animation
Πηγή εικόνας: imgur.com

10 σειρές animation για να αποκτήσει μια άλλη νότα η καθημερινότητα σου…

Ηχογράφηση από την Ακριβή Ανδρινοπούλου:

Νέα χρονιά, νέα μυαλά και ολόφρεσκες προτάσεις για να αποκτήσει μια άλλη νότα η καθημερινότητα σου. (Δες εδώ το Part 1). Σειρές animation που αγάπησα, γέλασα πολύ και ήρθε η ώρα να τις μοιραστώ και μαζί σου. Είχα υποσχεθεί σασπένς και κόντεψε να σε πιάσει ναρκοληψία, το ξέρω. Αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. Έχουμε και λέμε…

6. Bojack Horseman (25’/ επεισόδιο)

https://www.monkprayogshala.in/blog/2016/8/8/the-ups-and-downs-of-bojack-horseman-a-review
Πηγή εικόνας: monkprayogshala.in

Δεν νοείται λίστα που να μην εμπεριέχει την εν λόγω σειρά animation. Παρότι έχει κάνει πάταγο, υπάρχει μια ανησυχητικά μεγάλη μερίδα ανθρώπων που δεν την έχουν δει ακόμα. Και ρωτώ: Τι ακριβώς περιμένετε; Πολύ περιληπτικά, στο Bojack Horseman με αφορμή την συγγραφή της «αυτοβιογραφίας» του, παρακολουθούμε την ζωή του Bojack. Τον συντροφεύουν ο εξ ανάγκης συγκάτοικος του Todd, η μάνατζέρ του Princess Carolyn, η αφανής συγγραφέας Diane και ο ατέρμονα χαρούμενος Mr. Peanutbutter. Μέσα από την εξιστόρηση της ζωής του, μερικών ατυχών συμβάντων αλλά και επαναλαμβανόμενων λαθών, γινόμαστε θεατές του χάους που αποκαλεί ο πρωταγωνιστής καθημερινότητα. Μα μη γελιέστε. Το Bojack Horseman δεν είναι «άλλη μια σειρά». Πραγματεύεται εθισμούς, απώλειες, ρεαλιστικές φοβίες και άλγη, χρησιμοποιεί τον σαρκασμό ως άμυνα έναντι στη πραγματικότητα που βιώνουν οι πρωταγωνιστές. Είναι η περίληψη μιας ύπαρξης που χαρακτηρίζεται από κακό timing και ακόμα χειρότερες επιλογές. Αλλά θα λατρέψετε κάθε λεπτό, σας το εγγυώμαι.

7. The Dragon Prince (26’/ επεισόδιο)

Πηγή εικόνας: forbes.com

Παρότι δεν υπήρξα ποτέ φαν του anime, οφείλω να ομολογήσω πως μια σειρά σαν το Dragon Prince μεταπείθει και τους πιο άπιστους. Μια ιστορία για τα δυο διχασμένα βασίλεια στην Xadia, με τη μαγεία των κόσμων τους να παίζει πρωταρχικό ρόλο στην ατέρμονη διαμάχη τους. Η σειρά εστιάζει στους δύο πρίγκιπες, Callum και Ezran, που ανακαλύπτουν ένα αυγό δράκου και προσπαθούν να λήξουν τον αέναο πόλεμο μεταξύ των ανθρώπων και των ξωτικών. Στο δύσκολο αυτό ταξίδι αποκτούν έμπιστους φίλους και αναπάντεχους εχθρούς. Μια σειρά των 3 σεζόν που θίγει έννοιες όπως εξαπάτηση, ρατσισμό, φιλία και το καθήκον που φέρει κανείς ασχέτως ηλικίας ή είδους.

8. Paradise P.D. (28’/επεισόδιο)

animation
Πηγή εικόνας: lordoftheseries.gr

Μπορεί να μην γεμίζει το μάτι πολλών μια ιστορία που θυμίζει κατά πολύ τη «Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή». Αλλά πως γίνεται να πεις όχι σε μια σειρά animation που πάει κόντρα στην politically correct κουλτούρα των τελευταίων ετών; Στο Paradise P.D. παρακολουθούμε τις απεγνωσμένες προσπάθειες 6 αστυνομικών, με παντελή έλλειψη του αστυνομικού δαιμονίου, να προσφέρουν «Οργάνωση και Τάξη» στην κωμόπολη τους. Να προσθέσω εδώ την οξύμωρη ύπαρξη ενός αστυνομικού σκύλου εθισμένου στα ναρκωτικά, χαρακτήρες βγαλμένους από κάθε κωμική ταινία των ’90s και αναφορές στην αμερικανική κουλτούρα των hillbillies. Θα παραδεχτώ πως η «καφρίλα» είναι το κύριο στοιχείο της σειράς και υπάρχει κάποια επανάληψη. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι όλα στη ζωή Σαιξπηρικού βεληνεκούς για να τα απολαύσουμε.

9. Disenchantment (28’/επεισόδιο)

animation
Πηγή εικόνας: deadline.com

Ποιος δεν μεγάλωσε με παραμύθια με αθώες πριγκίπισσες και σκληρούς βασιλιάδες σε μαγικά βασίλεια που το «happy ending» περιλάμβανε γάμους και υποσχέσεις αιώνιας ειρήνης; Ας πούμε πως το Disenchantment πήρε όλα αυτά τα παραμύθια, κράτησε κάποια πολύ βασικά στοιχεία και έπειτα το έφερε στα μέτρα μας. Η ιστορία έχει ως εξής: Η πριγκίπισσα Tiabeanie (για τους φίλους, Bean) είναι αλκοολική, αθυρόστομη ή πιο σύντομα ένας σωστός «αλητάμπουρας». Έτσι, ο πατέρας της κανονίζει το γάμο της με τον πρίγκιπα του διπλανού βασιλείου που, φυσικά, δεν τελείται ποτέ. Αντ’ αυτού, η Bean θα γνωρίσει τον Luci, έναν δαίμονα που όλοι μπερδεύουν με γάτα, και τον Elfo, ένα ξωτικό, και θα ξεκινήσει μια τεράστια περιπέτεια. Μια σειρά με έντονο το στοιχείο του σαρκασμού, ατακαδόρικους χαρακτήρες, παραθέσεις σκληρών αληθειών και όλα αυτά μέσα σε μόλις 2 σεζόν. Όμως, από 15 Ιανουαρίου η παρέα επιστρέφει στις οθόνες μας και προβλέπεται binge-watching.

10. Blood of Zeus (30’/επεισόδιο)

animation
Πηγή εικόνας: screenhub.blog

Ανέκαθεν λάτρευα την μυθολογία και το Blood of Zeus ήρθε θεόσταλτο. Η ιστορία μας εξελίσσεται γύρω από τον μύθο του Ήρωνα, ένα από τα πολλά παιδιά του Δια. Ο Ήρων, ως ημίθεος, αναλαμβάνει να υπερασπιστεί την Ελλάδα από την εχθρική επέλαση ενός στρατού δαιμόνων. Ίσως από τις πιο αγαπημένες σειρές του 2020, το Blood of Zeus είναι όλα όσα πρέπει να είναι μια σειρά που πραγματεύεται μύθους. Ακόμα και αν γράφτηκε στην νεωτεριστική εποχή. Αίμα, επικές μάχες, αψιμαχίες μεταξύ θεών και φυσικά ορθή αναπαράσταση της ελληνικής ιστορίας. Γραμμένο από τους ελληνικής καταγωγής Charley και Vlas Parlapanides και με ένα cast σχεδόν εξ’ ολοκλήρου αποτελούμενο από επίσης Έλληνες, είναι μια υπέροχη σειρά animation της μιας, προς το παρόν, σεζόν.

Πριν φύγεις…

Σε μια εποχή όπου η ευρηματικότητα στις σειρές αποτελεί εξαίρεση, ελπίζω οι προτάσεις μου να σου φανούν, αν μη τι άλλο, δελεαστικές. Να ξεφύγεις από την μιζέρια της συνήθειας και της εύκολης λύσης. Όλοι πέσαμε θύματα του Netflix στη ζωή μας, δεν είναι ντροπή. Αλλά εγώ θέλω κάτι καλύτερο για σένα. Εμπρός, λοιπόν, με θάρρος!


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project

2 COMMENTS

Comments are closed.