god of war
God Of War (2018) Official Cover

Ηχογράφηση από την Εμμανουέλα Αλεξάνδρου:

Ο λόγος για το πολυσυζητημένο reboot του θρυλικού franchise που έκανε ντεμπούτο στο PlayStation 2. Ε ναι λοιπόν, ο θεός Kratos επιστρέφει στις οθόνες μας μετά από 5 χρόνια για να μας χαρίσει μυθικές στιγμές. Η σειρά ξεφεύγει τελείως από την Αρχαία Ελλάδα και τη μυθολογία της, αφού κάνει μια πλήρη μετακόμιση στη Σκανδιναβία και τους τρομερούς θεούς της. Τα εντυπωσιακά τοπία, οι σκληρές μάχες και η ενδιαφέρουσα ιστορία είναι τρεις παράγοντες που θα σας κερδίσουν αμέσως! Δημιουργήθηκε από τη Santa Monica Studios και τον Cory Barlog αποκλειστικά για το PlayStation και κυκλοφόρησε στις 20 Απριλίου 2018.

Πηγή εικόνας: playstation.com

Story

Μετά τον χαμό της γυναίκας του Kratos, αυτός και ο γιος του, Atreus, αρχίζουν ένα ταξίδι προς την τελευταία της κατοικία. Παράλληλα, γνωρίζουν καινούργιους εχθρούς και φίλους και εξερευνούν τον μαγικό τους κόσμο. Η σχέση πατέρα-γιού απεικονίζεται εκπληκτικά μέσα από τους δύο ήρωες. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η μεταμόρφωση του Kratos, από έναν αδίστακτο πολεμιστή που διψάει για αίμα, σε μια φιγούρα προστατευτικού πατέρα, προετοιμάζοντας τον Atreus για τη ζωή και τις δυσκολίες ενός πολεμιστή. Ο Christopher Judge κάνει μια εκπληκτική δουλειά ώστε να αποδώσει στο 100% τη «νέα» φωνή του θρυλικού ήρωά μας, το ίδιο και ο Sunny Suljic που υποδύεται τον Atreus.

Kratos
Πηγή εικόνας: playstation.com

Gameplay

Εννοείται ότι δεν έχει αλλάξει μόνο το τοπίο. Όσον αφορά το gameplay, ο ήρωάς μας έχει αποκτήσει το Leviathan Axe, ένα παντοδύναμο τσεκούρι παρόμοιο με το σφυρί του θεού Thor. Γιατί το λέω αυτό; Προφανώς επειδή επιστρέφει στον κάτοχό του μετά τη ρίψη. Ο παίκτης λοιπόν, αναμειγνύοντας συνδυασμούς κουμπιών στο εξελιγμένο χειριστήριο του PlayStation 4, συνδυάζει τα όπλα, την ασπίδα και τις γροθιές του Kratos με τις ιδιαίτερες ικανότητες που μπορούμε να ξεκλειδώσουμε και είναι έτοιμος για μάχη!

Σύμμαχος σε όλο αυτό εννοείται ότι είναι ο Atreus. Με τις δικές του ικανότητες προς αναβάθμιση, έχουμε τη δυνατότητα να τον χρησιμοποιήσουμε, ρίχνοντας βέλη στους εχθρούς. Όπως καταλάβατε, έχετε τον πλήρη έλεγχο της μαχητικής σας εμπειρίας! Γιατί είναι σημαντικό αυτό; Γιατί το να κατατροπώνεις τέρατα είναι το highlight της εμπειρίας σου στο God of War. Μπορώ να πιστοποιήσω και από προσωπική εμπειρία, ότι όσο καλύτερα μπορείς να χειριστείς τον πρωταγωνιστή, τόσο πιο ικανοποιητικές θα είναι οι μάχες σου!

in-game screenshot από το παιχνίδι // Πηγή εικόνας: playstation.com

Είδη όπλων

Ένα πολύ σημαντικό μέρος του God Of War είναι η στρατηγική. Ευτυχώς ως προς αυτόν τον τομέα μας δίνονται πολλές επιλογές προσωποποίησης της gaming εμπειρίας μας. Τα σημαντικά όπλα του Kratos αποτελούνται από:

1. Guardian Shield

Δύο επιλογές για το close combat. Ο πρώτος είναι τα όπλα και ο δεύτερος η ασπίδα με τις γροθιές. Το Guardian Shield χρησιμεύει ως προστασία από επερχόμενες κινήσεις του εχθρού αλλά μπορεί να συνδυαστεί και με ειδικές κινήσεις για ranged combat! Κρατώντας πατημένο τον μοχλό της ασπίδας, ο παίκτης έχει πρόσβαση σε ακόμα 2 special moves που θα ανακαλύπτει σταδιακά στον κόσμο. Η ασπίδα έχει δικό της σύστημα αναβάθμισης.

Kratos
Το Guardian Shield εν δράσει // Πηγή εικόνας: GAME BREAKER GOD on YouTube
2. Talon Bow

Δώρο στον Atreus από τη μητέρα του. Πρόκειται για την καλύτερη επιλογή combat από απόσταση. Πατώντας ένα κουμπί απ’ το χειριστήριο, ο Kratos μπορεί να καθοδηγήσει τον γιο του στο να ρίχνει βέλη στους εχθρούς. Όπως όλα τα υπόλοιπα όπλα, μπορεί να αναβαθμιστεί με πρόσθετες ικανότητες, όπως «μαγεία» και «ικανότητα».

Kratos
O Kratos “φορτίζει μαγικά” το τόξο // Πηγή εικόνας: Video Games Source on YouTube
3. Blades Of Chaos

Ένα iconic όπλο που κάνει τη μεγάλη του επιστροφή από την εποχή όπου ο Kratos σκότωνε έναν έναν τους Ολύμπιους θεούς. Απαραίτητο για ένα στυλ μάχης από απόσταση και εξαιρετικά ικανοποιητικό οπτικά, γεμάτο νοσταλγία από τις πρώτες περιπέτειες του πρωταγωνιστή. Κάθε μοιραία επαφή της λεπίδας με τα τέρατα, δημιουργεί εφέ φωτιάς στο σώμα τους για περισσότερη ζημιά και μπορεί να γίνει ακόμα δυνατότερη με τη βοήθεια των “Chaos Flames”.

Συγκλονιστική η επιστροφή των λεπίδων // Πηγή εικόνας: SmvR on YouTube

Spartan Rage

Είναι η νέα rage δύναμη του Kratos σε αυτό το παιχνίδι. Μπορεί να αναβαθμιστεί χρησιμοποιώντας “Horns of Blood Mead”, τα οποία βρίσκονται σε Nornir Chests. Όταν ενεργοποιείται αυτή η ικανότητα, ουσιαστικά ο θυμός του ήρωα μας φτάνει στο απροχώρητο και με απλούστερες κινήσεις σου είναι ευκολότερο να κάνεις μεγαλύτερη ζημιά στον εχθρό. Οι ικανότητες του Spartan Rage αναβαθμίζονται ακριβώς όπως όλες οι υπόλοιπες, δίνοντάς μας ακόμα περισσότερες επιλογές στρατηγικής.

Kratos
Spartan Rage! // Πηγή εικόνας: @EagleEyePrints on Twitter

Puzzles και Chests

Είναι λες και αυτό το παιχνίδι σου απαγορεύει να βαρεθείς! Μπορεί η περιήγηση στον κόσμο και η εξόντωση γιγάντιων τεράτων να αποτελούν τις top ασχολίες σου, αλλά τα διάσπαρτα παζλ και ιστορίες σε κάθε μέρος του χάρτη σίγουρα δεν θα σε αφήσουν αδιάφορο. Συνήθως μπορείς να τα λύσεις με τη βοήθεια του Leviathan Axe και τη μυϊκή δύναμη του Kratos, αλλά αυτό που χρειάζεσαι σίγουρα… είναι το μυαλό σου.

Επιπλέον, καλό θα ήταν να μην βιαζόμαστε. Ο κόσμος είναι πραγματικά τεράστιος και μπορεί να μην προσέξουμε μυστικές τοποθεσίες ή δωμάτια που με την ανακάλυψή τους, ενδεχομένως έχουμε πολλά και χρήσιμα οφέλη! Τέλος, δεν θα μπορούσαν να λείπουν μπαούλα που κρύβουν όπλα, λεφτά ή και πόντους αναβάθμισης. Τα Wooden, Stone, Legendary και Cipher Chests περιέχουν όλα όσα αναφέραμε παραπάνω, και τα Nornir Chests είναι κλειδωμένα με μαγεία, όπου αφού σπάσει μας ανταμείβουν με εργαλεία αναβάθμισης της ζωής και του rage για τον ήρωά μας.

god of war
Υπάρχουν πολλά είδη μπαούλων στο παιχνίδι // Πηγή εικόνας: gamesradar.com

Setting

O κόσμος του God Of War είναι πραγματικά τεράστιος… και δεν έχετε δει τίποτα ακόμα! Υπάρχουν πάρα πολλές τοποθεσίες που μπορείς να μην καταλάβεις καν ότι υπάρχουν εάν δεν ακούσεις τις υποδείξεις του Atreus για εξερεύνηση. Επίσης, οι περισσότερες τοποθεσίες αλλάζουν μορφή κατά τη διάρκεια της ιστορίας, οπότε δεν είναι κουραστικό να επιστρέφεις πίσω σε τοποθεσίες που έχεις ήδη επισκεφθεί, κυρίως για λόγους αναζήτησης επιπλέον πληροφοριών για τη μυθολογία! Μαζί με τους Kratos και Atreus μπορείς να εξερευνήσεις 6 βασίλεια: Alfheim, Helheim, Jötunheim, Midgard, Muspelheim και Niflheim.

god of war
Ο πανέμορφος κόσμος του God Of War // Πηγή εικόνας: whatculture.com

Κλείνοντας

Το God of War σε βάζει μέσα σε έναν αρχαίο κόσμο γεμάτο μυστήριο και περιπέτεια. Μου κράτησε συντροφιά για πολλές ώρες διασκέδασης στην κονσόλα του PS4. Ένας συνδυασμός στρατηγικής, εξερεύνησης, μυστηρίου και δράσης που πρόκειται να κερδίσει ακόμα και τον πιο διστακτικό για το τολμηρό reboot του αγαπημένου franchise.


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε μας στις σελίδες μας FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.