Playing for Change
Πηγή: pinterest.com

Playing for Change… Είσαι έτοιμος για το γύρο του κόσμου;

Νέα Υόρκη, Άμστερνταμ, Βραζιλία, Αργεντινή, Καλιφόρνια, Τζαμάικα, Μεξικό, Κούβα, Γκάνα και όχι μόνο… Άραγε πού βρίσκεσαι στον κόσμο; Σε ποιο μέρος του κόσμου γεννήθηκες ή επέλεξες να ζεις; Ρητορική η ερώτηση… Άλλωστε δεν έχει και πολύ σημασία η απάντηση και ξέρεις γιατί; Γιατί, υπάρχει ένα σημείο ενότητας και σύνδεσης με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους στον πλανήτη μας! Και θα μου πεις πώς γίνεται αυτό; Η απάντηση είναι απλή! Συναισθήματα, στιγμές και πολλά ακόμη εκφράζονται μέσα από έναν κοινό τρόπο για όλους μας… Τη μουσική…

Δεν είναι συναρπαστικό να σκέφτεσαι ότι την ίδια στιγμή που ακούς το αγαπημένο σου κομμάτι και χάνεσαι στις δικές σου σκέψεις και αναμνήσεις, κάποιος άλλος, σε ένα άλλο μέρος της γης ακούει ακριβώς το ίδιο κομμάτι, έχοντας δημιουργήσει τη δική του μοναδική στιγμή; Καταστάσεις, που μπορεί να είναι διαφορετικές και ποικίλες, όμως δεν παύουν να έχουν την ίδια βάση, είναι ανθρώπινες, είναι μοναδικές, είναι ευαίσθητες, είναι ξεχωριστές, μπορεί να είναι δύσκολες, μπορεί και όχι, το σίγουρο είναι ότι, όταν σταματούν να υπάρχουν οι σωστές λέξεις, έρχεται η μουσική και με το μαγικό της ραβδάκι δίνει νόημα, ουσία και τη δυνατότητα έκφρασης όλων αυτών των συναισθημάτων χωρίς να χρειάζεται να ειπωθεί κάτι…

Δε χρειάζονται πολλά για να έρθει μια αλλαγή! Όραμα, αγάπη, μεράκι και προσπάθεια να πετύχεις κάτι διαφορετικό και κάτι, το οποίο θα επηρεάσει θετικά τον κόσμο, θα δημιουργήσει αλληλεγγύη και ενότητα! Ενότητα! Ναι, ενότητα είναι η λέξη που χαρακτηρίζει το κίνημα Playing for Change… Η αλλαγή θα έρθει θα μας χτυπήσει την πόρτα ρυθμικά, ως απόρροια της ένωσης μεταξύ των ανθρώπων, ανθρώπων από διαφορετικές χώρες, εθνικότητες, πολιτισμούς, κουλτούρες, γλώσσες… Ένα όμορφο παζλ, που τα κομμάτια του κουμπώνουν μέσω μιας συλλογικής προσπάθειας για αλλαγή μέσω της μουσικής.

Πώς ξεκίνησαν όλα;

Δεν είναι τυχαίο που η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε με το υπέροχο και διαχρονικό κομμάτι “Stand by Me”. Στάσου δίπλα μου, έτσι ώστε να γευτούμε και να πορευτούμε παρέα στο ταξίδι της ζωής! Έτσι, ας ταξιδέψουμε με μια χρονομηχανή πίσω στο 2002, όπου δυο φίλοι, οι Mark Johnson and Whitney Kroenke είχαν ένα κοινό όραμα. Να ταξιδέψουν κατά μήκος της Αμερικής και να κινηματογραφούν μουσικούς, οι οποίοι τραγουδούσαν στο δρόμο για τον κόσμο. Μάλιστα, για αυτή τους της προσπάθεια βραβεύτηκαν με το βραβείο “A Cinematic Discovery of Street Music”.

Στα πλαίσια αυτής τους της προσπάθειας συνάντησαν τυχαία στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια τον Roger Ridley. Έναν τραγουδιστή με μια πολύ ιδιαίτερη και χαρακτηριστική φωνή, που δύσκολα ξεχνάς. Τον προσέγγισαν και του ζήτησαν να μαγνητοσκοπήσουν το “Stand by Me”, το κομμάτι που τον άκουσαν να τραγουδά με έναν πολύ δικό του τρόπο. Η ερμηνεία του Roger έχει μια αλήθεια, έχει ψυχή και αυτό είναι που τον ξεχωρίζει. Έτσι, δημιουργήθηκε ένα “Song Around the World”, όπως αποκαλούν τα κομμάτια που διασκευάζουν ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο, βρίσκοντας εκπληκτικά τοπικά ταλέντα, τα οποία συμμετέχουν όλα μαζί και διαμορφώνουν μουσικά αριστουργήματα.

 

Mark:”With a voice like yours, why are you singing on the streets?” Roger:”Man I’m in the Joy business, I come out to be with the people.”

 

Ταυτόχρονα, δημιούργησαν την “Playing for Change Band”, η οποία αποτελείται από κάποια ταλέντα που γνωρίζουν κατά τη διάρκεια αυτών των ταξιδιών. Πραγματοποιούν συναυλίες έχοντας ως στόχο να ενώσουν τους ανθρώπους μέσω των μελωδιών και των στίχων των κομματιών που αποφασίζουν να ερμηνεύσουν. Ακόμη, πραγματοποιούν μια πολύ σημαντική δράση μέσω του Μη-Κερδοσκοπικού Οργανισμού, που έχουν ιδρύσει προσφέροντας ένα σημαντικό ποσό των κερδών στην ίδρυση μουσικών σχολείων, θέλοντας να δώσουν ελπίδα και χαρά στη νέα γενιά, με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για τον πλανήτη μας!

Ένα σύντομο μουσικό ταξίδι…

Αγάπησα πολύ αυτό το εγχείρημα από την πρώτη στιγμή που ανακάλυψα τη μουσική τους, γιατί είναι κάτι άκρως διαφορετικό, κάτι ζωντανό, κάτι χρωματιστό… Γι’ αυτό το λόγο θα ήθελα να ακούσουμε μαζί 6+1 αγαπημένα κομμάτια που έχουν ερμηνεύσει, οι υπέροχοι αυτοί άνθρωποι. Βάλτε τη ζώνη σας και ετοιμαστείτε να απογειωθούμε παρέα σε ένα ακόμα μουσικό ταξίδι…

No I won’t be afraid
Oh, I won’t be afraid
Just as long as you stand, stand by me
So darling, darling
Stand by me, oh stand by me
Oh stand, stand by me
Stand by me
Stand By Me

Lean on me
When you’re not strong
And I’ll be your friend
I’ll help you carry on
For it won’t be long
Till I’m gonna need somebody to lean on

Lean on Me

Ooh, I would rather, I would rather go blind boy
Than to see you, walk away from me child, no

I’d rather go blind

Guantanamera
Guajira, Guantanamera
Guantanamera
Guajira, Guantanamera

Guantanamera

Lovers keep on lovin’
Believers keep on believin’, um yeah
Sleepers just stop sleepin’
‘Cause it won’t be too long, oh, yeah, yeah
Oh, yeah, yeah, yeah

Higher Ground

Ooh, a storm is threatening
My very life today
If I don’t get some shelter
Ooh yeah I’m gonna fade away

Gimme Shelter

I woke up this mornin’, feelin’ round for my shoes
Know ’bout ‘at I got these, old walkin’ blues
Woke up this mornin’, feelin’ round for my shoes
But you know ’bout ‘at I, got these old walkin’ blues

Walking Blues

Ελπίζω να το απολαύσατε όσο και εγώ! Ραντεβού στο επόμενο!

Don’t forget: “Peace and Love!”


Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν:

  • www.youtube.com

Παρόμοια άρθρα: 

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project 

3 COMMENTS

Comments are closed.