Το κέντρο της πόλης μπορεί να διεκδικεί την πρωτιά όσον αφορά την ιστορία των θερινών σινεμά, όμως – όπως και να το κάνουμε – τα Βόρεια Προάστια έχουν άλλη χάρη. Open air αίθουσες πνιγμένες στο πράσινο, με δροσιά που ενίοτε απαιτείται η συντροφιά της ζακετούλας που μας ζάλιζε από πάντα αλλά και ταινίες Α’ προβολής σε συνδυασμό με κλασσικά έργα του αμερικάνικου και ευρωπαϊκού σινεμά. Ιδού λοιπόν τα αγαπημένα μας θερινά κινηματογραφικά στέκια των Βορείων Προαστίων, από τη Δροσιά μέχρι το Ηράκλειο, και από την Κηφισιά μέχρι το Χαλάνδρι.

Αβάνα

Σταθερή και πανέμορφη αξία, η θερινή Αβάνα βρίσκεται κοντά στα σύνορα Χαλάνδρι και Νέου Ψυχικού και διαθέτει μια εξίσου όμορφη ταράτσα στην οποία προβάλλει σε digital μορφή νέες ταινίες. Το μπαρ διαθέτει και ωραιότατη πίτσα, ενώ προτείνουμε να πάτε από νωρίς για να προλάβετε τα άνετα καναπεδάκια πίσω πίσω. Γι’αυτή την εβδομάδα, η Αβάνα προτείνει το “Κόλπο Γκρόσο” μια λαϊκή κωμωδία-σάτιρα του μικροαστικού ονείρου του εύκολου πλουτισμού και της ηθικής… ευελιξίας που το συνοδεύει.

Προβολές κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00

Λεωφ. Κηφισίας 234 και Λυκούργου 3, Χαλάνδρι

Αθήνα piscines ideales

Όπως είναι γνωστό τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρό μπουκάλι. Έτσι και το σινεμά Αθηνά είναι ένα μικρό στολίδι στη πλατεία του Χαλανδρίου. Γι’αυτήν την εβδομάδα το σινεμά Αθηνά προτείνει “Το νησί της αποπλάνησης”, ταινία αμερικάνικης παραγωγής όπου ο ιδιοκτήτης ενός αλιευτικού ο οποίος έχει αποσυρθεί σε ένα νησάκι της Καραϊβικής δέχεται την επίσκεψη της πρώην συζύγου του, η οποία του προτείνει να δολοφονήσει τον βίαιο, πλούσιο νυν άντρα της

Προβολές κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 23:10

Σολωμού 18, Πλ. Χαλανδρίου

Αμίκο

Ήσυχο και συνοικιακό, το Αμίκο προβάλλει ταινίες Α’ προβολής, είναι προσεγμένο και καλοσυντηρημένο παρά την ηλικία του, με άνετα καθίσματα και ωραιότατη καντίνα με πάσης φύσεως νοστιμιές. Γι’αυτήν την εβδομάδα το Αμίκο προτείνει την ταινία Dogman, ιταλική παραγωγή, όπου ο ιδιοκτήτης ενός μαγαζιού φροντίδας σκύλων, ο Μαρτσέλο είναι παγιδευμένος σε μια σχέση υποταγής με τον πρώην μποξέρ Σιμόνε, ο οποίος τον υποχρεώνει να συμμετάσχει σε μια διάρρηξη.

Προβολές κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 23:00

Επιδαύρου & Ανδρούτσου 20, Χαλάνδρι

 Cine Ψυχικό classique

Νοσταλγικό σικ στο Ψυχικό, σ’ ένα θερινό με άριστο ήχο και συνθήκες προβολής, και έξτρα άνεση, αφού κάθε κάθισμα έχει το δικό του τραπεζάκι για να απολαμβάνετε και το ποτό ή το finger food σας από το μπαρ. Το Cine Ψυχικό μας προτείνει γι’ αυτήν την εβδομάδα Μικρά αθώα ψέματα 2 γαλλική ταινία, δραματική κομεντί όπου μια παρέα φίλων η οποία επανενώνεται για ολιγοήμερες διακοπές, καλείται να παρηγορήσει ένα από τα μέλη της που έχει πέσει σε κατάθλιψη. Στην προσπάθειά της, μυστικά που παρέμεναν κρυφά για χρόνια έρχονται στην επιφάνεια.

Προβολές κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00 και στις 23:15

Κηφισίας 290 & Παρίτση 2, Φάρος Ψυχικού

Καλές προβολές και καλή διασκέδαση!

 

 

 

1