Πολλές είναι οι φορές που θα πούμε για κάποιον, ότι έπιασε το λαχείο. Με άλλα λόγια, θέλουμε να πούμε , ότι είναι πολύ τυχερός και έχει εξασφαλιστεί. Σε αυτές τις περιπτώσεις μιλάμε συνυποδηλωτικά. Ποια θα ήταν, όμως, η αντίδρασή σας αν μαθαίνατε για τον Bill Morgan, τον πιο τυχερό άνθρωπο του κόσμου; Η ιστορία του και η τύχη του θα σας εκπλήξει, καθώς όχι μόνο κέρδισε το λαχείο, αλλά κατάφερε να νικήσει και τον θάνατο. Αν και ήρθε πολύ κοντά στον θάνατο, η ζωή τελικά του χαμογέλασε.

Το σοβαρό τροχαίο

Ο Αυστραλός Bill Morgan δούλευε ως οδηγός φορτηγού, όταν ενεπλάκη σε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα το 1998. Η πιο τρομακτική στιγμή της ζωής του που παραλίγο τον οδήγησε στον θάνατο, στάθηκε παράλληλα και η αρχή του ταξιδιού του στην τύχη. Αν και επέζησε από το σοβαρό τροχαίο, είχε υποστεί καρδιακή προσβολή και κατά την προσπάθεια των γιατρών να τον σώσουν, έπαθε αλλεργικό σοκ, έπειτα από την χορήγηση ενός φαρμάκου. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος ήταν να σταματήσει να χτυπάει η καρδιά του για 14 ολόκληρα λεπτά. Εκεί που όλοι νόμιζαν πως χάθηκε κάθε ελπίδα, συνέβη κάτι το αναπάντεχο. ” Αναστήθηκε”. Η καρδιά του ξεκίνησε να χτυπάει ξανά. Παρέμεινε σε κωματώδη κατάσταση για περίπου μία εβδομάδα.

Οι περιορισμένες ελπίδες των γιατρών και το “θαύμα”

Αν και οι γιατροί συμβούλεψαν την οικογένειά του να αποσυνδέσουν τον Bill από την τεχνητή υποστήριξη, εκείνη δεν το έκανε. Έτσι, βίωσαν το θαύμα έχοντας τον άνθρωπό τους για 12 συνεχόμενες μέρες σε κώμα. Ο Bill ξύπνησε από το κώμα και η υγεία του αποκαταστάθηκε πλήρως. Αυτό που ακολούθησε στην συνέχεια για τον Bill δεν το περίμενε κανείς. Ίσως, η σοβαρότητα της δυσκολίας που αντιμετώπισε τον οδήγησε στο να σκέφτεται αλλιώς και να τολμάει να δοκιμάσει την τύχη του. Λίγο καιρό αργότερα, έψαξε για άλλη δουλειά και έκανε πρόταση γάμου στην σύντροφο του, η οποία και δέχτηκε. Δεν στάθηκε, όμως, μόνο εκεί. Θέλησε να δοκιμάσει κι άλλο την τύχη του.

Στροφή 180 μοιρών στην ζωή του

Αποφάσισε, λοιπόν, να πάρει μέρος σε μία κληρωτίδα αγοράζοντας ένα ξυστό λαχείο. Κέρδισε ένα αυτοκίνητο αξίας 17.000 δολαρίων. Η ιστορία του έγινε ευρέως γνωστή και κέρδισε τα βλέμματα της δημοσιότητας. Σύντομα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήθελαν να καλύψουν την ιστορία του.  Κατά τα γυρίσματα ενός ρεπορτάζ για τον Bill, οι δημοσιογράφοι ζήτησαν από εκείνον να αγοράσει ένα λαχείο σαν εκείνο που του χάρισε το αυτοκίνητο και να το ξύσει, ώστε να κάνουν μία αναπαράσταση της τυχερής το ημέρας.

Πόσες είναι οι πιθανότητες να κερδίσει πάλι; Ελάχιστες; Ίσως και μηδαμινές; Ο Bill για μία ακόμη φορά έπαιξε ενάντια στις πιθανότητες και τις κατέρριψε. Την ώρα της ζωντανής σύνδεσης, ο Bill αρχίζει να φωνάζει ξαφνιασμένος για το αιφνίδιο γεγονός. Μόλις είχε κερδίσει 250.000 δολάρια. Αυτός ο άνδρας πέρα από τα δύο λαχεία, κατάφερε να κερδίσει τον θάνατο. Το ποιο είναι πιο σημαντικό το αφήνω στην κρίση σας. Παρ’ όλα αυτά, καλό είναι να θυμόμαστε, ότι η τύχη του άλλαξε, όταν άλλαξε και ο τρόπος που σκεφτόταν. Σίγουρα, η συγκεκριμένη ιστορία μας προκαλεί έκπληξη, αλλά θα πρέπει ταυτόχρονα να μας δίνει τροφή για σκέψη.

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Facebook και Instagram!

Giving Sight by Beasty-press 

 

1