Exclusive Content:

One Piece – Void Mystery

Το γνωστό anime One Piece, οι χαρακτήρες που κτίζουν την πλοκή της ιστορίας, ο κόσμος του και τα μυστικά που κρύβει. Τι πραγματικά συνέβη την περίοδο του κενού αιώνα; Τι είδους μυστήρια κρύβει αυτή η σκοτεινή ιστορική περίοδος του anime; Και τέλος, το μεγαλύτερο ερώτημα: τι κρύβεται πίσω από την μυστήρια φιγούρα του Joy Boy;

Τα γνωστά σε όλους anime είναι φτιαγμένα για να παρουσιάζουν, με μια ενίοτε φανταστική οπτική, γεγονότα και ιστορίες που οι δημιουργοί βγάζουν από το μυαλό τους, ή που βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα. Κατά την διάρκεια παρακολούθησης κάποιου anime οι fans έρχονται σε επαφή με την ψυχή, το μυαλό και τον τρόπο που ο εκάστοτε δημιουργός επιλέγει να διηγηθεί μαζί μας την ιστορία του. Τα backstories, η ίντριγκα και τα λεγόμενα plot twist που παρουσιάζονται δημιουργούν στο κοινό την διάθεση και την ανυπομονησία να ανακαλύψει την απάντηση σε πολλά ερωτήματα στην πλοκή. 

Τι συμβαίνει, όμως, όταν η φαντασία του δημιουργού ξεφεύγει από τα όρια της φαντασίας και η σφαίρα της επιρροής που δέχεται εδράζεται σε γεγονότα του παρελθόντος και της ιστορίας;

One Piece and the Void Century / Spoiler alert

Πηγή εικόνας: pagelagi.com

Το γνωστό σε όλο το anime κοινό One Piece είναι ένα anime φαντασίας που διηγείται την ιστορία του πρωταγωνιστή με όνομα Monkey D. Luffy, του οποίου μοναδικός στόχος είναι να γίνει ο βασιλιάς τον πειρατών. Κυνηγώντας το όνειρό του, ο Luffy αποφασίζει να ταξιδέψει στην θάλασσα και να μαζέψει ένα ικανό πλήρωμα για να τον ακολουθήσει στο ταξίδι προς την αναζήτηση του θησαυρού One Piece που είχε κρύψει ο βασιλιάς των πειρατών Gol. D. Roger σε ένα απομακρυσμένο νησί στην Grand Line. Έχοντας πλέον ξεπεράσει τα 1000 επεισόδια, το anime αυτό έχει παρουσιάσει πολλά μυστήρια, σχετικά με χαρακτήρες, γεγονότα και μέρη που δεν έχουμε δει ακόμα, με πολλά από αυτά να έχουν μείνει αναπάντητα.

The Void Century

https://www.epicdope.com/one-piece-all-you-need-to-know-about-joy-boys-existence/

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στον κόσμο του One piece θεωρείται αυτό του λεγόμενου «Κενού Αιώνα», ή αλλιώς, Void Century. Αποτελεί μια περίοδο εκατό χρόνων στην οποία έζησε ένα από τα πιο μυστήρια πρόσωπα της ιστορίας του anime, γνωστό και ως Joy Boy, για τον οποίο έχουμε ελάχιστες πληροφορίες.

Άν το σκεφτεί κανείς, όλα ξεκίνησαν με τον κενό αιώνα, με τον ερχομό του Joy Boy, των Poneoglyphs, του νησιού Laughtale, των θρυλικών όπλων, του θησαυρού One Piece και την απαρχή του λεγόμενου World Government και της ιστορίας του. Σημείο αναφοράς σε όλα αυτά είναι ο κενός αιώνας και τα μυστικά του, μια περίοδος που έχει διαγραφεί από την ιστορία, τις οποίας τα μυστήρια θα δώσουν φως σε πολλά από τα ερωτήματα του κόσμου του One Piece.

Ιστορική συσχέτιση

One Piece
Πηγή εικόνας: fictionhorizon.com

Μια προσπάθεια εξήγησης του «τι ακριβώς είναι η περίοδος του κενού αιώνα» στο One Piece έγινε από τον Youtuber AnimeUproar ο οποίος προσπάθησε μέσα από την μεγάλη αγάπη του για την ιστορία να  προσεγγίσει τις ρίζες αυτού του θέματος με έναν διαφορετικό τρόπο. 

Όλα ξεκινούν στο chapter 1040 του manga όπου και επιβεβαιώνεται πως η Zunesha, ο τεράστιος ελέφαντας που κουβαλά το νησί Zoo στην πλάτη του ήταν στην πραγματικότητα ο πιστός σύντροφος του Joy Boy. H Zunesha είχε επίσης καταδικαστεί να περιφέρεται έτσι για ένα τρομερό έγκλημα που είχε πραγματοποιήσει πριν 800 χρόνια, την περίοδο δηλαδή που διαδραματίζονταν τα γεγονότα του κενού αιώνα. Η εικόνα του Joy Boy να καβαλά τον τεράστιο αυτό ελέφαντα και η πιθανή προσπάθειά τους να καταρρίψουν την τότε πρώιμη μορφή της τωρινής κυβέρνησης που κυριαρχεί στο One Piece, γνωστή και ως World Goverment, θυμίζει κατά κάποιο τρόπο ένα ιστορικό πρόσωπο, τον Καρχηδόνιο στρατηγό με όνομα Hannibal Barca

Ο Hannibal ήταν ένας από τους πιο σπουδαίους στρατηγούς που έχουν υπάρξει και καταγραφεί ιστορικά και έγινε γνωστός για την τεράστια ζημιά που προκάλεσε στην τότε παντοδύναμη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Η Ρώμη, στην προσπάθειά της να καταρρίψει τον Hannibal, ειδικά μετά από περιστατικά όπως την εισβολή στην Ιταλία όπου διέσχισε τις Άλπεις με ελέφαντες και έναν τεράστιο στρατό να τον ακολουθεί, ξεκίνησε πολλούς πολέμους εναντίον του μεταξύ των χρονολογιών 264 πχ και 146 πχ. Αυτοί οι πόλεμοι που διήρκησαν σχεδόν έναν ολόκληρο αιώνα ονομάστηκαν ως Καρχηδονιακοί η αλλιώς Punic wars.

Ο ισχυρισμός μας σε αυτό το σημείο είναι πως ο δημιουργός του One Piece γνωστός και ως Eiichiro Oda πήρε την έμπνευση του για το μυστήριο του κενού αιώνα από αυτή την συγκεκριμένη ιστορική περίοδο.

The Carthage Empire and the possible connection with the anime

One Piece
Πηγή εικόνας: heritagedaily.com

Οι αυτοκρατορία των Καρχηδονίων με βάση στην Νότια Αφρική έλεγχε την δυτική Μεσόγειο την περίοδο που ξεκίνησε να αναπτύσσεται, κάτι που την έφερε σε σύγκρουση με την τότε επίσης αναπτυσσόμενη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Εκατό χρόνια συμπλοκών μεταξύ αυτών των δύο δυνάμεων έληξε όταν η Ρώμη αποφάσισε να καταστρέψει και να διαγράψει οριστικά την ύπαρξη των Καρχηδονίων από τις σελίδες της ιστορίας. Αφού οργάνωσε και πραγματοποίησε μια τεράστια επίθεση στην πρωτεύουσα των Καρχηδονίων η οποία βρίσκεται στην σημερινή Τυνησία, ο στρατός του Hannibal ηττήθηκε. Έπειτα η Ρωμαίοι είτε σκότωσαν, είτε πούλησαν ως σκλάβους όλους όσους επιβίωσαν.

The end of the Carthaginian legacy

Δεν σταμάτησαν όμως εκεί, καθώς έκαψαν συστηματικά οτιδήποτε υπήρχε μέσα στην πρωτεύουσα και τις πόλεις των Καρχηδονίων, καταστρέφοντας έτσι κτήρια, κειμήλια και οτι θα άφηνε ίχνος για την ύπαρξη του λαού αυτού. Μετά την πτώση των Καρχηδονίων όμως θεωρητικά όλα τους τα εδάφη ανήκαν πλέον στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. 

Εδώ όμως προκύπτει το ερώτημα, γιατί η Ρωμαίοι αποφάσισαν να προβούν σε τόσες κινήσεις για την ολοκληρωτική εξαφάνιση των Καρχηδονίων και τις ιστορίας τους, ενώ η καλύτερη λύση ήταν η μετατροπή της πρωτεύουσας τους σε μια ακόμη ρωμαϊκή πόλη, και η μετατροπή των πολιτών σε υπηκόους.

 Οι Ρωμαίοι ήθελαν να διαγράψουν ακόμη και την παραμικρή ύπαρξη του Καρχηδόνιου πολιτισμού από τις σελίδες τις ιστορίας. Τελικώς το πλάνο τους στέφθηκε με επιτυχία. Ακριβώς επειδή είχαν καταστρέψει τόσα πολλά κομμάτια που επιβεβαίωναν την ύπαρξη του πολιτισμού των Καρχηδονίων μέσα σε αυτά βιβλία, αγάλματα και κτήρια, ο σημερινός κόσμος έχει καταλήξει να γνωρίζει ελάχιστα για την ύπαρξη τους στην ιστορία και ότι ξέρουμε προέρχεται από Ρωμαϊκές πηγές, ακόμη και για την ιστορία των Καρχηδόνιων πολέμων. Σήμερα τα μόνα σημάδια ύπαρξης του πολιτισμού αυτού είναι αυτά που δεν μπορούσαν να καταστραφούν τότε και έχουν αντέξει στην πάροδο του χρόνου όπως για παράδειγμα μεγάλα κομμάτια πέτρας με σκαλισμένα σύμβολα και λέξεις.

The possible connection with the Poneglyphs

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι οι τεράστιες αυτές πέτρες παρουσιάζουν μια συσχέτιση με τον κόσμο του One Piece μέσα από τα λεγόμενα Poneglyphs που οι χαρακτήρες μας κυνηγούν εδώ και πολλά επεισόδια, καθώς περιέχουν μυστικά για την περίοδο του κενού αιώνα.

Με βάση την προσωπική μου κρίση θα έλεγα πως οι ομοιότητες είναι εμφανείς αλλά όχι σίγουρες, καθώς αναφερόμαστε σε μια θεωρία. Άν το σκεφτεί κανείς, οι Καρχηδόνιοι ήταν αυτός ο αρχαίος πολιτισμός που τελικώς ηττήθηκε και μεθοδικά διαγράφηκε από την ιστορία, μέσα από τις κινήσεις της αρχαίας Ρώμης. Η Ρώμη θα μπορούσε να παραλληλιστεί με το λεγόμενο World Goverment του κόσμου του One Piece που κρατά τα γεγονότα που συνέβησαν την περίοδο του κενού αιώνα κρυφά από το ευρύ κοινό και κατέληξε να ελέγχει ένα τεράστιο μέρος του κόσμου.

The Cathagian General Hannibal Barca 

Πηγή εικόνας: thecollector.com

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί η ιδέα πως ο μεγάλος αυτός στρατηγός που δημιούργησε τεράστιο θέμα στην τότε Ρωμαϊκή αυτοκρατορία μέσα από τις τακτικές του και τα ρίσκα που έπαιρνε ενδεχομένως να αποτελεί την έμπνευση για την μυστήρια παρουσία του κενού αιώνα του One Piece, γνωστή ως Joy Boy.

O Hannibal Barca ήταν ένας πανέξυπνος στρατηγός γνωστός και ως ένας από τους καλύτερους στην ιστορία ολοκλήρου του κόσμου. Ήταν ευγενικός με τους ανθρώπους του αλλά και με τα ζώα που χρησιμοποιούσε στο πεδίο της μάχης. Κατά την διάρκεια του δεύτερου Καρχηδόνιου πολέμου που διαδραματίστηκε ανάμεσα στο 218 και 201 πχ., ο Hannibal μετέφερε τον πόλεμο στην Ιταλία ξεκινώντας μια εκστρατεία με σκοπό την ολοκληρωτική της κατάκτηση. Η εκστρατεία αυτή κράτησε περίπου 16 χρόνια και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία διότι πολλοί από τους λαούς και τις πόλεις που υπήρχαν εντός Ρωμαϊκής επικράτειας αποφάσισαν να ταχθούν στο πλευρό του Hannibal, καθώς επιθυμούσαν την ελευθερία τους από την πιεστική κατάσταση που ζούσαν με την κυριαρχία της Ρώμης. 

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα μια από τις πιο γνωστές τακτικές που εγκαινίασε η θρυλική αυτή ιστορική παρουσία ήταν η χρήση τεραστίων ελεφάντων στην μάχη τους οποίους χρησιμοποιούσαν τοξότες για καλύτερη ορατότητα, καθώς και για να σπάνε τους σχηματισμούς των αντιπάλων. Οι υπόλοιποι λαοί που αντιμετώπισαν τους Καρχηδονίους εκείνη την περίοδο δεν είχαν ξαναέρθει αντιμέτωποι με μια τέτοια πρωτόγνωρη τακτική, οπότε η εμφάνιση της προκάλεσε τεράστιο θέμα στην διατήρηση της ψυχραιμίας και της οργάνωσης. Παρά τις προσπάθειες του Hannibal, οι Ρωμαίοι αντέδρασαν με μια επίση στην πρωτεύουσα των Καρχηδονίων και  τον ανάγκασαν να επιστρέψει για να την υπερασπιστεί, όπου και έχασε την μάχη ενάντια τους στην Ζάμα το 202 πχ. λόγο της προδοσίας που δέχθηκε από τους συντρόφους του. Από το σημείο αυτό και έπειτα η Ρωμαίοι ξεκίνησαν με αργά και σταθερά βήματα να εξαφανίζουν όλα τα σημάδια ζωής του Καρχηδόνιου πολιτισμού από την ιστορία.

The possible connection between Joy Boy and Hannibal

Πηγή εικόνας: onepiece.fandom.com

Μεταφέροντας το ενδιαφέρον μας στην συσχέτιση αυτού του προσώπου με τον Joy Boy. Εννοείται πως στην περίπτωση των Καρχηδονιακών πολέμων υπήρχαν περιπτώσεις που σύμμαχοι άλλαζαν πλευρές, αλλά συγκεκριμένα η προδοσία που υπέστη ο Hannibal από τους στρατιώτες του εμφάνισε στο προσκήνιο μια συσχέτιση με την οικογένεια Nefertari που είδαμε στο Arc του Arabasta Kingdom.  Πάντα υπήρχαν αρκετά ερωτηματικά για το γεγονός πως η συγκεκριμένη οικογένεια αποφάσισε να ταχθεί με την πλευρά του World Government ως μια από τις 20 ιδρυτικές οικογένειες, αλλά ταυτόχρονα ήταν η μόνη που αποφάσισε να μην μετακινηθεί στο Mary Geoise. Εκτός αυτού κράτησε κρυφή την ύπαρξη ενός πολύ σημαντικού Poneglyph από το World Government και ίσως έχουν κάποια ιδιαίτερη σύνδεση με το αρχαίο όπλο “Pluton” που θεωρούταν πως βρισκόταν κάπου στην Arabasta.

Το συγκεκριμένο κομμάτι της ιστορίας δημιουργεί το ερώτημα για το αν οι Nefertari είχαν ταχθεί και πολεμούσαν στο πλευρό του Joy Boy και απλώς αποφάσισαν να αλλάξουν πλευρά, από φόβο μήπως το βασίλειο τους ακολουθούσε την καταστροφή μετά την επερχόμενη ήττα του J.B.

Υπάρχει όμως και μια ακόμη πιθανότητα, η οποία υποστηρίζει πως δεν πρόδωσαν ακριβώς τον Joy Boy. Ίσως στο μυαλό του να υπήρχε η σκέψη πως μετά από ένα σημείο η ήττα του ήταν αναπόφευκτη, γεγονός το οποίο μας παρουσιάζεται κατά κάποιο τρόπο μέσα από την απολογία που άφησε στο “Fishman Island”. Ίσως να παρότρυνε την οικογένεια Nefertari να προσποιηθεί πως τον πρόδωσε με σκοπό να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης και να λειτουργεί εκ των έσω. Τελικός σκοπός ενδεχομένως ήταν η δημιουργία πρόσφορου εδάφους για την διεξαγωγή του επόμενου τεράστιου πολέμου του One Piece αλλά και την επιστροφή του Joy Boy. Αυτό θα το πετύχαιναν μέσα από την προστασία συγκεκριμένων Poneglyphs και του αρχαίου όπλου Pluton μέχρι ο J.Β. να επιστρέψει. Το σχέδιο αυτό θα είχε ελάχιστα ποσοστά επιτυχίας αν αποφάσιζαν να μετακινηθούν στο “Mary Geoise”.

Βέβαια ο σημερινός απόγονος της οικογένειας αυτής στο One Piece, δηλαδή η πριγκίπισσα Vivi είναι πολύ πιθανό να μην γνωρίζει καν την αλήθεια, τουλάχιστον όχι ακόμα, αλλά ίσως αυτή της παρουσιαστεί όταν έρθει η στιγμή.

Υπάρχει συνεπώς η πεποίθηση πως η ιστορία του Joy Boy θα παρουσιάσει πολλά κοινά σημεία με αυτή των Καρχηδονιακών πολέμων. Ακριβώς όπως ο Hannibal, έτσι και ο Joy Boy ενδεχομένως να ήταν ένας χαρισματικός ηγέτης με ένα μονάχα στόχο, να σταματήσει την τυραννία και την ανάπτυξη του σημερινού World Government στο One piece, όπως και ο Hannibal ήθελε να κάνει το ίδιο με την ανάπτυξη και εξάπλωση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Για να το πετύχει αυτό ο Joy Boy συγκέντρωσε κοντά του μια μεγάλη στρατιά από βασίλεια όπως τους Γίγαντες, τους ψαρανθρώπους, ακόμη και τεράστιους ελέφαντες όπως ήταν και η Zunesha για την οποία και γνωρίζουμε από τα manga ότι κατείχε τον τίτλο του πιστού συντρόφου του Joy Boy.

Βέβαια δεν μπορούμε να πούμε πως την εικόνα του απελευθερωτή που χαρακτηρίζει τον χαρακτήρα Joy Boy την κατέχει και ο Hannibal. 

Όπως ακριβώς και οι Ρωμαίοι, έτσι και οι Καρχηδόνιοι πολεμούσαν μονάχα για την απόκτηση δύναμης και εξουσίας, σε αντίθεση με τον χαρακτήρα που θεωρείται από τον κόσμο του One Piece ως απελευθερωτής και ονειροπόλος με μόνο του στόχο την αποδοχή δικαιοσύνης και ελευθερίας. Μπορούμε να υποθέσουμε πως όπως ακριβώς και ο Hannibal, έτσι και ο Joy Boy είχε φθάσει πολύ κοντά στο να νικήσει τον πόλεμο, κάτι που φόβισε πολύ τις αριστοκρατικές οικογένειες που τελικώς κατέληξαν να απαρτίζουν το World Government.

Αν κοιτάξουμε άλλωστε την κατάσταση συγκριτικά με την δική μας πραγματικότητα στο παρελθόν πολλές φορές οι αριστοκρατικές οικογένειες στηρίζονταν στην δουλοπαροικία και την σκλαβιά για να επιβιώσουν, εκμεταλλευόμενοι την πλειοψηφία του πληθυσμού τους για την προαγωγή του συμφέροντος μιας πολύ μικρής μερίδας ανθρώπων. Οπότε για αυτούς τους ανθρώπους κάποιος ο οποίος ήταν διατεθειμένος να κάνει τόσο μεγάλες θυσίες στην προσπάθεια θέσπισης της ισότητας και της ελευθερίας όλων των ανθρώπων θα παρουσιαζόταν ως μια τεράστια απειλή για αυτούς και τις οικογένειες τους. Συνεπώς δεν θα σταματούσαν πουθενά για να εξαφανίσουν κάποια τέτοια παρουσία και τις κινήσεις της από τις σελίδες της ιστορίας που στην δική μας περίπτωση η παρουσία αυτή ήταν ο Joy Boy και οι πράξεις του με σκοπό την ελευθερία.

Imu-sama and his connection with Joy Boy 

Πηγή εικόνας: quora.com

Η παρουσία της άγνωστης αυτής φιγούρας έχει προκαλέσει πολλές απορίες στο κοινό του anime. Πολλοί ισχυρίζονται ότι αποτελεί την αρχηγική φιγούρα όλων των Marine και βρίσκεται στην κορυφή της ιεραρχίας. Άλλοι λένε ότι αποτελεί ένα πρόσωπο με τεράστια δύναμη που θα καταλήξει να πολεμά τον πρωταγωνιστή μας κάποια στιγμή στο μέλλον. Η θεωρίες είναι πολλές και κυμαίνονται σε πολλά πλαίσια, αλλά μια πολύ ενδιαφέρουσα είναι πως η άγνωστη αυτή φιγούρα είναι πρακτικά αθάνατη και ζει στον κόσμο του One Piece από την περίοδο του κενού αιώνα μέχρι σήμερα, καθώς διαθέτει κάποιου είδους φρούτου αθανασίας.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η παρουσία αυτή κάθισε στον κενό θρόνο, κάτι που δεν μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε. Συνεπώς η ηγετική φύση του συγκεκριμένου χαρακτήρα ενδέχεται να αληθεύει, καθώς υπάρχει η περίπτωση η Imu να βρίσκεται στην θέση αυτή από την περίοδο του κενού αιώνα και να διαθέτει τον τίτλο του τότε αντιπάλου του Joy Boy, του προσώπου που έθεσε τις βάσεις για την δημιουργία του World Government και τους σύγχρονου κόσμου. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως οι “elders” των Marine γονατίζουν μπροστά στην φιγούρα αυτή σε ένα από τα επεισόδια του anime δείχνοντας μας έτσι την ηγετική της φύση για τους ίδιους και για τον σύγχρονο κόσμο.

Τέλος θα μπορούσε η φιγούρα της Imu να συμβολίζει την ύπαρξη του World Government, μιας παρουσίας που παρουσιάζει την ιστορία όπως θέλει εκείνη, κατευθύνοντας τον κόσμο να πιστεύει πως η κυβέρνηση βρίσκεται εδώ για να προάγει των συμφέρων όλων και όχι της μειοψηφίας, δεδομένα των οποίων η εγκυρότητα θα παρουσιαστεί στα μετέπειτα χρόνια που η ιστορία του One Piece θα ξεδιπλωθεί περισσότερο.


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε μας στις σελίδες μας FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Γεράσιμος Στεφανάτος
Γεράσιμος Στεφανάτος
Έρχεται σε όλους πιστεύω έστω μια φορά στην πορεία τους η δυνατότητα να περιγράψουν τον εαυτό τους με δύο λόγια, μια στιγμή που φαίνεται μεγάλη και όμως είναι τόσο δύσκολο να γίνει με τον τρόπο που την θέλουμε, για αυτό και αξίζει να την ζήσεις όπως βγει εκείνη την στιγμή. Θα είμαι σύντομος συνεπώς και θα προσπαθήσω να δώσω μια πλήρη εικόνα μέσα από την συνεργασία μας. Είμαι ο Γεράσιμος και σκέφτομαι αρκετά. Πολλές φορές παραπάνω από όσο πρέπει αλλά η όλη σκέψη οδηγεί συνήθως σε έρευνα και διάβασμα για το εκάστοτε θέμα που με απασχολεί. Λατρεύω την ψυχολογία, καθώς αποτελεί όνειρο ζωής για εμένα από τότε που πήγαινα ακόμη σχολείο, τα Anime και την ψυχαγωγία των Games. Ο λόγος για τον οποίο θέλησα να ενταχθώ στην ομάδα του Beasty είναι για να δώσω την ευκαιρία σε αυτούς που θα διαβάζουν τα όσα διατυπώσω να περάσουν αυτά τα πέντε λεπτά που θα διαθέσουν όμορφα και ήρεμα και να προσελκύσω και άλλον κόσμο στο να μοιραστεί μαζί μου το πάθος μου για το αντικείμενο της ψυχολογίας, τα Video Games και τον τεράστιο κόσμο των Anime και των μυστικών που κρύβει.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...