Ted Lasso

Ηχογράφηση από τη Σοφία Σακαρίκου:

Καλώς ή κακώς ζούμε σε μια εποχή όπου η μία πλατφόρμα διαδέχεται την άλλη και νέες παραγωγές κυκλοφορούν ασταμάτητα. Οι επιλογές είναι αμέτρητες οπότε κανείς δεν θέλει πλέον να αφιερώσει τον χρόνο του σε κάτι που δεν είναι σίγουρος ότι θα του αρέσει. Για να το πούμε αλλιώς, θα το σκεφτούμε δύο και τρεις φορές πριν ξεκινήσουμε μια σειρά. Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί αφιερώνουν πολλή ώρα στην αρχική σελίδα του Netflix ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο. Πολλοί λοιπόν, ανάμεσα τους και εγώ, όταν είδαν την υπόθεση της σειράς Ted Lasso μάλλον είπαν δεν θα πάρω.

Υπόθεση

Ο Ted Lasso, ένας προπονητής ράγκμπι μετακομίζει από τις Η.Π.Α στην Αγγλία προκειμένου να προπονήσει μια ομάδα ποδοσφαίρου. Φυσικά η σειρά λοιπόν παίζει με το γνωστό αστείο ότι για τους Αμερικανούς το ποδόσφαιρο δεν λέγεται football, όπως σε όλον τον υπόλοιπο πλανήτη, αλλά soccer. Έτσι καταφέρνουν να ξεχωρίζουν το ράγκμπι (football) από το ποδόσφαιρο (soccer) στη χώρα τους. Επομένως, μιλάμε για έναν προπονητή ο οποίος έχει ελάχιστη γνώση του ποδοσφαίρου.

Γιατί να δει κανείς μια σειρά που μιλάει για το ποδόσφαιρο;

Σε αυτήν λοιπόν την ερώτηση έρχεται ο μοναδικός Jason Sudeikis, που υποδύεται τον Ted Lasso, να δώσει την αφοπλιστική απάντηση: επειδή η σειρά δεν αφορά το ποδόσφαιρο. Χρησιμοποιεί το ποδόσφαιρο ως μια αφορμή για να μπει βαθύτερα στη ζωή πολλών διαφορετικών χαρακτήρων και να τους γνωρίσουμε καλύτερα. Ο τρόπος όμως που η σειρά το πετυχαίνει αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας της. Πραγματικά δεν χρειάζεται να έχεις ποδοσφαιρικές γνώσεις, ούτε να σ ‘αρέσει το άθλημα για να την αγαπήσεις.

Ted Lasso season 2 review: just as charming the second time around - The Verge

Μια σειρά που όσο περισσότερο επενδύεις σε αυτή τόσο περισσότερο την αγαπάς. Σενάριο με έξυπνες ατάκες και καλογραμμένοι χαρακτήρες που γίνονται αμέσως συμπαθείς πάρα τα ελαττώματα τους. Άλλωστε όλοι μας έχουμε μερικά. Η σειρά θίγει ζητήματα όπως η ανθρώπινη φιλιά, η αλληλεγγύη, οι οικογενειακές σχέσεις και η συναδελφικότητα με μια μοναδική ευαισθησία.

Jason Sudeikis: One man show

Εκτός από πρωταγωνιστής ο Jason Sudeikis υπογράφει και το σενάριο της σειράς. Σε έναν απαιτητικό ρόλο ο Sudeikis δίνει μια μοναδική ερμηνεία και γίνεται ένα με τον χαρακτήρα του, καταφέρνει δηλαδή το μέγιστο δυνατό επίτευγμα ενός ηθοποιού σε έναν ρόλο του. Να μην σκέφτεται ο θεατής την ώρα που τον υποδύεται ότι είναι πλασματικός. Του δίνει σάρκα και οστά με μοναδικό τρόπο και η επιτυχία της σειράς οφείλεται σε τεράστιο βαθμό στην προσωπική του δουλειά. Η χημεία των δεύτερων χαρακτήρων είναι αξιοσημείωτη και σου δίνει την αίσθηση ότι γνωρίζονται χρόνια. Από τους δεύτερους ρόλους ωστόσο, την παράσταση κλέβουν δύο χαρακτήρες. Ο Nathan (Nick Mohammed), ο αξιαγάπητος φροντιστής της ομάδας που κερδίζει την συμπάθεια του θεατή από το πρώτο κιόλας λεπτό και η Rebecca Welton (Hannah Waddingham) η πρόεδρος της ομάδας που αγαπάς να μισείς. Τουλάχιστον στην αρχή.

Η επιτυχία της σειράς

Είναι πιθανό η τεράστια επιτυχία του Ted Lasso να οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι το έμαθαν, αφού ολοκληρώθηκε η προβολή της 1ης σεζόν, κατά τη διάρκεια του δεύτερου Lockdown. Έτσι βρήκαν ένα καταφύγιο σε μια feelgood σειρά η οποία όμως δεν είναι καθαρή sitcom. Εμβαθύνει σε ζητήματα με τα οποία όλοι μας ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά και το κάνει χωρίς υπερβολές με απλότητα και ατόφιο συναίσθημα.

Η Apple δίνοντας την ευκαιρία για τη δημιουργία αυτής της σειράς κατάφερε εκούσια ή ακούσια να αποκτήσει ένα από τα μεγαλύτερα χαρτιά που διαθέτει για να ανταγωνιστεί τις υπόλοιπες πλατφόρμες. Πλέον ξεκίνησε η προβολή της της 2ης σεζόν, με τα επεισόδια να κυκλοφορούν σε εβδομαδιαία βάση, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί η ανανέωση της σειράς και για 3η σεζόν.

エーコ (@eiko_movie) | Twitter

Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ