Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού
Πηγή εικόνας: www.unsplash.com

Κάθε χρόνο στις 8 Αυγούστου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού

Το 1998 ήταν η πρώτη φορά που γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού. Φέτος είναι η 22η χρονιά εορτασμού του ανώτατου σταδίου της σεξουαλικής απόλαυσης που αποτελεί πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες και κινητήριος δύναμη για όλους τους ανθρώπους αφού ο έρωτας και το σεξ αποτελούν αδιαμφισβήτητα δύο από τους σημαντικότερους παράγοντες της ανθρώπινης ζωής.

Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε το 1998 από τον Αμερικανό εικαστικό και ακτιβιστή του σεξ, Άλεξ Χίρκα. Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που η γιορτή αυτή θεσπίστηκε στις 8 Αυγούστου, πέρα από το ότι δεν υπάρχει κάποια άλλη γιορτή αυτήν την ημέρα και από το ότι η ημερομηνία αυτή βρίσκεται μέσα στο καλοκαίρι. Την εποχή δηλαδή που οι άνθρωποι απελευθερώνονται και βιώνουν τον έρωτα και το φλερτ με ξεγνοιασιά, αθωότητα και λιγότερες ενοχές.

Σεβασμός, συμπερίληψη και κατανόηση

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως πλέον, εν έτει 2020, οι άνθρωποι έχουν γίνει περισσότερο ανοιχτοί σε ζητήματα που αφορούν το σεξ, είτε αυτά αφορούν την σεξουαλικότητα είτε το σεξ αυτό καθεαυτό. Γενικά, ζούμε σε μια εποχή όπου η ανοχή σε πράγματα και καταστάσεις είναι μεγαλύτερη και που θέματα που παλιότερα αποτελούσαν ταμπού θεωρούνται πλέον φυσιολογικά, όπως και είναι.

Φέτος, λοιπόν που όλοι μας απολαμβάνουμε τον έρωτα με μεγαλύτερη ελευθερία, οφείλουμε να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού πιο πανηγυρικά από ποτέ. Να αποδεχτούμε τις σεξουαλικές μας ανάγκες και να τις ικανοποιούμε, όταν βέβαια αυτό δεν προκαλεί οποιουδήποτε είδους βλάβη σε κάποιον άλλον, να αγαπάμε τον εαυτό μας και να τον φροντίζουμε όπως του αξίζει.

Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Facebook και Instagram για περισσότερη έπμνευση.

Giving Sight by Beasty-press 


Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για το άρθρο:

  1. 8 Αυγούστου: Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού – Πώς καθιερώθηκε, ανακτήθηκε από www.sportime.gr, τελευταία επίσκεψη 7/8/2020
  2. Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού, ανακτήθηκε από www.sansimera.gr, τελευταία επίσκεψη 7/8/2020

2 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.