Exclusive Content:

Τα κόμικς με τον Μίκυ που διαβάζαμε μικροί

Όσοι από εμάς ανήκουμε στην γενιά των 90ς (αλλά και πιο παλιά ίσως και μεταγενέστερα), τα κόμικς ήταν από την παιδική μας ηλικία η αγαπημένη μας συντροφιά. Το παρόν άρθρο είναι ένα αφιέρωμα στα κόμικς και κυρίως σε αυτά με ιστορίες του Μίκυ Μάους και των φίλων του.

Όσοι αγαπάτε τον Μίκυ, τον Ντόναλτ, το Σκρούτζ κτλ. καλώς ήρθατε! Διότι στο παρόν άρθρο θα κάνουμε μια βουτιά στα παιδικά μας χρόνια και θα θυμηθούμε τον εαυτό μας να τρέχει στα περίπτερα (ειδικά το καλοκαίρι πριν την παραλία) ξοδεύοντας το χαρτζιλίκι μας για να προλάβουμε να αγοράσουμε το εβδομαδιαίο τεύχος. Ελάτε λοιπόν να ξαναθυμηθούμε όλες εκείνες τις ιστορίες που διαβάζαμε μικροί μέσα από τα αγαπημένα μας κόμικς.

Το πρώτο περιοδικό Μίκυ Μάους κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, Παρασκευή 1η Ιουλίου του 1966 από τις εκδόσεις Ευάγγελος Τερζόπουλος, με τίτλο: Στις πηγές των Μογγόλων. Η ιστορία ανήκε στον Ρομάνο Σκάρπα, ενώ υπήρχε και μία δεύτερη με ήρωα τον Ντόναλντ Ντακ, σχεδιασμένη από τον Καρλ Μπαρκς. Το εξώφυλλο σχεδιάσθηκε από τον Πωλ Μάρρυ και παρίστανε τον Μίκυ να κουβαλά με το αριστερό του χέρι μια βαλίτσα και με το δεξί τον σκύλο του Πλούτο, ξεκινώντας το μεγάλο περιπετειώδες ταξίδι τους.

Μίκυ Μάους

Μίκυ
Πηγή: pinterest.com

Το Μίκυ Μάους ήταν εβδομαδιαίο περιοδικό και κυκλοφορούσε κάθε Παρασκευή στα περίπτερα. Βασικός ήρωας ήταν ο Μίκυ και ο σκύλος του ο Πλόυτο, οι οποίοι έμεναν στην πόλη Μίκυ Σίτυ, ζώντας διάφορες περιπέτειες. Συντροφιά στις περιπέτειες τους ήταν ο καλός φίλος του Μίκυ, ο Γκούφι, αλλά συχνά εμφανίζονταν και άλλοι χαρακτήρες, όπως η Μίννι Μάους (η κοπέλα του Μίκυ), ο επιθεωρητής Οχάρα, ο καθηγητής Ζαμποτέκ κ.α

Μεγάλο Μίκυ

Μίκυ
Πηγή: pinterest.com

Το Μεγάλο Μίκυ  κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 1967, με τις ιστορίες Πάμκιν-3, Τόμπυ Τάϋλερ και Φλάς Γκόρντον, Ο ήρωας του διαστήματος. Το περιοδικό εκτός από τις περιπέτειες του Μίκυ Μάους περιείχε και ιστορίες από άλλους ήρωες της Disney και τις περιπέτειές τους.

Μίκυ Μυστήριο

Μίκυ
Πηγή: pinterest.com

Το περιοδικό Μίκυ Μυστήριο αποτελεί μια σειρά κόμικς μυστηρίου, στην οποία ο Μίκυ Μάους είναι ντεντέκτιβ του Μίκυ Σίτυ. Σε συνεργασία με τον επιθεωρητή Οχάρα, αναλαμβάνει να λύσει τις πιο σκοτεινές υποθέσεις και να συλλάβει τους αδίστακτους εγκληματίες της πόλης του. Σύνηθεις κακοί στα Μίκυ Μυστήριο και αυτόματα εχθροί του, είναι συνήθως ο διάσημος Μαύρος Πητ, το Μάυρο Φάντασμα κ.α.

Ντόναλτ

Μίκυ
Πηγή: pinterest.com

Το Ντόναλτ είναι κόμικ με τις περιπέτειες του Ντόναλτ Ντακ. Ο Ντόναλτ ζει μαζί με τα τρία ανίψια του, τον Χιουι, τον Λιουι και τον Ντιουι στην Λιμνούπολη. Εκεί μένουν και συγγενείς του, όπως ο γκαφατζής ξάδερφος του Φέθρυ, ο τυχέρος ξάδερφος και αντίζηλός του ο Γκαστόνε, η μεγάλη αγάπη του η Νταίζυ και φίλοι όπως ο εφευρέτης Κύρος Γρανάζης, κ.α. Στην ίδια πόλη ζει και ο κροίσος θείος τους Σκρουτζ Μακ Ντακ, ο οποίος τους παρασύρει σε πολλές περιπέτειες.

Αλμανάκο

Πηγή: thaddeus-tripp.gr

Το Αλμανάκο είναι ένα κόμικ το οποίο εξιστορεί τις περιπέτειες του Ντόναλτ ως Φάντομ Ντακ. Ο Ντόναλτ τις νύχτες, κρυφά από όλους, μετατρέπεται σε μασκοφόρο εκδικητή και κυνηγά τους κακοποιούς της πόλης, αποδίδοντας τη δικαιοσύνη. Ο μοναδικός που γνωρίζει το μυστικό του είναι ο εφευρέτης Κύρος Γρανάζης, ο οποίος φτιάχνει τον εξοπλισμό του Φάντομ.

Κόμιξ

Πηγή: pinterest.com

Το Κόμιξ είναι μηνιαίο περιοδικό, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 6 Ιουνίου 1988. Περιλαμβάνει ιστορίες όλων των ηρώων μέσα από μεγάλους δημιουργούς, όπως τον Καρλ Μπαρκς, τον Ντον Ρόσα κ.α..Το πρώτο τεύχος έχει την ιστορία Χαμένοι στις Άνδεις του Καρλ Μπαρκς. Οι χαρακτήρες που εμφανίζονται συνήθως στα Κόμιξ εκτός από τον Μίκυ, τον Ντόναλτ και όσους προαναφέραμε, είναι ο Γκαστόνε, οι Μουργόλυκοι, ο Ρόμπαξ, η Μάτζικα Ντε Σπελ, ο Πλούτο, οι Χιούη, Λιούη και Ντιούη, ο Λούντβιχ Φον Ντρέηκ, η Τζένη Μακ Τζετ κ.α.

Κλασικά

Πηγή: thaddeus-tripp.gr

Τα Κλασικά ήταν τριμηνιαίο περιοδικό με περιπέτειες των ηρώων των Walt Disney Pictures. Το κάθε τεύχος είχε 164 σελίδες ακριβώς, αλλά παλαιότερα υπήρχαν τεύχη και με περισσότερες σελίδες. Λόγω των πολλών σελίδων του κάθε τεύχους, συχνά η πρώτη ιστορία αποτελούνταν από δύο μέρη, τα οποία είχαν δημοσιευθεί ένα-ένα σε δύο συνεχόμενα τεύχη του περιοδικού Μίκυ Μάους. Τα Κλασικά είχαν περιπέτειες με ήρωες και από την Λιμνούπολη και από το Μίκυ Σίτυ.

Μίννι

Πηγή: vendora.gr

Για τα κορίτσια της παρέας το Μίννι ήταν το δικό τους κόμικ (πέρα από τα προαναφερόμενα). Ήταν μηνιαίο και περιλάμβανε ιστορίες κυρίως των γυναικών της Λιμνούπολης και του Μίκυ Σίτυ. Οι ηρωίδες του Μίννι ήταν η Μίννι Μάους, η Νταίζυ Ντακ και οι ανιψιές της  (Έιπριλ, Μέη και Τζουν), η Τζένυ Μακ Τζετ, η γιαγιά Ντακ κ.α. Επίσης, το Μίννι περιελάμβανε και ειδήσεις για άτομα από το καλλιτεχνικό χώρο (τραγουδιστές, ηθοποιούς), κουίζ κ.α.

Ελπίζω να ευχαριστηθήκατε αυτό το μικρό ταξίδι πίσω στην παιδική μας ηλικία και εύχομαι να συνεχίζετε να διαβάζετε γιατί προσωπικά θεωρώ ότι τα συγκεκριμένα κόμικς αποτελούν διαχρονικές αξίες, οι οποίες είναι κρίμα να χαθούν.


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Κωνσταντίνα Βενιζέλου
Αγαπώ τα βιβλία, τη φιλοσοφία, το θέατρο, τις σειρές και τα ταξίδια. Το αγαπημένο μου μέρος, μια σκονισμένη βιβλιοθήκη. Είμαι κάπως μοναχική, μονίμως αναποφάσιστη και θέλω διαρκώς να ασχολούμαι με νέα πράγματα, διότι με ενοχλεί αφόρητα η ρουτίνα. Από μικρή μου άρεσε να εκφράζομαι μέσω της γραφής και πιστεύω ότι τα όνειρα και η φαντασία αποτελούν κίνητρο για περιπέτεια στη ζωή.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...