Έχεις κλειστεί και εσύ στο σπίτι σου και δεν ξέρεις πως να περάσεις παραγωγικά τον χρόνο σου; Έχεις γεμίσει μήπως με αρνητικά συναισθήματα άγχους, θυμού και απελπισίας; Μην ανησυχείς, όλοι βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση. Υπάρχει, ωστόσο, ένας αποτελεσματικότατος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τη μοναξιά και την ανία. Μια δημιουργικότατη δίοδος για την έκφραση των συσσωρευμένων συναισθημάτων μας. Αυτή δεν είναι άλλη από τη μουσική. Παρακάτω, λοιπόν, σου προτείνω τρεις τρόπους με τους οποίους μπορείς να εντάξεις τη μουσική ακόμα περισσότερο στη ζωή σου.

Φτιάξε λίστες σε Spotify, YouTube, ή ό,τι άλλο χρησιμοποιείς

Ημερολόγιο Καραντίνας - Μουσική

Είναι από τις αγαπημένες μου ασχολίες, που μου φτιάχνουν αμέσως τη διάθεση. Φτιάξε καφέ, τσάι, ή όποιο άλλο ρόφημα προτιμάς, κάθισε αναπαυτικά μπροστά από τον υπολογιστή σου και άνοιξε τη συλλογή τραγουδιών σου. Για την playlist, μπορείς να διαλέξεις οποιαδήποτε θεματική, ανάλογα με το τι αισθάνεσαι ή το τι θα ήθελες να αισθάνεσαι. Μπορείς να δημιουργήσεις κάποια playlist που να ταιριάζει με την ώρα της μέρας, με τον καιρό, με την εποχή, ή οτιδήποτε άλλο. Πολύ σύντομα, θα ξεχάσεις ό,τι σε απασχολεί και θα απορροφηθείς στους ρυθμούς των αγαπημένων σου κομματιών.

Δες μερικά Tiny Desk Concerts

Ημερολόγιο Καραντίνας - Μουσική
Πηγή εικόνας: npr.org

Τα NPR Tiny Desk Concerts είναι μια πλευρά του YouTube που ανακάλυψα πρόσφατα και χαίρομαι πολύ για αυτό. Το NPR (National Public Radio) είναι ένα μη κερδοσκοπικό Αμερικανικό media outlet, που τρέχει κατά κύριο λόγο από εθελοντές φοιτητές. Στο κανάλι του στο YouTube, μπορείς να βρείς μια κατηγορία που λέγεται Tiny Desk Concerts. Πρόκεται για 10λεπτες συναυλίες κυρίως indie καλλιτεχνών, όπως Alt-J, Florence and the Machine και Coldplay.

Η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι πραγματοποιούνται εντός ενός μικρού γραφείου, που οριοθετείται από βιβλιοθήκες που φτάνουν έως το ταβάνι, γεμάτες πολύχρωμα βιβλία. Ο χώρος δημιουργεί μια κλειστοφοβική αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερα ευχάριστη αίσθηση, λόγω των χρωμάτων. Ταυτόχρονα, οι καλλιτέχνες μπορεί να μην έχουν πολύ χώρο, εξωτερικεύουν, ωστόσο, κάθε συναίσθημα, μέσω της φωνής και της μουσικής τους, σε ανατριχιαστικές performances.

Οι συναυλίες αυτές είναι άκρως συναισθηματικές και εκδηλωτικές. Πολλές φορές, οι εκτελέσεις των κομματιών σε αυτές, μου αρέσουν περισσότερο από τις ηχογραφημένες. Μερικές από τις αγαπημένες μου είναι αυτές των Weyes Blood, Mitski και Sharon Van Etten. Για πιο ευδιάθετες συναυλίες, μπορείς να ρήξεις μια ματιά σε αυτές των Superorganism και Haley Heynderickx.

Μια σειρά και μια ταινία για music nerds

Ημερολόγιο Καραντίνας - Μουσική
Πηγή εικόνας: streammagazine.se

Αν βρίσκεσαι σε διαρκή αναζήτηση για νέα μουσική, σου αρέσουν τα βινύλια και τα παλιά δισκάδικα και κάθε καλοκαίρι δεν ξέρεις σε ποια συναυλία να δώσεις τα λεφτά σου, ίσως ταυτιστείς αρκετά με το High Fidelity. Το High Fidelity ήταν αρχικά βιβλίο, που γράφτηκε το 1995. Η ιστορία έγινε ευρέως γνωστή με την cult ομότιτλη ταινία του 2000, ενώ ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα με την καινούρια, επίσης ομότιτλη, σειρά του Hulu.

Περί τίνος πρόκειται; Ο πρωταγωνιστής μας (πρωταγωνίστρια στη σειρά) είναι ιδιοκτήτης δισκάδικου, έχει άπειρες μουσικές γνώσεις και απόψεις και επίσης ένα τοξικό μοτίβο σχέσεων. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, εξερευνάμε την πορεία του στις σχέσεις, με ευχάριστες μουσικές παρεμβολές και ένα ιστορικό soundtrack.

Bonus: έχε το νου σου για live συναυλίες

Ημερολόγιο Καραντίνας - Μουσική
Πηγή εικόνας: beatmagazine.com

Αυτές τις μέρες, οι συναυλίες, όπως και κάθε είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις, ακυρώνονται η μία μετά την άλλη. Όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες, λοιπόν, αποφασίζουν να κάνουν μικρές live συναυλίες. Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η αγαπημένη μου girl in red. Επομένως, μια καλή ιδέα είναι να ακολουθήσεις τους αγαπημένους σου μουσικούς στο YouTube και στο instagram, σε περίπτωση και που και αυτοί ετοιμάζουν κάτι παρόμοιο.

Αυτές είναι η προτάσεις μου για σήμερα! Ας μείνουμε όλοι σπίτι και ας απολαύσουμε τις μέρες μας δημιουργικά και ρυθμικά!

3