Τι ισχύει τελικά για το 13033; Θα υπάρχει όριο αριθμού μετακινήσεων την μέρα; Θα κόβεται αυτόματα η έγκριση του μηνύματος σε περίπτωση πολλών μηνυμάτων από την ίδια περιοχή;

Δηλώσεις κύριου Πέτσα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ.Πέτσας ανέφερε πως το βράδυ της Κυριακής στάλθηκαν πάνω από 1 εκατομμύριο μηνύματα στο 13033 για άθληση. Πρόσθεσε ότι «για άλλη μία φορά η ατομική ευθύνη και η συλλογική μας ωριμότητα θα είναι καθοριστική ώστε το lockdown να παραμείνει στο χρονοδιάγραμμα των τριών εβδομάδων που ανακοινώθηκε. Ας τηρήσουμε τα μέτρα. Ας μην ψάχνουμε συνεχώς αφορμές για να τα παρακάμψουμε. Ας μείνουμε για λίγο μακριά από φίλους και συγγενείς για να μπορέσουμε τελικά να είμαστε πολύ περισσότερο μαζί. Ατομική ευθύνη λοιπόν αλλά και κρατική επαγρύπνηση ώστε να εξασφαλίζεται η τήρηση των μέτρων».

Έλεγχοι

Προειδοποίησε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν ανελλιπώς και δεν θα υπάρχει ανοχή στην παράβαση των κρατικών μέτρων. Συγκεκριμένα, είπε: «Αυτή η καταστρατήγηση θα βρει απέναντι τους ελέγχους που θα είναι εκτεταμένοι και σκληροί. Καλούμε όλους αντί να πληρώνουν πρόστιμα να ακολουθούν τις οδηγίες για να βγούμε πιο γρήγορα από το lockdown. Αν ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών δεν θα χρειαστούν σκληρά μέτρα».

Επιπλέον, ο Γενικός Γραμματέας απάντησε σε πολλές ερωτήσεις για τα έντυπα μετακίνησης στην εργασία και την μεταφορά παιδιών στο σχολείο. Λόγω αδυναμίας οργάνωσης των επιχειρήσεων εξαιτίας της άμεσης εφαρμογής των νέων μέτρων δόθηκε παράταση επιβολής προστίμων για την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου.

Τεχνολογική Εικόνα

Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης εξήγησε πως δικαιολογείται το παρόν ποσοστό μηνυμάτων. Συγκεκριμένα, είπε ότι «Δεν κοιτάμε τις κατηγορίες και δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός στο σύστημα». Για την δήλωση του κ. Πέτσα για 1 εκ. μηνύματα δήλωσε ότι «αυτό ήταν κατά προσέγγιση. Εφόσον έχουμε πει ότι τα βράδια επιτρέπεται μόνο για άθληση ή για λόγους υγείας μπορεί κανείς να υποθέσει ότι ο λόγος ήταν αυτός».

Ο κ. Πιερρακάκης μίλησε και για τον αριθμό των μηνυμάτων στο 13033 σε σύγκριση με τον προηγούμενο αποκλεισμό. Όπως είπε, είναι αυξημένα τα ημερήσια ποσοστά μηνυμάτων συγκριτικά με την άνοιξη. Παρόλα αυτά, εξήγησε ότι στην υφιστάμενη κατάσταση πρέπει να ληφθεί υπόψιν και η λειτουργία δημοτικών, νηπιαγωγείων και σχολείων ειδικής αγωγής καθώς και η παραμονή λειτουργίας αρκετών επιχειρήσεων. Τα στοιχεία που δήλωσε ο υπουργός είναι τα εξής. 4,7 εκατομμύρια SMS το Σάββατο και 3,9 εκατομμύρια την Κυριακή. Την άνοιξη, με βάση τον υπουργό στάλθηκαν 110 εκατομμύρια σε 42 ημέρες, δηλαδή κατά μέσο όρο 2,6 εκατομμύρια τη μέρα.

Καταληκτικά, επισήμανε ότι δεν υπάρχει πλάνο περιορισμού του πλήθους μηνυμάτων ημερήσια για τους πολίτες. Όμως, οι προηγούμενες δηλώσεις του κ. Πέτσα προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και έγινε και λόγος για ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων.

 

Πηγές: madata.gr, dikaiologitika.gr, efsyn.gr

Παρόμοια Άρθρα:

Ακολουθήστε μας στις σελίδες μας FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project

3 COMMENTS

Comments are closed.