Exclusive Content:

Ο Τοξοβόλος του Paulo Coelho

Ο δρόμος του τόξου είναι ο δρόμος της χαράς και του ενθουσιασμού, της τελειότητας και του λάθους, της τεχνικής και του ενστίκτου.

Ο διάσημος βραζιλιάνος συγγραφέας, Paulo Coelho, επανέρχεται με το νέο του βιβλίο Ο Tοξοβόλος. Μέσα από την πλοκή, για άλλη μια φορά μας μιλάει αλληγορικά για το πως πρέπει να θέτουμε στόχους στη ζωή μας, πως να προσηλωνόμαστε σε αυτούς και τον τρόπο να παραμένουμε συγκεντρωμένοι αποφεύγοντας τα εμπόδια που συναντάμε στο δρόμο μας.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Paulo Coelho γεννήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Φοίτησε στην νομική, αλλά εγκατέλειψε τις σπουδές του το 1970 για να ταξιδέψει σε Μεξικό, Περού, Βολιβία, Χιλή, στην Ευρώπη και την Βόρεια Αφρική. Δύο χρόνια αργότερα επέστρεψε στη Βραζιλία και άρχισε να γράφει στίχους για μουσική. Φυλακίστηκε για λίγο καιρό το 1974 για υπονομευτικές δραστηριότητες κατά της βραζιλιάνικης δικτατορίας. Πολλά από τα έργα του έχουν μία ιδιαίτερη και μυστικιστική ατμόσφαιρα, ενώ πολύ σύνηθες θέμα τους είναι η αφοσίωση σε ένα στόχο και η επίτευξη των ονείρων. Έχει πουλήσει πάνω από 20 εκατομμύρια βιβλία σε ολόκληρο τον κόσμο και τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε 38 γλώσσες. Του έχουν απονεμηθεί πολλά λογοτεχνικά βραβεία από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης μιας υποψηφιότητας για το περίφημο Διεθνές Λογοτεχνικό Βραβείο IMPAC Dublin για το Η Βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει” Το έργο του Ο Αλχημιστής βρίσκεται στη λίστα των βιβλίων με περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντίτυπα.

Η υπόθεση

Το νέο βιβλίο του βραζιλιάνου συγγραφέα, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη, έχει ήδη αποσπάσει τις θετικές κριτικές των αναγνωστών. Πολλοί από τους βιβλιοφάγους που το βαθμολόγησαν το χαρακτήρισαν ως ανάλαφρο και γρήγορο βιβλίο που σε βοηθά να εκτιμήσεις την αξία της ζωής.

τοξοβόλος
Πηγή: pinterest.com

Ο Τετσούγια, ο καλύτερος τοξοβόλος της χώρας, ζει ως ταπεινός ξυλουργός σε ένα χωριό. Η ιστορία ξεκινά όταν αποδέχεται την πρόκληση ενός άλλου τοξοβόλου που έρχεται από μακριά. Τότε, ο Τετσούγια αναλαμβάνει να διδάξει τον ξένο και ένα ντόπιο αγόρι τη φιλοσοφία της τοξοβολίας.

Στον Τοξοβόλο, ο Paulo Coelho σκιαγραφεί τον δρόμο του τόξου. Μια διαδρομή που αντιστοιχεί όχι μόνο στην τοξοβολία, αλλά σε όλες τις πτυχές της ζωής. Μέσα από την αφήγηση ο Coelho φανερώνει τις αρετές που πρέπει να διακρίνουν αυτή τη διαδρομή.

Πρόκειται για μια εμπνευσμένη ιστορία από τον συγγραφέα που γράφει σε μια παγκόσμια γλώσσα και τα βιβλία του έχουν αντίκτυπο σε εκατομμύρια ζωές. Το βιβλίο περιλαμβάνει μικρά κεφάλαια. Στο καθένα από αυτά παραδίδεται ένα μάθημα από τον Τετσούγια. Είναι ένα ευανάγνωστο και ευχάριστο διδακτικό αφήγημα.

Ο Τοξοβόλος μας μαθαίνει την αξία των στόχων μας, τα εμπόδια που εμφανίζονται στο δρόμο μας και τη δύναμη που χρειάζεται για να τα ξεπεράσουμε αλλά και να μάθουμε από αυτά. Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβάσουμε, καθώς έχει πολλά να μας διδάξει…

τοξοβόλος
Πηγή: pinterest.com

“Each arrow leaves a memory in your heart, and it is the sum of those memories that will make you shoot better and better.”

Paulho Coelho


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Κωνσταντίνα Βενιζέλου
Κωνσταντίνα Βενιζέλου
Αγαπώ τα βιβλία, τη φιλοσοφία, το θέατρο, τις σειρές και τα ταξίδια. Το αγαπημένο μου μέρος, μια σκονισμένη βιβλιοθήκη. Είμαι κάπως μοναχική, μονίμως αναποφάσιστη και θέλω διαρκώς να ασχολούμαι με νέα πράγματα, διότι με ενοχλεί αφόρητα η ρουτίνα. Από μικρή μου άρεσε να εκφράζομαι μέσω της γραφής και πιστεύω ότι τα όνειρα και η φαντασία αποτελούν κίνητρο για περιπέτεια στη ζωή.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...