GTA Vice City
Πηγή εικόνας: Fredzone

Ηχογράφηση από τη Σοφία Σακαρίκου:

GTA Vice City. Αυτό είναι το πιο underground game της σειράς του, που όταν πρωτο-κυκλοφόρησε έπεισε μέχρι και το πιο δύσπιστο κοινό. Κάμποσα χρονάκια πριν, τότε που το PSP σου είχε κυριολεκτικά κοντέψει να πάθει αυτανάφλεξη, ξεκινά η ιστορία του GTA Vice City. Ενός παιχνιδιού που σίγουρα σε σημάδεψε ως παιδί αλλά και ως έφηβο και που ποτέ δεν θα θες να ξεχάσεις διότι… κακά τα ψέματα, GTA είναι αυτό. Γιατί το λατρέψαμε; Πάτα το play, κι ας αναπολήσουμε μαζί τη μαγεία αυτής της ultra underground 80-τίλας.

Καλώς ήρθατε στο Vice City

Καλώς ήρθατε πίσω στα ’80s. Μέσα από τα έγκατα της δεκαετίας των μακριών μαλλιών, του υπερβολικού και σε παστέλ τόνους ρουχισμού, αναδύεται η ιστορία ενός άντρα, που κατακτά την κορυφή του παραβατισμού. Μέσα στην πόλη των κακών συνηθειών, της αμαρτίας, και της ανηθικότητας, ή αγγλιστί Vice City, ο πρωταγωνιστής έρχεται να γίνει ο No 1 εγκληματίας. Μέσα στην αχανή αστική έκταση του Vice City, περιπλανιέσαι από την ανοιχτή θάλασσα, στα ελώδη βρωμόνερα, από την ύψιστη γκλαμουριά, πάλι πίσω στο ελεεινό γκέτο. Το GTA Vice City είναι σίγουρα μια από τις πιο πολυποίκιλες, ολοκληρωμένες, κι αληθοφανείς ψηφιακές πόλεις, που φτιάχτηκε ποτέ.

GTA
Από την remastered έκδοση του GTA Vice City (2020). // Πηγή εικόνας: YouTube.com
Η παικτική εμπειρία 

Tο GTA Vice City μας ξυπνά όμορφες αναμνήσεις, καθότι σίγουρα μας έχει συντροφεύσει ουκ ολίγες φορές στο μακρινό ή το κοντινό παρελθόν. Κινώντας από τριτοπρόσωπη οπτική τον εγκληματία Tommy Vercetti, φέρναμε εις πέρας επικίνδυνες και γεμάτες αδρεναλίνη αποστολές. Μπορούσαμε, επίσης, να καταπιαστούμε και με περισσότερες από μια, γιατί σαφώς θέλαμε να κάνουμε την παικτική μας εμπειρία λίγο πιο πικάντικη. Κρατώντας την κονσόλα ή αγγίζοντας τα μικρά πλήκτρα του PSP ήμασταν έτοιμοι/ες να περιφέρουμε τον ήρωά μας στα νησιά και τις γύρω εκτάσεις της πόλης.

Πηγή εικόνας: Old Games Download
Με άγριες διαθέσεις

Ο εγκληματίας μας τρέχει, πηδάει, κρέμεται, κυλιέται στο έδαφος, οδηγεί κλεμμένα αμάξια, και πλοηγείται στην πόλη, τόσο θρασύδειλα, προκαλώντας όποιον/α κινείται με το γράμμα του νόμου. Πόσο έντονο ήταν εκείνο το αίσθημα αναποφασιστικότητας που σε έπιανε, όταν έπρεπε να διαλέξεις; Από μαχαίρι και σιδερογροθιά, σε τσεκούρι κι ΑΚ-47. Όλα ήταν στη διάθεσή σου, ώστε να παίξεις το πιο ήρεμο κι ειρηνικό game. Ή και όχι…

GTA
Πηγή εικόνας: GTAinside

Την ίδια στιγμή, η ζωή σου τελείωνε κι εσύ ήσουν ήδη λουσμένος/η στον ιδρώτα, ψάχνοντας να αναπληρώσεις τη ζωή σου. Μεγαλύτερό σου όμως άγχος; Μα φυσικά να μην εμφανιστεί στην οθόνη σου εκείνη η λέξη του σατανά με τα κόκκινα γράμματα. “WASTED” θα σε θυμόμαστε πάντα με μίσος.

GTA Vice City
Πηγή εικόνας: YouTube.com
Με μουσικες επιλογές που τα σπάνε

Όλα τα GTA μας έχουν συνηθίσει, κακά τα ψέματα, σε εξαιρετικές μουσικές. Αλλά πραγματικά. Τι μουσικάρες είχε το GTA Vice City; Δεδομένου ότι βρισκόμαστε στο Miami των ’80s, η μουσική σαφώς και είναι ανάλογη. Και είναι μάλιστα εκείνη που σίγουρα σε έβαζε ακόμη περισσότερο στο πετσί του ρόλου. Το παιχνίδι κυριολεκτικά βρωμάει μια αγαπημένη μουσική 80τίλα. Από τις ροκ πενιές των INXS, μέχρι το And The Beat Goes On των The Whispers, σε φανερά πιο smooth ρυθμούς.

GTA Vice City
Πηγή εικόνας: JeuxActu

Η μουσική που έχουν επιλέξει οι δημιουργοί της Rockstar Games σε προσγείωνε για τα καλά στον έκκλητο βίο του εγκληματία μας, μέσα σε μια φρενίτιδα απόλυτης 80τίλας. Fever 105, Flash FM, Emotion 98.3 είναι ορισμένοι από τη μεγάλη γκάμα ραδιοφωνικών σταθμών που απογείωνε την παικτική σου εμπειρία. Αλλαγή της διάθεσης και της φάσης που βρισκόσουν στο παιχνίδι, σήμαινε κι αλλαγή σταθμού. Με το πάτημα ενός κουμπιού, το mood άλλαζε.

GTA Vice City
Πηγή εικόνας: YouTube.com

Εκτός από τις αιθέριες υπάρξεις, που η καλοκαιρινή μουσική σε έκανε να φαντάζεσαι ζουμερές κοπέλες με high cut bikinis, μια ξαφνική μεταλιά σε ξαναέβαζε στη θέση σου. Ώρα για αποστολή. Ώρα για τρέξιμο. Ώρα για να ξεφύγεις από τα συνήθη μπλόκα της αστυνομίας. Ώρα για τον εγκληματία που έκρυβες μέσα σου, να βγει εκεί έξω και να κατακτήσει την κορυφή του παραβατισμού.

GTA Vice City
Πηγή εικόνας: IMDb
Σπασμένοι κωδικοί

Ο παίχτης του GTA Vice City γινόταν σύντομα ο No 1 εγκληματίας της ψηφιακής αυτής πόλης. Τόσο σύντομα γινόσουν κι εσύ. Πώς; Οι σπασμένοι κωδικοί, που σίγουρα δεν έλειψαν από κανένα παιχνίδι σου! Ό,τι ήθελες να κάνεις μέσα στο παιχνίδι βρισκόταν στα χέρια σου. Σπασμένοι κωδικοί για ζωή, λεφτά, καλό καιρό, όπλα, κ.ο.κ βρίσκονταν σε κάποια γωνιά του μυαλού σου, είτε πάνω σε κάποιο ταλαιπωρημένο κομμάτι χαρτί. L1 R1, αριστερά δεξιά, πάνω, κάτω. Όλα τα κουμπιά ήταν έτοιμα και στη διάθεσή σου αν ήσουν από τους σωστούς γνώστες του πιο underground παιχνιδιού.


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.