Exclusive Content:

Τα στέκια των βιβλιοφάγων: μέρος 2

Τα στέκια των βιβλιοφάγων κάνουν την εμφάνισή τους και πάλι, σε ένα ακόμη άρθρο. Μέρη για όλους περιμένουν να τα ανακαλύψετε, παρέα με ένα καλό βιβλίο και έναν καλό καφέ. Εσείς, βρήκατε το νέο σας στέκι;

Το νέο έτος ξεκινά δυναμικά και οι βιβλιοφάγοι μπορούν να αναζητήσουν το κίνητρο της παραγωγικότητας στον έξω κόσμο. Τα μέρη που οι βιβλιοφάγοι στεγάζουν την αγάπη τους για το βιβλίο και τις αναγνώσεις, είναι παντού. Τα στέκια των βιβλιοφάγων μέρος 2 λοιπόν, μιας και ποτέ δεν είναι αργά να αναζητήσουμε ένα νέο μέρος που περιμένει να το εξερευνήσουμε. Καλός καφές, αλμυρές και γλυκές επιλογές, παρέα με ένα καλό βιβλίο, αποτελούν διέξοδο στη μονοτονία και τους ξέφρενους ρυθμούς της καθημερινότητας. Τα παρακάτω μέρη σύντομα μπορούν να γίνουν το νέο μας στέκι.

Λεμόνι

Πηγή εικόνας: https://littlebookstores.gr/lemoni/

Το βιβλιοπωλείο Λεμόνι, αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα στέκια σε μία ιδιαίτερη τοποθεσίας της Αθήνας, στο Θησείο. Το κοινό στοιχείο που ενώνει εδώ και χρόνια διεύθυνση και επισκέπτες, είναι σαφώς η μεγάλη αγάπη για τη λογοτεχνία και τη μαγεία του να αγγίζεις ένα νέο βιβλίο. Η αυλή του βιβλιοπωλείου δίνει την επιλογή ενός ιδιαίτερου μέρους για αναγνώσεις, ανάμεσα στις λεμονιές που κατακλύζουν τον χώρο. Αναμφίβολα, το μικροσκοπικό αυτό μέρος, θα σε κάνει να νιώσεις οικειότητα αλλά και μία περιέργεια για εξερεύνηση, μόλις το αντικρίσεις.

Ηρακλειδών 22, Θησείο

Books and Beans

Πηγή εικόνας: https://www.kidsproject.gr/

Ο συνδυασμός καλού βιβλίου και καφέ, δεν μπορεί ποτέ να αποτύχει. Και έναν τέτοιο μοναδικό συνδυασμό, μπορεί να σου προσφέρει απλόχερα το Books and Beans. Επιπλέον, προσφέρει μεγάλη ποικιλία σε λογοτεχνία, αλλά και σχολικά βοηθήματα ενώ είναι ειδικοί στην αναζήτηση και εύρεση σπάνιων τίτλων. Αναμφίβολα, η όμορφη αυλή του μπορεί να φιλοξενήσει βιβλιοφάγους αλλά και εργασιομανείς όλες τις ώρες και να μείνει σαν στέκι στην καθημερινότητά τους. Φυσικά, το μέρος αυτό περιμένει και τους μικρούς βιβλιοφάγους να το ανακαλύψουν, προσφέροντάς τους πληθώρα παιδικών βιβλίων.

Φορμίωνος 2, Παγκράτι

Fahrenheit 451

βιβλιοφάγος
Πηγή εικόνας: https://www.facebook.com/Fahrenheit-451-BooksCoffee

Ένας ζεστός και άνετος χώρος με άπλετες επιλογές βιβλίων. Το Fahrenheit 451 δεσπόζει στην περιοχή της Ηλιούπολης, ενώ σίγουρα μπορεί να είναι το επόμενο στέκι σου. Φιλόξενος και άνετος χώρος για όλες τις ώρες, τόσο για παρέες όσο και για πιο μοναχικές προσωπικότητες. Αναμφίβολα, η ποικιλία των βιβλίων θα σε κάνει να χαζεύεις για ώρες τα ράφια, ψάχνοντας ξανά και ξανά για την τελική επιλογή που θα σε κερδίσει.

Λεωφ. Μαρίνου Αντύπα 102, Ηλιούπολη

Ιανός Cafe

στέκι
Πηγή εικόνας: https://www.ianos.gr/p/post/ianos-cafe/

Σίγουρα, ένα από τα πιο γνωστά βιβλιοπωλεία για τους βιβλιόφιλους, ενημερωμένο και με πολλούς τίτλους βιβλίων. Βέβαια, αυτό που ίσως πολλοί να μη γνωρίζουν, είναι η λειτουργία του καφέ, που στεγάζει το βιβλιοπωλείο. Στον επάνω όροφο του χώρου, μπορεί κανείς να βρει ένα ζεστό, άνετο και ωραίο περιβάλλον που θα προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και εξερεύνησης ενός νέου βιβλίου. Για όσους το βιβλιοπωλείο του Ιανού αποτελούσε πρωταρχική επιλογή στην διαδικασία εύρεσης βιβλίων, σίγουρα και το καφέ του θα αποτελέσει το στέκι που οι αναγνώσεις θα ζωντανέψουν.

Σταδίου 24, Αθήνα

Πολυχώρος Μεταίχμιο

βιβλιοφάγος
Πηγή εικόνας: https://www.metaixmio.gr/

Το μέρος αυτό λειτουργεί δυναμικά και φιλοξενεί αναγνώστες κάθε ηλικίας, προσφέροντας βιβλία για κάθε προτίμηση και ενδιαφέρον. Ο χώρος λειτουργεί εναλλακτικά και σαν κέντρο υλοποίησης σεμιναρίων αλλά και εργαστηρίων. Παράλληλα, ο Πολυχώρος Μεταίχμιο, οργανώνει παρουσιάσεις βιβλίων, θεματικές βραδιές αλλά και λέσχες ανάγνωσης. Επιπλέον, ο χώρος διαθέτει και μία ιδιαίτερα διακοσμημένη αυλή που προσελκύει την πλειοψηφία των ανανγνωστών, για πιο χαλαρές και ξέγνοιαστες στιγμές.

Ιπποκράτους 118, Αθήνα

Ρότα Art Coffee

βιβλιοφάγος
Πηγή εικόνας: https://www.in2life.gr/

Ένα ιδιαίτερο νεοκλασικό κτίριο επί της οδού Σόλωνος, στεγάζει τον πολυχώρο των εκδόσεων Άγκυρα. Ο χώρος αυτός μπορεί χωρίς κόπο να μπει στη λίστα κάθε βιβλιοφάγου ως νέο στέκι. Η μοναδική διακόσμηση και η αύρα του χώρου προσελκύουν τους αναγνώστες, αλλά και όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα καλλιτεχνικά events. Παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις αλλά και μουσικά live, ενισχύουν τις πιθανότητες το νέο σου στέκι να έχει το όνομα Ρότα.

Σόλωνος 124, Εξάρχεια

Συμπεράσματα

Κάθε μέρος είναι μοναδικό. Όλα μαζί αλλά και το καθένα ξεχωριστά, έχουν να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία σε κάθε επισκέπτη. Μέρη για κάθε προτίμηση, μπορούν να μπουν στις λίστες με τα αγαπημένα μας στέκια και να μας κάνουν να χαθούμε μέσα σε αυτά. Επομένως, η αγάπη για τα βιβλία, ίσως έτσι μεγαλώσει και προσελκύσει νέους αναγνώστες που ξεκινούν το ταξίδι στον κόσμο του βιβλίου. Το νέο σου στέκι μπορεί να είναι μέσα σε αυτή τη λίστα, απλώς δεν το γνωρίζεις ακόμη.

Παρόμοια άρθρα:

Aκολουθήστε μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Αναστασία Παλάσκα
Αναστασία Παλάσκα
Βιβλιοθηκονόμος και βιβλιοφάγος με αγάπη στα βιβλία, τις σειρές και τον κινηματογράφο. Εθισμένη στον καλό καφέ και το ποιοτικό brunch. Λατρεύω το γέλιο, τα ζεστά χαμόγελα, το χιούμορ και τις πολύωρες συζητήσεις. Στόχος μου, να εξερευνώ καθετί νέο και ελπίζω και εσείς να ταξιδέψετε εξερευνώντας τα άρθρα μου.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...