earth
22 Απρίλη σήμερα και Παγκόσμια Ημέρα Γης. Ίσως μια από τις πιο σημαντικές Παγκόσμιες Ημέρες. Το σπίτι μας, γιορτάζει. Αυτός ο μπλε, γεμάτος εκπλήξεις πλανήτης, έχει σήμερα τη τιμητική του. Αν και για να είμαστε ειλικρινής, κάθε μέρα πρέπει να την έχει. Η Γη μας σήμερα γιορτάζει και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι τη προστατεύουμε και να τη σεβόμαστε, χωρίς να μπαίνουμε σε μια καραντίνα, για να ανασάνει η φύση.

Η Παγκόσμια Ημέρα Γης, καθιερώθηκε στις 22 Απρίλη του 1970, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής του Σαν Φρανσίσκο. Σκοπός είναι να γιορταστεί το θαύμα της φύσης του πλανήτη μας. Η ιδέα αυτή, ήταν του ακτιβιστή Τζον ΜακΚόνελ, που αργότερα υιοθέτησε ο ΟΗΕ. Ήταν η ημέρα όπου 20 εκατομμύρια Αμερικανοί βγήκαν στους δρόμους, στα πάρκα και στις πλατείες, για να διαδηλώσουν υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Μέχρι το τέλος της χρονιάς, είχε δημιουργηθεί η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ. Επίσης, είχε ψηφιστεί ο νόμος για καθαρό αέρα, καθαρό νερό και προστασία των απειλούμενων ειδών.

Κοιτώντας γύρω μας, ανακαλύπτουμε μικρά θαύματα, που δεν εκτιμάμε και τα διαλύουμε. Οι γρήγοροι ρυθμοί ανάπτυξης της τεχνολογίας. Η ανάγκη του ανθρώπου να επιβληθεί στη φύση και στα ζώα. Το ανθρώπινο είδος, κατάφερε να οδηγήσει τη Γη στο Φαινόμενο του Θερμοκηπίου (ορισμένοι ρύποι όπως το διοξείδιο του άνθρακα, ενεργούν όπως τα πλαστικά καλύμματα ενός θερμοκηπίου επιτρέποντας την είσοδο των ηλιακών ακτίνων, εμποδίζοντας έτσι την έξοδο της θερμότητας. Αυτό το θερμικό φράγμα- κάλυμμα έχει αλλάξει κατά πολύ το κλίμα της Γης). Στην Ατμοσφαιρική Ρύπανση (δισεκατομμύρια τόνοι ρύπων εκπέμπονται κάθε χρόνο στην ατμόσφαιρα. Οι ρύποι δεν χάνονται στον ουρανό, αλλά αφού προκαλέσουν ασφυξία στις πόλεις και επιδεινώσουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ξαναπέφτουν στη Γη με τη γνωστή μορφή σε όλους μας, όξινη βροχή). Στη Ρύπανση Υδάτων (πολλοί είναι οι παράγοντες, όπως απόβλητα από εργοστάσια που καταλήγουν στο υδάτινο περιβάλλον και αλλοιώνουν και καταστρέφουν τον υδάτινο κόσμο). Τα Απόβλητα ( υπολογίζεται ότι 29 εκατομμύρια βαγόνια, μπορούν να γεμίζουν από τα σκουπίδια των ανθρώπων). Τη Καταστροφή των Δασών (κάθε δευτερόλεπτο καταστρέφεται και ένα κομμάτι του «πνεύμονα» της Γης). Στη Μείωση της Βιοποικιλότητας ( εξαιτίας των ανθρώπινων αναπτυξιακών δραστηριοτήτων, της αποδάσωσης, της ερημοποίησης κλπ, ένα μεγάλο ποσοστό απειλείται με εξαφάνιση).
Αλήθεια, γιατί επιθυμούμε να βρούμε ζωή σε άλλους πλανήτες και να φτιάξουμε εκεί αποικίες, όταν δεν μπορούμε να προστατέψουμε το ήδη υπάρχον σπίτι μας;

earth

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project

2 COMMENTS

Comments are closed.