Exclusive Content:

Εξομολογήσεις ενός overthinker και το upbeat playlist του

Μουσική και χορός. Η λύση χαλάρωσης για αυτούς που έχουν συνηθίσει να τα υπεραναλύουν όλα στο μυαλό τους.

Σκέψεις. Άπειρες μικρές λέξεις που κάνουν ασταμάτητα βόλτα μέσα στο κεφάλι σου. Κάποιες φορές είναι στιγμιαίες, ίσα ίσα για να περάσουν μια ιδέα ή μια φράση στο μυαλό. Και άλλες φορές είναι σαν ένα τρενάκι. Κάνουν βόλτα αδιάκοπα σε όλες τις πλευρές του εγκεφάλου μέχρι που εσύ ο ίδιος κουράζεσαι από το δικό σου μυαλό. Επομένως, σε εκείνη τη φάση, είτε γενικά στη ζωή σου, είσαι overthinker. Αναλύεις τα πάντα τόσο πολύ που ξεχειλώνουν όλες οι καταστάσεις μέσα σου.

Σε καταλαβαίνω. Έχω βάλει και η ίδια τον εαυτό μου σε αυτό το τρυπάκι. Παρόλα αυτά, πολλές φορές θες κάπως να ξεσκάσεις. Να πεις στο μυαλό σου ένα ΦΤΑΝΕΙ και να ηρεμήσεις από τη βαβούρα των σκέψεών σου. Η λύση για μένα ήρθε μέσω μουσικής. Το άκουσμα ορισμένων τραγουδιών που μου έφτιαξαν τη διάθεση ώστε να καταφέρω να αφήσω τον εαυτό μου να ηρεμήσει. Μία μικρή λίστα τραγουδιών που με λίγο χορό ίσως καταφέρουν κι εσένα να ξεχαστείς… έστω για λίγο.

Ας εμβαθύνουμε…
overthinker playlist
Πηγή εικόνας: pinterest.com/ wattpad.com

Υπάρχουν μέρες που ξημερώνουν και η θετική ενέργεια ξεχύνεται από παντού. Νιώθεις το κορμί σου γεμάτο μικρά ανθρωπάκια που τρέχουν ανεξέλεγκτα και τσιγκλάνε κάθε σπιθαμή του σώματός σου. Σφύζεις από όμορφα συναισθήματα και γνωρίζεις ότι η εξέλιξη της ημέρας θα είναι το ίδιο ενδιαφέρουσα. Γεμάτη όμορφες στιγμές που ανυπομονείς να έρθουν. Παίρνεις μια ανάσα και όλα γίνονται αυτόματα πιο όμορφα. Εισπνέεις μια μορφή φρεκσάδας, γαλήνης και χαράς χωρίς απαραίτητα να έχει συμβεί κάτι που θα στο προκαλέσει.

Και μετά είναι εκείνες που θα γίνει ένα στραβό και όλα θα σου μοιάζουν μάταια. Ό,τι έκανες μέχρι σήμερα φαίνεται ανούσιο και χάσιμο χρόνου. Πιστεύω πως όλοι περνάμε αρκετές φορές στη ζωή μας που πολύ απλά δεν μας αρέσει τίποτα. Ή δεν ξέρουμε τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε. Θέλουμε να τα παρατήσουμε όλα και να κάνουμε κάτι το τελείως διαφορετικό; Θέλουμε να μάθουμε κάτι καινούριο αλλά δεν ξέρουμε τι;

Οι στροφές του εγκεφάλου
overthinker playlist
Πηγή εικόνας: pinterest.com/ aminoapps.com

Το μυαλό αρχίζει να κάνει σβούρες ασταμάτητα. Περνάει κάθε ενδεχόμενο και κάθε περίπτωση, έτσι που βάζει άλλα τόσα εμπόδια μπροστά του. Έπειτα έρχεται ο πονοκέφαλος. Το κεφάλι σου όχι μόνο σκέφτεται ανελλιπώς αλλά σε βαραίνει απίστευτα.

Ως overthinker έχω δει τον εαυτό μου να φτάνει άπειρες φορές σε αυτό το σημείο. Και η ανάλυση απλά δεν μπορεί να σταματήσει να εξελίσσεται όσο προχωράς τη μέρα σου. Αναλύεις τα πάντα, οτιδήποτε και να συμβεί, μέχρι που περιμένεις να έρθει μια έκρηξη. Το αισθάνεσαι πως ο εγκέφαλος σε λίγο θα αρχίσει να δυσλειτουργεί. Τα error θα βγαίνουν το ένα μετά το άλλο μέχρι που θα γεμίσει κάθε ήρεμη πλευρά που σου έχει απομείνει.

Μια κάποια λύση
overthinker playlist
Πηγή εικόνας: pinterest.com/ tenor.com

Είναι εξαιρετικά εύκολο να αφήσουμε τον εαυτό μας να κατρακυλήσει μία κατηφόρα. Αλλά είναι δύσκολο να σκαρφαλώσουμε σε μια πλαγιά. Έτσι συμβαίνει μέσα μας, τουλάχιστον έτσι το έχω αντιληφθεί εγώ. Όμως το μονοπάτι προς την χαλάρωση είναι πιο απλό απ’ ό,τι πιστεύουμε. Για να δούμε τη ζωή μας ή μια κατάσταση με πιο καθαρή ματιά πρέπει πρώτα εμείς οι ίδιοι να είμαστε εντάξει με τον εαυτό μας.

Προσωπικά συνειδητοποίησα πως η μουσική και εν συνέπεια ο χορός με βοηθάνε πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι. Όταν βλέπω πως οδεύω, ως overthinker, προς το δρομάκι της υπερανάλυσης και του πονοκεφάλου έχω κάποια ανεβαστικά τραγούδια που με κάνουν να ξεχνιέμαι. Τα βάζω στο φουλ, κατά προτίμηση με ακουστικά, και αφήνω τη μουσική να με παρασύρει. Για όσους τους αρέσει η μουσική και ο χορός, πιστεύω πως θα σας βοηθήσει αρκετά. Γιατί δυστυχώς δεν έχω γνώσεις στη ψυχολογία να το αναλύσω σωστά για τον καθένα. Αλλά νιώθω πως η μουσική και ο χορός μας βοηθάει όλους. Και δεν είναι απαραίτητο όλες μας οι κινήσεις να είναι βγαλμένες σαν από χορογραφία. Άφησε το σώμα να κυλίσει στον αέρα με τους δικούς του ρυθμούς.

Μικρό σημείωμα 

Άδραξε τη μέρα. Ό,τι και να είναι αυτό που σε φτάνει στο σημείο της υπερανάλυσης δεν θα λυθεί με το να το σκέφτεσαι πάντα και παντού. Ζήσε πραγματικά το τώρα. Μην γεμίζεις το κεφάλι σου με σκέψεις όπως τι θα μπορούσες να αλλάξεις ή τι θα έπρεπε να κάνεις διαφορετικά στην κατάσταση που σε βαραίνει. Αφήνοντας ελεύθερο τον εαυτό σου να απολαύσει τη στιγμή, η δημιουργία μιας ιδέας θα έρθει πολύ πιο εύκολα απ’ όσο πίστευες. Και τι καλύτερο από το να διασκεδάζεις και να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις τώρα;


Παρόμοια άρθρα: 

Μη ξεχάσετε να ακολουθήσετε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Κωνσταντίνα Διούδη
Κωνσταντίνα Διούδη
Φοιτήτρια πολιτικών μηχανικών αν και μισώ τις πράξεις. Γι' αυτό βρίσκω διέξοδο στον πλασματικό κόσμο των βιβλίων, σειρών και ταινιών. Μια φράση από βιβλίο, που συμφωνώ απόλυτα, και χαράχτηκε στο μυαλό μου "There's nothing more intoxicating than creating something from nothing. Creating something from yourself. " -Professor Piper- from Fangirl (proud fangirl still)

Latest Articles

Διάβασε επίσης...