Πηγή: www.vanityfair.com

Ο Spider-Man με την τριλογία του Sam Raimi κατάφερε να βάλει τον φανταστικό κόσμο των υπερηρώων στον χάρτη του κινηματογράφου. Από τον γοητευτικό κόσμο του Sam Raimi, στην σοβαρή ατμόσφαιρα του Marc Webb. Ενώ το όραμα του Jon Watts για τον αγαπημένο μας Webhead έχει την τύχη να είναι ανάμεσα στους άλλους ήρωες της Marvel. Σήμερα όμως μέσω του Spider-Man: Into The Spider-Verse θα δούμε ένα διαφορετικό ταξίδι.

Κόντρα στο κατεστημένο

Το 2018 για πρώτη φορά είδαμε έναν άλλον αραχνο-ήρωα να παίρνει το τιμόνι του πρωταγωνιστή. Συστήθηκε για πρώτα φορά στην μεγάλη οθόνη ο Miles Morales συνοδευόμενος από άλλους αραχνο-ήρωες, άλλη μια πρωτοπορία στην μεγάλη οθόνη. Φυσικά το στούντιο της Sony δεν σταμάτησε εδώ αφού για πρώτη φορά μετά από έξι ταινίες ως τότε είδαμε τον Spider-Man στον κόσμο του animation. Η πρωτοτυπία της ταινίας μαζί με στοιχεία που θα δείτε παρακάτω κατάφερε να βραβευτεί με το Oscar καλύτερης animated ταινίας. Σημαντικό να αναφέρουμε ότι το βραβείο αυτό ήταν στην κατοχή τις Pixar και Disney απο το 2011 και μετά!

Spider-Man: Into The Spider-Verse
Πηγή: www.moviedash.com

Μια συναρπαστική αλλά ανθρώπινη πλοκή

O Miles δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στο νέο του σχολείο ενώ έχει το έργο που ακόμα και σε εμάς μοιάζει απίθανο, να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του πατέρα του. Φυσικά υπάρχει και ο άνετος θείος που ο Miles θαυμάζει. Βλέπουμε ότι ο Miles αισθάνεται ότι δεν ταιριάζει στο νέο του περιβάλλον, ενώ με τον θείο του νιώθει αρκετά πιο οικεία. Όμως στην πραγματικότητα βλέπουμε ότι αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι. Ψάχνει την θέση του σε αυτόν τον κόσμο. Ενώ ο Kingpin απειλεί κάθε διάσταση που υπάρχει για να εκπληρώσει τον σκοπό του, έτσι ο Miles θα αναγκαστεί να ανακαλύψει την ταυτότητα του, σαν άτομο και σαν ήρωας.

Spider-Man: Into The Spider-Verse
Πηγή: www.polygon.com

Αξίζει να την δεις;

Αναμφισβήτητα! Η ταινία σε συναρπάζει με την ανεπανάληπτη εικόνα της. Έχει την δικιά της αυθεντική ταυτότητα. Το στυλ της σε κάνει να νιώθεις σαν να ξεφυλλίζεις ένα κόμικ με μια πληθώρα χρωμάτων σε μια εμπειρία που γεμίζει το μάτι σου με ευχαρίστηση. Το Spider-Man: Into The Spider-Verse μας δίνει ρίσκα που απειλούν όλη την πραγματικότητα! Όμως παρ’ όλα αυτά καταφέρνει να μας πει μια ανθρώπινη ιστορία αναζήτησης ταυτότητας. O Miles αναγκάζεται να βρει την ισορροπία με τις ευθύνες που έχει σαν ήρωας αλλά και σαν γιος. Η ταινία μας προσφέρει ισορροπημένο χιούμορ, κρατώντας την ίντριγκα ζωντανή. Φυσικά βοηθάει η συναρπαστική δράση που συνοδεύεται από άριστη μουσική. Μέσα από αυτό το ταξίδι του Miles βλέπουμε το νόημα του να είσαι Spider-Man με όλα τα θετικά και αρνητικά του ενώ στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο κοινό. Μας θυμίζει πως όποιος φοράει την μάσκα πάντα θα είμαι ένας από εμάς.

Spider-Man: Into The Spider-Verse
Πηγή: www.lwlies.com

Στην ουσία…

Παρότι είναι μια επιστολή αγάπης στον χαρακτήρα του Spider-Man και ότι αντιπροσωπεύει είναι η κατάλληλη ταινία για να καταλάβει κανείς τι εστί Spider-Man και το γιατί όλοι μπορούμε ως έναν βαθμό να ταυτιστούμε σε αυτό το ταξίδι. Για αυτούς τους λόγους είναι η καλύτερη ταινία της αγαπημένης αράχνης μας. Αξίζει να την δεις, θαυμαστής του γνωστού ήρωα ή όχι.

Πηγή: www.themarysue.com

Παρόμοιρα άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project

1 COMMENT

Comments are closed.