Exclusive Content:

Μαθήματα φλερτ

Αποδομώντας τις τοξικές συμβουλές φλερτ. Μια προσπάθεια να ξεχάσουμε επιτέλους αυτά που έχουμε μάθει από μικροί.

Θα ξεκινούσα με ένα από αυτά τα περίεργα κλισέ που ακούμε κατά καιρούς, ότι το φλερτ είναι το ομορφότερο πράγμα στον κόσμο, ότι μπορεί να υπερτερεί του σεξ κ.λπ. Ωστόσο, μάλλον θα έλεγα ψέματα. Το φλερτ, όπως και πολλές άλλες απολαύσεις, μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα για κάποιους, ενώ σε άλλους να προκαλεί μόνο ρίγη και ελαφρύ πυρετό.

Ανάλογα και με τις συνθήκες. Άλλοι φλερτάρουν υπέροχα σε μπαρ, άλλοι σε κλαμπ, άλλοι σε βιβλιοθήκες, άλλοι σε θερινούς κινηματογράφους. Και μερικοί απλά καθόλου, περιμένουν οι άλλοι να τους φλερτάρουν. Ή μπορεί πρώτα να γνωρίζουν κάποιον, να αποκτά μια διάρκεια η μεταξύ τους επαφή και μετά, μόλις αισθανθούν άνετα, να αρχίσουν να εκφράζονται και ερωτικά.

Αυτήν την αλήθεια, ότι δηλαδή οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίδιοι, αγνοούν επιδεικτικά κάποια coaching κανάλια στο YouTube, σε μια προσπάθεια να διδάξουν την τέχνη της ανδρικής γοητείας. Ως επί το πλείστον σε έφηβα ή μετέφηβα straight αγόρια.

Πώς να την κάνεις να σε θέλει;

Στο συγκεκριμένο κείμενο δεν θα κατονομάσω τα συγκεκριμένα κανάλια, με μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πολλά και διαφορετικά. Πατήστε απλά κάτι του στυλ: πώς να ρίξω (θεέ και κύριε) μια γυναίκα, πώς να φλερτάρω αποτελεσματικά γυναίκες κ.τ.λ.

Τότε θα βρεθείτε μπροστά σε ένα οριακά κιτς θέαμα. Κάποιος γκουρού της γυναικείας ψυχολογίας, εξοπλισμένος με μια επιεικώς μέτρια γνώση της γραμματικής και του συντακτικού, θα δώσει τις απαντήσεις σε όλα τα προαιώνια ερωτήματά σας.

Ξεκινώντας φυσικά από μερικές θεμελιώδεις παραδοχές. Πρώτον, οι κοπέλες δεν φλερτάρουν, δεν κάνουν ποτέ το πρώτο βήμα. Εσύ, το σερνικό, ο ΑΝΔΡΑΣ, θα τα κάνεις όλα. Και μην παίρνεις θάρρος. Αν μια κοπέλα σε προσεγγίσει η ίδια ερωτικά, μάλλον δεν αξίζει. Λογικά θα είναι πιο άσχημη από σένα, όπως αποφαίνονται οι εν λόγω σοφοί.

Δεύτερον, οι γυναίκες είναι έπαθλα. Αν εσύ είσαι άνδρας με τα όλα σου, βαρβάτος, αρρενωπός και φλερτάρεις αψεγάδιαστα, συναναστρεφόμενος ερωτικά με πολλές κοπέλες, τότε έυγε. Αξίζεις, οι κατακτήσεις σου μιλούν για σένα, προστίθενται μία μία στην τροπαιοθήκη σου. Αν πάλι, έχεις πάει με λιγότερες κοπέλες, κάνεις λιγότερο σεξ ή δεν βρίσκεις ευχαρίστηση στις συνεχείς γνωριμίες/ επαφές, τότε τοποθετείσαι στο πίσω μέρος της αλυσίδας. Σ’ αυτή τη ζωή, μικρέ μου, μόνο οι άνδρες -βίκινγκς- κατακτητές, οι κορτάκηδες, οι σεξομανείς Μπάρνι του How I Met Your Mother κερδίζουν.

Μπάρνι φλερτάρει -άνδρες
Πηγή εικόνας: How I Met Your Mother Wiki

Το σεξ, μεγάλη ιστορία

Ο λόγος ύπαρξης τέτοιων καναλιών, απλός. Έχει μάλλον να κάνει με τον τρόπο που εκπαιδευόμαστε τα straight αγόρια από πολύ μικρή ηλικία. Γύρω μας σταδιακά σχηματίζεται ένας περίγυρος που μας συμβουλεύει: πήγαινε με όποια να’ ναι, μην είσαι επιλεκτικός. Μεγαλώνοντας, σε κατακλύζουν με ερωτήσεις: με πόσες έχεις πάει, γιατί δεν την πέφτεις σε αυτή, κάνεις σεξ με κάποια αυτήν την περίοδο;

Σε αυτή τη στήλη έχουμε γράψει πολλές φορές ότι η πατριαρχία δεν ταλαιπωρεί μόνο τις γυναίκες κι εν γένει τις θηλυκότητες. Αλλά όλους μας, ακόμα και τους ευνοημένους straight άνδρες. Αυτούς που μεγαλώνουν με την ιδέα ότι οφείλουν να εξουσιάζουν σε όλους τους τομείς, με πιο κύριο τον ερωτικό. Γι’αυτό θαρρώ πως σ’ εκείνους η σεξουαλική απελπισία είναι μεγαλύτερη. Γιατί- μη κάνοντας σεξ- χάνουν τον ρόλο τον οποίο έχουν φτιαχτεί να υπηρετούν. Δεν είναι μόνο η απόλαυση της επαφής, είναι κι η εξουσία που τη συνοδεύει.

Έτσι οι άνθρωποι αυτοί, που δεν κολλάνε με το ιδεατό ανδρικό πρότυπο, αποτελούν τον τέλειο στόχο για τους τοξικά αρρενωπούς γκουρού. Αυτοί θα τους θυμίσουν πόσο άνδρες οφείλουν να είναι. Και θα τους προσφέρουν, σε τόνο προστακτικό, τη λύση: πήγαινε να την πέσεις σε όσες περισσότερες κοπέλες μπορείς.

Πώς να (μην) πιστεύεις στον εαυτό σου

άνδρες τοξική αρρενωπότητα φλερτ
Πηγή εικόνας: Reddit

Πράγματι, η εν λόγω συμβουλή συνιστά και το success story όλων αυτών των καναλιών. Αν προσεγγίσεις ερωτικά 1000 κοπέλες, ενδεχομένως να μπορέσεις να συνευρεθείς με μια. Επιτυχία! Μπράβο σου, τα κατάφερες, πήρες με Άριστα το πτυχίο Ανωτάτης Γκομενικής με ειδίκευση στην Τοξική Κοκορολογία.

Το τι σημαίνει αυτό για την αξία σου, μάλλον το αποφασίζεις εσύ και ποιος είμαι εγώ για να σου πω πόσο κενό το θεωρώ. Απλά, αν μου πέφτει λόγος κάπου, πιστεύω πως αυτοί οι τύποι σου δίνουν κάπως αντιφατικές συμβουλές.

Σου λένε: πρέπει να έχεις αυτοπεποίθηση, και στην αμέσως επόμενη πρόταση: πήγαινε να την πέσεις σε 20 διαφορετικές κοπέλες στο ίδιο πάρτι. Ωστόσο, κατ’ εμέ, η αυτοπεποίθηση δεν συμβιβάζεται με την τόση δοαθεσιμότητα προς τον οποιοδήποτε.

Όσο περισσότερο παρακολουθώ τα εν λόγω αρρενωπά κανάλια, τόσο πιο έντονα πιστεύω πως αυτοπεποίθηση σημαίνει επιλεκτικότητα. Αν το άτομο απέναντί μου μου αρέσει χάρη στον τρόπο που μιλάει, που ντύνεται, που κοιτάζει. Τότε ναι, το φλερτ μαζί του θα χάριζε απλόχερα απόλαυση και στους δυο μας. Θα είχε το πλεονέκτημα της αμοιβαιότητας. Η σχέση μας δεν θα έμοιαζε με αυτή που έχει ο γυπαετός με το θήραμά του. Αλλά με εκείνη δύο ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τον άλλον ως ίσο και χαίρονται την παρέα του.

Αντίθετα, αν προσεγγίζω ερωτικά οποιαδήποτε κοπέλα περνάει ή οποιαδήποτε με την οποία τυχαίνει να ανταλλάζουμε δύο κουβέντες, τότε αυτό τι δείχνει για μένα; Ότι έχω αυτοπεποίθηση; Ότι είμαι αρσενικό παλιάς κοπής; Ότι εκπληρώνω τον ρόλο μου; Ή ίσως ότι είμαι κενός; Ότι έχω παγιδευτεί σε πρότυπα που μπορούν μόνο να με κάνουν δυστυχισμένο; Ότι θέτω την ευτυχία μου στην κρίση και την αποδοχή των άλλων; Ότι τόσο πολύ μισώ τον εαυτό μου, που είμαι διατεθειμένος να πάω με κάποια, χωρίς καν να διερωτηθώ αν αρέσει σε μένα τον ίδιο; Ο καθένας ας βρει μόνος του τις απαντήσεις.


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Γιώργος Χατζηλάμπρου
Γιώργος Χατζηλάμπρου
Γεια σου, είμαι ο Γιώργος και δεν έχω ιδέα ποιος είμαι. Το ψάχνω ακόμα. Κατάγομαι από τη Μυτιλήνη και σπουδάζω νομική στην Αθήνα. Αυτά που θα διαβάσεις εδώ, τα γράφω τόσο για σένα όσο και για μένα. Τα γράφω, γιατί ζητώ σχεδόν απεγνωσμένα την επικοινωνία μαζί σου. Μίλα μου, λοιπόν. Για ό,τι διαβάσεις από μένα και το πώς σε κάνει να νιώθεις. Αλλά και να μην το κάνεις, δεν πειράζει. Αρκεί που για όσο χρόνο αφιέρωσες στο κείμενό μου διασταυρώθηκαν οι σκέψεις μας. Ίσως τελικά αυτό το τελευταίο να έχει τη μεγαλύτερη σημασία.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...