Πρόσκληση για συμμετοχή σε Προσομοίωση Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου: Model International Criminal Court (M.I.C.C.) University Greece 2019

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο είναι ο πιο εξελιγμένος μηχανισμός στον κόσμο για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη τιμώρηση εγκλημάτων γενοκτονίας, κατά της ανθρωπότητας και πολέμου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτικές συναντήσεις και προσομοίωση της διαδικασίας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, με απώτερο σκοπό την ανταλλαγή ιδεών και την έκδοση αντικειμενικής και αμερόληπτης απόφασης. Επίσης, η προετοιμασία δημοσιογραφικού υλικού επί της δίκης αποτελεί έναν παράλληλο και συνάμα επιδιωκόμενο σκοπό. Το πρόγραμμα αποβλέπει στην πραγματοποίηση μιας διαδραστικής εμπειρίας μάθησης για τους φοιτητές, φέρνοντας τους πιο κοντά στις βασικές αρχές του Διεθνούς Ποινικού Δικαίου.

Πρόκειται για ένα Follow up Activity του προγράμματος MICC University που πραγματοποιείται σε τακτική βάση στην πόλη Kreisau/Krzyzowa της Πολωνίας με συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο.

Περισσότερες Πληροφορίες

Μέρος: Λ. Αλεξάνδρας 31Α, Αθήνα

Ημερομηνία: 9-11.7. 2019

Σε ποιους απευθύνεται:

Φοιτητές, Μεταπτυχιακοί και Ασκούμενοι Σχολών Νομικής/ Πολιτικών Επιστημών/ Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών/ Δημοσιογραφίας.
Λίγες θέσεις και για φοιτητές διαφορετικών σχολών με ισχυρό κίνητρο.