Exclusive Content:

Ο Σωτήρης Κιζήλος και τα ατμοσφαιρικά illustrations του

Στην σημερινή περιήγηση στους καλλιτεχνικούς κύκλους της μητρόπολης θα μιλήσουμε με τον Σωτήρη Κιζήλο και τα ατμοσφαιρικά illustrations του.

Ηχογράφηση από τη Σοφία Σακαρίκου:

Ως πολίτης της μεγαλούπολης έχω μάθει να εντοπίζω τους καλλιτέχνες της, τους ανθρώπους αυτούς δηλαδή που της προσδίδουν αυτή την ομορφιά και που προσδιορίζουν τον παλμό της σε λέξεις και εικόνες. Στην σημερινή περιήγηση στους καλλιτεχνικούς κύκλους της μητρόπολης θα μιλήσουμε για τον Σωτήρη Κιζήλο και τα ατμοσφαιρικά illustrations του.

Ο Σωτήρης Κιζήλος είναι γεννημένος στην Αθήνα το 1994. Έχει τελειώσει το ΤΕΙ Γραφιστικής της Αθήνας και ασχολείται από πολύ μικρός με την γραφιστική και τη δημιουργία custom designs. Αυτό που τον ωθεί στο να δημιουργεί  ασταμάτητα έργα και αντικείμενα τέχνης είναι η έκθεση των συναισθημάτων του που διεισδύει στον ψυχισμό των υπολοίπων. Με την ταπεινότητα που αρμόζει στην τέχνη αλλά ταυτόχρονα και με την προβολή του εαυτού σου, επιτυγχάνεις μια ασταμάτητη εξέλιξη ως καλλιτέχνης, μας αναφέρει ο Σωτήρης.

Σωτήρης Κιζήλος
Πηγή εικόνας: instagram.com/sotiris.sub/

Η παλέτα του καλλιτέχνη

Εξερευνώντας τα έργα του καλλιτέχνη, παρατηρούμε μια ιδιαίτερη παλέτα συναισθημάτων. Διακρίνουμε ένα ημερολόγιο αναμνήσεων ξετυλιγμένο μέσα στα στενά της μητρόπολης. Στα illustration art έργα που δημιουργεί ο Σωτήρης Κιζήλος, εντοπίζουμε την θλίψη και την μοναχικότητα του ανθρώπου μέσα στο αστικό τοπίο. Παρόλο που οι άνθρωποι έχουν δημιουργήσει από την αρχή του κόσμου κοινωνίες και μεγάλες πόλεις για να κατοικούν εκείνοι και τα όνειρά τους, το τελευταίο χρονικό διάστημα της ιστορίας του κόσμου βρίσκει το ανθρώπινο ον εγκλωβισμένο μέσα στο δημιούργημά του. Τα κτήρια, οι δρόμοι καθώς και οι κοινοί τόποι δράσεων των ανθρώπων δεν έχουν διαμορφωθεί για εκείνον. Ο άνθρωπος ενώ είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ζωντανού οργανισμού που αποκαλείται πόλη, νιώθει σαν παράταιρο μέλος της. Νιώθει την ένταση της μοναχικότητας και της μη σύνδεσης με τον περιβάλλοντα χώρο, που όμως έχει δημιουργήσει για να αντιπροσωπεύει την οικία του.

Σωτήρης Κιζήλος
Πηγή εικόνας: instagram.com/sotiris.sub/

Ταυτόχρονα όμως, παρατηρούμε τους χαρακτήρες του Σωτήρη να προσπαθούν να έρθουν σε εναρμονισμό με το σύμπαν και τους πλανήτες του, όπως τον Ήλιο και τη Σελήνη. Μέσα στο χάος και την αυταπάρνηση της καθημερινής ζωής, οι άνθρωποι, στηριζόμενοι στην μαγεία των αναμνήσεών τους, βρίσκουν τον τρόπο να ερωτευτούν και να δημιουργήσουν πάλι. Μέσα στο δίπολο του σκοταδιού και της φώτισης, η ανθρώπινη ψυχή κατακτά πάλι το δικαίωμα να ονειρεύεται. Το ον θέτει ως στόχο την αυτό-βελτίωση και την εναρμόνιση με το περιβάλλον και την κοινωνία του.

Espero Rugs

Σωτήρη
Πηγή εικόνας: instagram.com/sotiris.sub/

Μια μεγάλη πρόκληση για τους καλλιτέχνες είναι η αλλαγή των μέσων που επιλέγουν για να μεταλαμπαδεύσουν τον λόγο και τις ιδέες τους. Ο Σωτήρης αποφάσισε να ανοίξει καινούργιους ορίζοντες στα πρότζεκτ του κάνοντας την αρχή για την δημιουργία μοναδικών αντικειμένων τέχνης που θα έχουν όμως και χρηστική ιδιότητα. Αναφερόμαστε σε μία πολύ ξεχωριστή ιδέα που αποτελείται από σχέδια του καλλιτέχνη ραμμένα πάνω σε χαλιά. Σε ερώτηση που θέσαμε στον καλλιτέχνη για την επιλογή του αντικειμένου μας ανέφερε ότι τα χαλιά είναι πολύ συνυφασμένα με τις αναμνήσεις της παιδικής του ηλικίας. Σε ένα χαλί έχεις περάσει μεγάλο μέρος των πρώιμών σου χρόνων. Ένα χαλί δεν χάνεται ποτέ από ένα σπίτι αλλά ούτε και από μια ανάμνηση.

Στο πρότζεκτ Espero Rugs ο Σωτήρης ασχολείται, εξ ολοκλήρου μόνος του, με την ραφή των χαλιών και τον σχεδιασμό τους. Με αυτό το βήμα ο καλλιτέχνης θέλει να κάνει μια αρχή στην παραγωγή χρηστικών αντικειμένων τα οποία όμως δεν θα χάσουν την καλλιτεχνική τους ιδιότητα και θα μπορούν να μεταφέρουν τις αναμνήσεις των ανθρώπων σε κάθε μέρος που θεωρείται από αυτούς οικείο.

Με τον καλλιτέχνη μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Instagram.


Παρόμοια άρθρα :

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Σοφία Γεωργοπούλου
Σοφία Γεωργοπούλου
Είμαι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας με μεγάλη αγάπη για την καλλιτεχνική σκήνη της Μητρόπολης , την φωτογραφία και τα ταξίδια ! Σαν μεγάλος βιβλιοφάγος , από πολύ μικρή ηλικία , συνήθισα να καταγράφω τις σκέψεις μου και τα όνειρα μου γιατί έτσι νιώθω την υλική υπόστασή τους . Πιστεύω πως όλοι οι άνθρωποι πρέπει να εκδώσουν την αυτοβιογραφία τους γιατί καμία ζωή και άποψη δεν είναι βαρετή και ούτε φυσικά , αμελητέα !

Latest Articles

Διάβασε επίσης...