φόβος
Πηγή:pinterest.com

Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις. Συνεχώς προσπαθούμε να αποδείξουμε πόσο αξίζουμε και πως μπορούμε να κατακτήσουμε κάθε στόχο μας. Πορευόμαστε γεμάτοι όνειρα και αισιοδοξία ώσπου κάνει την εμφάνιση του ο φόβος. Ο “εχθρός” κάθε επιτυχίας, μας κυριεύει και μας οδηγεί σε ένα αέναο αγώνα με τον εαυτό μας. Λάθη που κάναμε, ευκαιρίες που χάσαμε, στιγμές που δεν εκμεταλλευτήκαμε έρχονται στο προσκήνιο και μας βασανίζουν.

Ο φόβος της αποτυχίας είναι μία φυσική αντίδραση του οργανισμού, σε σημαντικές για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, στιγμές. Το ζήτημα λοιπόν έγκειται στο κατά πόσο αφήνουμε αυτό το συναίσθημα να μας κυριεύσει. Πόσα περιθώρια του δίνουμε να μας καταβάλει και έτσι να εγκαταλείψουμε κάθε αγώνα που έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε. Τίποτα δεν είναι εύκολο σε αυτή τη ζωή και σαφώς τίποτα δεν χαρίζεται.  

Πάντοτε έχω την πεποίθηση πως όλα για κάποιο λόγο γίνονται και πως ο λόγος είναι σχεδόν πάντα καλός. Κάθε αποτυχία είναι μία απόδειξη πως φτάνουμε όλο και πιο κοντά στην επιτυχία. Το να προσπαθείς είναι σαφώς σπουδαιότερο από το να επιτύχεις άλλωστε. Γι’αυτό μην απογοητεύεσαι αλλά συνέχισε το ταξίδι σου με χαρά και με πίστη πως όλα τα όνειρα σου θα πραγματοποιηθούν.

Πως μπορείς όμως να αντιμετωπίσεις αυτόν τον φόβο;

Ο επικρατέστερος τρόπος για να ξεπεράσετε αυτό το συναίσθημα, είναι να έρθετε αντιμέτωποι με αυτό. Η αμέλεια είναι μία διαδικασία που οδηγεί σε μία καταστροφική κατάσταση για τον εαυτό. Αφήνουμε τον χρόνο να κυλά περιμένοντας να έρθει η αλλαγή στη ζωή μας σαν θαύμα, μη γνωρίζοντας πως τα πάντα χρειάζονται αγώνα και σκληρή δουλειά.

Θετικές σκέψεις

Έχετε παρατηρήσει πως όταν η στάση ζωής που  υιοθετείτε κατά καιρούς είναι θετική, τότε ταυτόχρονα συμβαίνουν όλο και περισσότερα χαρμόσυνα γεγονότα στην καθημερινότητα σας; Όσο δύσκολο και αν φαίνεται να ακολουθήσετε αυτή την πορεία, στην πραγματικότητα δεν είναι. Αρκεί να ξυπνάτε κάθε πρωί με ένα χαμόγελο και να πιστέψετε στην δύναμη σας!

φόβος
Πηγή: pinterest.com

Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας και αφεθείτε ελεύθεροι σε κάθε πρόκληση που εμφανίζεται μπροστά σας. Όπως είχε πει και ο Søren  Kierkegaard  «Το να τολμάς είναι σαν να χάνεις το έδαφος κάτω από τα πόδια σου για μια μόνο στιγμή. Το να μην τολμάς είναι ταυτόσημο με το να χάνεις τον ίδιο σου τον εαυτό»

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Facebook και Instagram!

Giving Sight by Beasty-press 

 

1