Exclusive Content:

5 λιγότερο γνωστά βιβλία του Paulo Coelho

«Έχουμε την ευθύνη για όλα όσα συμβαίνουν σε τούτο τον κόσμο. Με τη δύναμη της αγάπης μας, της θέλησής μας, μπορούμε να αλλάξουμε το πεπρωμένο μας, καθώς και το πεπρωμένο πολλών ανθρώπων» Paulo Coelho

Ηχογράφηση από τη Ναταλία Σφήκα:

Ο Paulo Coelho είναι Βραζιλιάνος συγγραφέας. Τα κείμενά του συνδυάζουν με ένα ιδιαίτερο τρόπο τη θρησκευτικότητα, τον μυστικισμό, τον διαλογισμό καθώς και εμπειρίες από το παρελθόν του. Έχει πουλήσει πάνω από 20 εκατομμύρια βιβλία σε ολόκληρο τον κόσμο και τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε 38 γλώσσες. Του έχουν απονεμηθεί πολλά λογοτεχνικά βραβεία από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης μιας υποψηφιότητας για το περίφημο Διεθνές Λογοτεχνικό Βραβείο IMPAC Dublin για το Η Βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει. Το έργο του Ο Αλχημιστής βρίσκεται στη λίστα των βιβλίων με περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντίτυπα. Στο παρόν άρθρο θα αναφερθούμε σε άλλα 5 όχι τόσο γνωστά βιβλία του συγγραφέα που αξίζει όμως να διαβάσετε.

Μπρίντα

Η Μπρίντα είναι μια νεαρή κοπέλα, η οποία θέλοντας να μάθει για την μαγεία έρχεται σε επαφή με έναν μεγάλο Δάσκαλο. Αφού συναντιούνται στο δάσος και περνούν κάποιο χρόνο μαζί, εκείνος την αφήνει μόνη της όλο το βράδυ. Η Μπρίντα, ενώ στην αρχή καταβάλλεται από φόβο και πανικό, το πρωί φεύγοντας από το δάσος αντιλαμβάνεται πως έχει λάβει το πρώτο μάθημα. Την επαφή με τον εαυτό της. Μετά από αυτό, η Μπρίντα ξεκινά μια προσπάθεια να μυηθεί στα μυστήρια της ζωής, με την βοήθεια των κατάλληλων ανθρώπων. Μέσα από αυτήν της την προσπάθεια και από τις εμπειρίες που θα αποκτήσει, θα οδηγηθεί τελικά, στην δική της μύηση. Σε αυτό το μυθιστόρημα ο Coelho γράφει για την επαφή με τη φύση, τις ανθρώπινες επιλογές και την ελευθερία.

Βαλκυρίες

Ο ήρωας των Βαλκυριών είναι ένας άνθρωπος που θέλει να αλλάξει τη ζωή του και να ακολουθήσει ένα όνειρο. Να πάει στην έρημο Μοχάβη, να βρει το φύλακα άγγελό του και να γνωρίσει επιτέλους σε βάθος τον εαυτό του και τον κόσμο. Ένας νεαρός Δάσκαλος της Παράδοσης και μια ομάδα πολεμιστριών, οι Βαλκυρίες, που διασχίζουν την έρημο καβάλα στ’ άλογά τους, θα βοηθήσουν τον ήρωα να πετύχει το στόχο του.

Σε αυτό το βιβλίο, ο Paulo Coelho γράφει για τη μάχη του με το φόβο και την ανασφάλεια. Περιγράφει συναισθήματα και γεγονότα από την ίδια του τη ζωή και δείχνει τη λεπτή απόσταση ανάμεσα στη μαγική παράδοση στην οποία ανήκει και στον άνθρωπο που πραγματικά είναι ο ίδιος.

Paulo Coelho
Πηγή: pinterest.com

Το χειρόγραφο της Άκρα

14 Ιουλίου 1099. Ενώ η Ιερουσαλήμ προετοιμάζεται για την εισβολή των σταυροφόρων, ένας Έλληνας, γνωστός ως Κόπτης, καλεί σε συγκέντρωση τους νέους, τους γέρους, τους άντρες και τις γυναίκες της πόλης. Το πλήθος αποτελείται από χριστιανούς, εβραίους και μουσουλμάνους. Συγκεντρώνονται στην πλατεία περιμένοντας να ακούσουν για το πώς θα προετοιμαστούν για τη μάχη. Όμως ο Κόπτης δε θέλει να τους πει αυτό. Όλα δείχνουν πως επίκειται η ήττα, αλλά ο Έλληνας θέλει απλώς να παρακινήσει τους ανθρώπους να αναζητήσουν τη σοφία που υπάρχει στην καθημερινότητά τους. Τη σοφία που είναι εγκλωβισμένη από τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Πιστεύει πως η πραγματική γνώση βρίσκεται στις αγάπες, στις απώλειες μας, στις στιγμές της κρίσης και της δόξας και στην καθημερινή συνύπαρξη με την ιδέα του θανάτου. Ο Paulo Coelho στο Χειρόγραφο της Άκρα μας καλεί να συλλογιστούμε τις αρχές και την ανθρωπιά μας.

Το ημερολόγιο ενός μάγου

«Ο δρόμος της γνώσης είναι ανοιχτός σε όλους τους ανθρώπους, στους κοινούς ανθρώπους».

Το 1986, ο Coelho επιχείρησε το θρυλικό προσκύνημα στο δρόμο του Αγίου Ιακώβου. Από το Σεν-Ζαν-Πιε-ντε-Πορ της Γαλλίας ως το Σαντιάγο δε Κομποστέλα της Ισπανίας, ακολούθησε τα χνάρια των προσκυνητών του Μεσαίωνα. Το βιβλίο αυτό αναφέρεται σε εκείνο το ταξίδι μύησης, που άλλαξε τη ζωή του συγγραφέα. Το ημερολόγιο ενός μάγου κατέχει μια ξεχωριστή θέση στο σύνολο του έργου του, καθώς αποτέλεσε τη βάση όλης της κατοπινής δουλειάς του. Στο συγκεκριμένο έργο παρουσιάζεται η φιλοσοφία της ζωής του και όλο το βάθος της σκέψης του.

Hippie

Στο βιβλίο του Hippie, που είναι το πιο αυτοβιογραφικό απ’ όλα, ο Paulo Coelho ξαναζωντανεύει το όνειρο της γενιάς των χίπηδων. Εκείνων που ήθελαν να αλλάξουν τον κόσμο ειρηνικά. Ο Paulo είναι ένας νέος που σχεδιάζει να γίνει συγγραφέας. Ξεκινά ως χίπις να ανακαλύψει τον κόσμο, την ελευθερία, αλλά και το βαθύτερο νόημα της ύπαρξης. Το ταξίδι του έχει διάφορα απρόοπτα. Από τη φυλάκισή του το 1968, στο ταξίδι του στη Νότια Αμερική. Από τη στρατιωτική δικτατορία της Βραζιλίας και την κατηγορία του ως τρομοκράτη, μέχρι τη γνωριμία του με την Κάρλα στο Άμστερνταμ, απ’ όπου ξεκινούν μαζί για το Νεπάλ με το Magic Bus. Στην πορεία, οι δυο τους δε ζουν απλά μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης, αλλά μεταμορφώνονται ριζικά κι ενστερνίζονται καινούριες αξίες στη ζωή.


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τη σελίδα μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση

Κωνσταντίνα Βενιζέλου
Κωνσταντίνα Βενιζέλου
Αγαπώ τα βιβλία, τη φιλοσοφία, το θέατρο, τις σειρές και τα ταξίδια. Το αγαπημένο μου μέρος, μια σκονισμένη βιβλιοθήκη. Είμαι κάπως μοναχική, μονίμως αναποφάσιστη και θέλω διαρκώς να ασχολούμαι με νέα πράγματα, διότι με ενοχλεί αφόρητα η ρουτίνα. Από μικρή μου άρεσε να εκφράζομαι μέσω της γραφής και πιστεύω ότι τα όνειρα και η φαντασία αποτελούν κίνητρο για περιπέτεια στη ζωή.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...