καθημερινά. Δεν ξέραμε πως να νιώσουμε, πως να πράξουμε τι να σκεφτούμε. Άλλοτε αισιοδοξία για το μέλλον, άλλοτε φόβος και αγωνία. Στο τέλος της ημέρας αυτό που κυριαρχούσε είναι αυτό που του επιτρέπαμε να ευδοκιμήσει μέσα μας.

Είναι αποδεκτό να μην είμαστε εντάξει, αυτό όμως που δεν είναι αποδεκτό είναι το να παραμένουμε σε μία συνθήκη χωρίς να δρούμε. Οι μέρες περνούν, άλλα συναισθήματα εξασθενούν και στο τέλος αυτό που απομένει είναι η ανάμνηση. Μόνοι μας την χτίζουμε και εμείς επιλέγουμε τι πρόσημο θέλουμε να της δώσουμε. Αποδέξου τα αρνητικά σου συναισθήματα όπως ακριβώς αποδέχεσαι και τα θετικά, μην τα αφήσεις όμως να σε καταβάλουν!

 δικαίωμα
Πηγή: pinterest.com//@Laura Phillips

Παρόμοια άρθρα

Aκολουθήστε μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ