Η ζωή μας είναι το άθροισμα των επιλογών μας. Επιλογές που είτε λήφθηκαν μέσω των διαφόρων προσωπικών επιθυμιών μας, είτε αποτελούν αποτέλεσμα της επιρροής των γύρω μας. Το πιο σημαντικό στοιχείο, ωστόσο, στη πορεία της ζωής μας είναι να βρούμε το θάρρος να προέρχονται οι επιλογές μας από τους δικούς μας στόχους και την δική μας στάση ζωής.

Πολλοί θα υποστηρίξουν, πως δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα γεγονότα, αλλά και τις καταστάσεις που συμβαίνουν στον κόσμο μας. Μία τέτοια θέση μπορεί να υποστηριχθεί, με πολλά παραδείγματα από την καθημερινή μας ζωή. Ωστόσο, αν θεωρήσουμε, πως υπάρχουν πράγματα, τα οποία είναι αδύνατα να ελέγξουμε, τότε μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο που τα αντιλαμβανόμαστε. Τον τρόπο που αντιδρούμε σ’ αυτά, αλλά και την στάση που υιοθετούμε απέναντι τους. Κάθε κατάσταση στη ζωή μας είναι μία ευκαιρία. Μία ευκαιρία να μάθουμε, να εξελιχθούμε, να κατανοήσουμε, αλλά και να διορθώσουμε πράγματα με μαθήματα που λάβαμε από το παρελθόν.

Ίσως πολλές στιγμές της ζωής μας να βασίζονται στην ονομαζόμενη μοίρα, αλλά και τύχη. Ίσως, όμως, η ζωή σε ένα μεγάλο ποσοστό της να βασίζεται στις επιλογές μας. Όπως αναφέρει και ο Δημήτρης Μπουράντας σε μία ομιλία του, στα Tedx Patras, η βασική διαφορά που πρέπει να έχουμε στο νου μας είναι μία. Η διαφορά μεταξύ μοιραίου και πεπρωμένου. Η μοίρα αναφέρεται στα ζητήματα που έρχονται στη ζωή μας ανεξάρτητα από τις πράξεις μας. Το πεπρωμένο, όμως, είναι το αναπόφευκτο των συνεπειών των δικών μας επιλογών.

Ποια είναι, όμως,  τα στοιχεία που θα μας βοηθήσουν στο να κάνουμε τις σωστές -που το σωστό έχει διαφορετικά όρια για τον κάθε άνθρωπο- επιλογές;

Αυτογνωσία-Αξίες

Οι αξίες είναι αυτές που καθορίζουν μέσα μας, τι είναι σωστό να κάνουμε και τι όχι. Τι αποτελεί προτεραιότητα και τι όχι. Έχοντας συγκεκριμένες αξίες μέσα μας, οι οποίες μας ωθούν στο να κάνουμε κάποιες επιλογές, τότε ποτέ δεν θα μετανιώσουμε γι’ αυτές.

Πρόδραση

Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι ανθρώπων. Αυτοί που κάνουν τα πράγματα να συμβούν, αυτοί που παρακολουθούν τα πράγματα που συμβαίνουν αλλά και αυτοί που αναρωτιούνται γιατί δεν συμβαίνουν. Στο ποια κατηγορία ανήκουμε αποτελεί δική μας, προσωπική επιλογή.

Ορθολογική σκέψη

Το πιο σημαντικό στοιχείο στη ζωή μας, σύμφωνα και με τον Einstein, είναι να ορίζουμε σωστά τα προβλήματα μας. Οι σκέψεις μας επηρεάζουν σε μεγάλο ποσοστό τις επιλογές μας.

Αυτοπεποίθηση

Η πίστη στον εαυτό μας, το θάρρος, η τόλμη. Στοιχεία που βοηθούν, όχι μόνο στην εξέλιξη μας, αλλά και στην επίτευξη των ονείρων μας.

Μην αφήνετε τον χρόνο να περνά και δημιουργήστε εσείς τη ζωή που επιθυμείτε. Κάντε τις επιλογές που πάντα ονειρευόσασταν!

επιλογών
Πηγή: pinterest.com Προφίλ: Jennifer Harvey

ΠΗΓΗ

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project

3 COMMENTS

Comments are closed.