Σήμερα το βραδάκι,είτε κάνετε την βραδινή σας βόλτα,είτε κάθεστε στο μπαλκόνι σηκώστε τα μάτια σας προς τον ουρανό,καθώς θα εμφανισθεί η “Πανσέληνος Της Φράουλας” ή “Πανσέληνος Των Ρόδων”.Αυτό το μοναδικό φαινόμενο θα είναι ορατό για όλη την εμφύλιο με την δυνατότητα να το απολαύσουμε όλοι.Μέσω της Nasa διασταυρώθηκε ότι το φεγγάρι θα είναι ολόγιομο για τρεις ημέρες,από το προχθεσινό βράδυ του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Τρίτης,κάτι που όντως ισχύει αν παρατηρήσατε τον ουρανό αυτές τις μέρες.

Αποτέλεσμα εικόνας για πανσεληνοσ φραουλα

Από που προέρχεται η ονομασία αυτή;

Σύμφωνα με τη Nasa η “Πανσέληνος Της Φράουλας” ονομάζεται έτσι,καθώς αυτή τη σύντομη περίοδο γίνεται η συγκομιδή φράουλας στη βορειοανατολική Αμερική.

Η ίδια πανσέληνο παρουσιάζεται και ως “Honey Moon”  ή “Mead Moon” όπου θεωρείται το παλιό ευρωπαϊκό όνομά της.Πρόκειται για ένα ποτό με κύριο συστατικό το μέλι και δευτερεύοντα όπως φρούτα,μπαχαρικά και δημητριακά.

Η ονομασία “Πανσέληνος Των Ρόδων” προήλθε επίσης από την Ευρώπη λόγω του χρώματος που έπαιρνε η Σελήνη κατά τη διάρκεια του φαινομένου,δηλαδή ένα απαλό κόκκινο.

Πού μπορείτε να δείτε αυτό το μαγευτικό φαινόμενο στην Αττική;

Στην Αττική υπάρχουν αρκετά μέρη όπου είναι ιδανικά για τέτοια φαινόμενα ως προς την οπτική.Είναι τα εξής:

1)Λυκαβηττός

2)Λόφος Φιλοπάππου

3)Βραχάκια Ακρόπολης

4)Ακρόπολη

5)Σούνιο

6)Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Αξίζει να επισκεφθείτε τους παραπάνω χώρους για να σας μεθύσει από το φως και την ομορφιά το ολόγιομο φεγγάρι.

Αποτέλεσμα εικόνας για πανσεληνος φραουλα