Πάνος Βλάχος
Πηγή: tetragwno.gr

Στην ερώτηση «Ποιος είναι ο Πάνος Βλάχος;» οι περισσότεροι θα απαντούσαμε απλά και λιτά «Ένας ηθοποιός». Κάποιοι ίσως προσέθεταν και σειρές στις οποίες έχει παίξει· «Η ζωή της άλλης», «Μην αρχίζεις την μουρμούρα», «Οι Βασιλιάδες». Λοιπόν, δεν είναι απλώς ένας ηθοποιός. Κανένας, στην πραγματικότητα, δεν είναι απλώς κάτι, αλλά όλοι έχουμε διάφορες και διαφορετικές πλευρές. Αυτή είναι και πρέπει να είναι η φύση του ανθρώπου, πολύπλευρη, να έχει ποικίλες ασχολίες και ενδιαφέροντα. Επομένως, και ο Πάνος Βλάχος έχει και άλλα ενδιαφέροντα εκτός της υποκριτικής· σε αυτά συγκαταλέγεται και η μουσική. Στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε με δύο τραγούδια του, το «Λαχείο» και τα «Μαθήματα ζωής».

«Λαχείο»

«Ένα λαχείο είναι η ζωή» μας υπενθυμίζει ο καλλιτέχνης και μας φτιάχνει την διάθεση με τους στίχους και το video clip του τραγουδιού. Κύριο θέμα είναι ο έρωτας, με την υπογραφή της κοινωνίας (ξέρετε, της ελληνικής) και του «τι πρέπει να κάνεις». Η διαφορά με τα παραδοσιακά ερωτικά τραγούδια που έχουμε συνηθίσει είναι η έλλειψη του πόνου και του παραπόνου και η επικράτηση μιας θετικότητας που μας συνεπαίρνει. Και όλο αυτό συμπληρώνεται από ένα video clip, που λαμβάνει χώρα στο Silverlake του Los Angeles, γεμάτο κίνηση, ενέργεια και την όμορφη περιοχή, όπου διέμενε ο Πάνος Βλάχος όσο ήταν στις ΗΠΑ. Φυσικά, δεν άντεξε να μην προσθέσει λίγη ειρωνεία, κλείνοντας το στόμα του και σιωπώντας μετά τον στίχο «θα το πω και στα κανάλια».

«Λαχείο»

«Μαθήματα ζωής»

Το νέο αυτό τραγούδι ήρθε να μας δώσει μια εικόνα της σύγχρονης (ελληνικής, κυρίως) κοινωνίας. Παίρνει κάποια στοιχεία από το «Λαχείο» και τα φουσκώνει περισσότερο. Χρησιμοποιεί εναλλασσόμενα την ειρωνεία, το χιούμορ, το παράπονο, την τραγικότητα και πολλά άλλα. Ο τραγουδιστής βγάζει στους στίχους τα απωθημένα, την οργή και μια πλευρά του χαρακτήρα του που πολλοί αγνοούσαμε. Πηδάει από το ένα θέμα στο άλλο, συχνά χωρίς συνοχή, προσπαθώντας να χωρέσει όσα περισσότερα μπορεί μέσα στα 4′ που διαρκεί περίπου το κομμάτι. Για να αφήσουμε τις θεωρίες, παρακάτω παραθέτουμε μερικούς στίχους από το τραγούδι που παρουσιάζουν την σύγχρονη εποχή και καθημερινότητα.

  • «Ο λαός τραγούδι θέλει, ψέματα και τσιφτετέλι»
  • «Ε, ρε νίλα / μίλα / με τόσο φως γιατί δεν φεύγει η μαυρίλα;»
  • «Φταίει το πάθος / που τα μπερδεύω κι αγριεύω / όχι στο αφεντικό / σε κάναν νηστικό Πακιστανό / κάνω τον τρανό»
  • «Θέλω να αλλάξω τον κόσμο / αρκεί να μην αλλάξω εγώ»
  • «Δε φταίω εγώ / ο άλλος»

«Μαθήματα ζωής»

Επίλογος

Ο ρόλος που ο Πάνος Βλάχος ενσάρκωσε στην τηλεοπτική σειρά «Μην αρχίζεις την μουρμούρα» ήταν, εν τέλει, στα μέτρα του. Τον είδαμε να υποδύεται, ουσιαστικά, τον εαυτό του, έναν επίδοξο καλλιτέχνη που ξέρει να απολαμβάνει την ζωή και το τώρα. Ο «Χάρης» της σειράς είναι ο Πάνος που υποκρίνεται, γράφει και ερμηνεύει τραγούδια με ελκυστικό περιεχόμενο, πάντα βγαλμένα μέσα από τα δικά του μάτια και την δική του ψυχή.


Παρόμοια άρθρα:

Aκολουθήστε μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ