Exclusive Content:

Οι εκδόσεις Ψυχογιός σου μαθαίνουν «Πώς να χαλαρώνεις»

«Κλείσε τα μάτια σου, πάρε μια βαθιά ανάσα και χαλάρωσε...» Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου «Πώς να χαλαρώνεις» της Laura Milne από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Το βιβλίο Πώς να χαλαρώνεις μου το σύστησε πριν λίγο καιρό μια πολύ καλή μου φίλη. Έπειτα από μια συζήτηση που είχαμε για το πόσο δύσκολο είναι να χαλαρώσει κάποιος στις μέρες μας. Κάνοντας, λοιπόν, βόλτα σε γνωστό πολυκατάστημα και ψάχνοντας βιβλία στο τμήμα αυτοβελτίωσης. Έπεσα πάνω στο μοναδικό αντίτυπο που διέθετε το κατάστημα εκείνη τη στιγμή. Χωρίς δεύτερη σκέψη, το αγόρασα.

Η φίλη μου μου το είχε συστήσει ως ένα βιβλίο που σίγουρα θα με βοηθήσει να χαλαρώσω. Το μόνο που μου είχε αναφέρει ήταν ότι διέθετε διάφορες εύκολες τεχνικές. Τι καλύτερο από το να ξεκινήσεις από τα εύκολα; Η αγορά αυτή θα μπορούσα να πω ότι είναι ίσως μια αληθινή επένδυση για την ψυχική υγεία μας.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Εξώφυλλο – Ταυτότητα
πώς να χαλαρώνεις
λήψη εικόνας: Χριστίνα Γεωργιάδη

Αρχικά, το εξώφυλλο του βιβλίου Πώς να χαλαρώνεις της Laura Milne δεν περνάει απαρατήρητο. Κατευθείαν τραβάει την προσοχή του υποψήφιου αναγνώστη. Ειδικότερα το εξώφυλλο σε απόχρωση βιολετί, το οποίο συμβολίζει την ηρεμία και τη συμφιλίωση με τον εαυτό μας, σε μίνιμαλ γραμμή, αμέσως σε γεμίζει με συναισθήματα χαλάρωσης. Ανυπομονείς να βρεις ένα ήρεμο σημείο. Να φτιάξεις καφέ ή τσάι. Να βάλεις απαλή μουσική και να αρχίσεις να το διαβάζεις.

Ωστόσο, κυκλοφόρησε το 2019 από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Αποτελεί μέρος μιας σειράς βιβλίων αυτοβελτίωσης με τίτλο Πώς να…. Μερικά από τα βιβλία της σειράς, που ήδη έχουν μπει στην λίστα των επόμενων αγορών μου, είναι Πώς να έχεις αυτοπεποίθηση, Πώς να είσαι ήρεμος, Πώς να είσαι θετικός κ.α. Τα βιβλία της σειράς δεν ανήκουν στην ίδια συγγραφέα. Κάθε βιβλίο έχει διαφορετική συγγραφέα.

Περιεχόμενο
λήψη εικόνας: Χριστίνα Γεωργιάδη

Το βιβλίο Πώς να χαλαρώνεις από τις εκδόσεις Ψυχογιός, όπως ανέφερα πιο πάνω, περιέχει εύκολες, χωρίς έξοδα, τεχνικές χαλάρωσης. Χωρίζεται σε έξι ενότητες. Η πρώτη ενότητα είναι η εισαγωγή, η οποία εξηγεί για ποιο λόγο πρέπει κάποιος να χαλαρώσει. Η δεύτερη ενότητα έχει τίτλο «Χαλάρωση κάθε μέρα», δηλαδή αφορά τρόπους χαλάρωσης μέσα στην μέρα. Η τρίτη ενότητα αφορά τη «Δύναμη του νου», γιατί ας μην ξεχνάμε ότι και το μυαλό μας χρειάζεται να χαλαρώνει πού και πού.

Επιπλέον, η τέταρτη ενότητα έχει σχέση με τη μετατροπή του σπιτιού μας σε ένα μέρος χαλάρωσης. Η προτελευταία ενότητα αναφέρεται στους τρόπους εκείνους που θα φέρουν τη χαλάρωση στην ζωή μας. Φυσικά, δεν γινόταν να λείπει από το βιβλίο Πώς να χαλαρώνεις μια ενότητα αφιερωμένη στο σώμα.

Γιατί αξίζει να το διαβάσω;
πώς να χαλαρώνεις
λήψη εικόνας: Χριστίνα Γεωργιάδη

Γιατί θα σου αλλάξει τον τρόπο ζωής. Θα σε κάνει ήδη από τις πρώτες σελίδες να χαλαρώσεις. Το βιβλίο Πώς να χαλαρώνεις είναι ένα ολιγοσέλιδο, σε μικρό μέγεθος βιβλίο. Όπως έχω αναφέρει, είναι γεμάτο από τεχνικές οι οποίες είναι εύκολες, ολιγόλεπτες και σίγουρα χωρίς πολλά έξοδα. Αυτό το βιβλίο δεν έχει «πρέπει». Δεν έχει κανόνες. Έχει μόνο «θέλω». Θέλω να χαλαρώσω και μπορώ. Το σημαντικό είναι ότι διαθέτει μια εξαιρετική εικονογράφηση με ζωντανά χρώματα που συμβάλλουν με τη σειρά τους στην καλύτερη ανάγνωση και χαλάρωση.

Πέρα από τις τεχνικές χαλάρωσης, θα βρεις και αποφθέγματα σπουδαίων ανθρώπων όπως της Βιρτζίνια Γουλφ, του Πάολο Κοέλιο, της Μάγια Αγγέλου κ.α. Είναι από τα βιβλία εκείνα που μας θυμίζουν πως όλα θα πάνε καλά. Κανείς δεν θα πάθει ή θα χάσει κάτι αν αποφασίσει να χαλαρώσει. Το βιβλίο Πώς να χαλαρώνεις μας δίνει την ευκαιρία να αποφασίσουμε εμείς ποια τεχνική είναι καλή για εμάς. Ένα ακόμη θετικό είναι πως από τις πρώτες σελίδες έχει καταφέρει να σε κάνει να χαλαρώσεις. Σίγουρα θα το λατρέψεις και θα το διαβάσεις μέσα σε λίγες ώρες.

Αν ψάχνεις τρόπους να χαλαρώσεις, μόλις βρήκες τον καλύτερο σύντροφο σε αυτό το ταξίδι. Γι’ αυτό μην χάνεις χρόνο. Τρέξε στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σου και ζήτα το βιβλίο Πώς να χαλαρώνεις από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Κάτι που παρέλειψα να αναφέρω είναι πως η τιμή του είναι πάρα πολύ οικονομική. Για όλα αυτά, σου το συστήνω χωρίς δεύτερη σκέψη. Καλή ανάγνωση!


Παρόμοια άρθρα:

Aκολουθήστε μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Χριστίνα Γεωργιάδη
Χριστίνα Γεωργιάδη
Θέατρο, Μουσική, Βιβλία, Τέχνη. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Έτσι κι αλλιώς "Ο σκοπός της τέχνης είναι να δώσει στη ζωή σχήμα" Ουιλιαμ Σαιξπηρ

Latest Articles

Διάβασε επίσης...