Ναι λοιπόν, έφτασε η στιγμή για τις εκδρομές που τόσο περιμέναμε και σχεδιάζαμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας! Φυσικά, αδράξαμε την ευκαιρία και επισκεφθήκαμε ήδη κάποια πανέμορφα μέρη. Mπορεί το καλοκαίρι να είναι συνδεδεμένο με νησιωτικούς προορισμούς, ωστόσο η ηπειρωτική Ελλάδα κρύβει θησαυρούς που αξίζει να τους επισκεφθείτε ανεξαρτήτου εποχής. Η πρώτη μας εκδρομή, λοιπόν, περιελάμβανε εξόρμηση στην Ορεινή Κορινθία. Πιο συγκεκριμένα, επισκεφθήκαμε τη λίμνη Στυμφαλία και τη λίμνη Δόξα. Μόλις δύο ώρες μακριά από την Αθήνα.

Στυμφαλία

Η μυθική λίμνη, που έχει συνδεθεί με τον Ηρακλή και τον έκτο του άθλο, τις Στυμφαλίδες Όρνιθες. Μην ανησυχείτε, δεν θα συναντήσετε ούτε τις όρνιθες, ούτε καν… νερό στη συγκεκριμένη περιοχή. Ο λόγος; Πρόκειται για βαλτώδη λίμνη η οποία διατηρεί νερό μόνο κατά τους χειμερινούς μήνες. Μην σας αποτρέψει αυτό από το να την επισκεφθείτε. Το τοπίο είναι πραγματικά ονειρικό, καταπράσινο και τρομερά ήσυχο. Το μόνο που θα ακούσετε είναι ο ήχος των μεταναστευτικών πουλιών που βρίσκουν εκεί το καταφύγιό τους. Υπάρχει η δυνατότητα δίωρης πεζοπορίας κατά μήκος της λίμνης, ώστε να εξερευνήσετε κάθε της πτυχή κι ύστερα μπορείτε να ολοκληρώσετε την ξενάγησή σας στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας. Φυσικά μπορείτε να τα παρακάμψετε όλα αυτά και απλά να κάνετε μία στάση και να θαυμάσετε τη λίμνη από ψηλά.

λίμνη
Λίμνη Στυμφαλία
λίμνη
Λίμνη Στυμφαλία

Λίμνη Δόξα

Μόνο 40 λεπτά μακριά από τη λίμνη Στυμφαλία, βρίσκεται η τεχνητή λίμνη Δόξα. Aπό πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως «κορινθιακή Ελβετία» και πραγματικά, δεν έχουν άδικο. Καμία υπερβολή δεν κρύβεται πίσω αυτόν τον χαρακτηρισμό. Τα γαλαζοπράσινα νερά της, το δασώδες τοπίο γύρω της και το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου που βρίσκεται στην όχθη της, δημιουργούν ένα ονειρικό θέαμα.

λίμνη
Πηγή: breafingnews.gr

Ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσε η φιλόξενη στάση των ντόπιων παραγωγών που βρίσκονται στη λίμνη και πωλούν καθημερινά τα προϊόντα τους. Μας «φίλεψαν» παξιμάδια, μέλι, τυρί, οινόμελο, τσίπουρο και φυσικά το φημισμένο κορινθιακό γλυκό τριαντάφυλλο. Για να μπορέσετε να έχετε μία πανοραμική εικόνα της λίμνης, μην παραλείψετε να ανεβείτε στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. Οι ιερείς θα σας οδηγήσουν στο «Αρχονταρίκι» απ’ όπου θα θαυμάσετε τη συγκλονιστική θέα. Ύστερα, θα σας ξαναφιλέψουν… γλυκό τριαντάφυλλο!

λίμνη
Λίμνη Δόξα, θέα από το μοναστήρι

Αξίζει να σημειωθεί οτι στη λίμνη Δόξα μπορείτε να κάνετε διάφορα watersports, να νοικιάσετε ποδήλατο, μοτοποδήλατο κά. Αν ψάχνετε για φαγητό, να προτιμήσετε τα γύρω χωριά καθώς στην περιοχή της λίμνης δεν υπάρχουν πολλές επιλογές.

Αν κάτι έκανε το ταξίδι μας μαγικό, αυτή ήταν η διαδρομή. Όπου κι αν έπεφτε το βλέμμα μας υπήρχαν καταπράσινα λειβάδια, σπαρμένα χωράφια, ανθισμένα λουλούδια. Κυριολεκτικά «άνοιξαν τα μάτια μας» ύστερα από τόσους μήνες εγκλεισμού. Επιβεβαιώνουμε λοιπό: Paradise found και είναι δίπλα μας!

Πρόκειται για έναν ιδανικό κοντινό προορισμό, εύκολα προσβάσιμο. Ρίξτε του μία ματιά, βάλτε τον στην ταξιδιωτική σας λίστα και δεν θα χάσετε!


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty-Press // Giving Sight The Project 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ