https://imgflip.com/memetemplate/281731240/Bohemian-Grove

Το Bohemian Grove είναι μία τεράστια ιδιωτική έκταση στρεμμάτων στη λεωφόρο Bohemian 20601 στο Monte Rio της Καλιφόρνια. Ανήκει σε μία ιδιωτική λέσχη ανδρών με έδρα το Σαν Φραντσίσκο, το Bohemian Club. Η λέσχη ιδρύθηκε το 1872, από δημοσιογράφους. Είχαν σκοπό να δημιουργήσουν έναν χώρο συναθροίσεων καλλιτεχνών του λογοτεχνικού κύκλου για συζητήσεις με θέμα υπαρξιακά ζητήματα. Η ταυτότητα των μελών υποτίθεται πως παραμένει μυστική μέχρι και σήμερα. Σίγουρο θεωρείται ότι κατά καιρούς μέλη του Bohemian Club έχουν υπάρξει πολλοί πρόεδροι των ΗΠΑ.

Κάθε χρόνο το καλοκαίρι, ισχυρές προσωπικότητες του πολιτικού και οικονομικού κόσμου, μαζεύονται στο συγκεκριμένο μέρος. Λέγεται πως τελούν αποτρόπαιες τελετές και τα μέλη της λέσχης έρχονται ξανά σε επαφή με την παιδικότητα τους, ελεύθεροι, σπάζοντας τους κανόνες. Τον υπόλοιπο χρόνο οι εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστές. Η ακριβής δραστηριότητα τους μέσα στο δάσος, όπου παραμένουν για 2 εβδομάδες, είναι κρυμμένη καλά. Χτισμένο ως καταφύγιο για τα μέλη του, το διαβόητο άλσος Bohemian Grove, θεωρείται πως είναι το μέρος όπου έχουν παρθεί σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον.

Bohemian Grove
Πηγή: flickr.com

Τα μέλη του Bohemian Club

Επισήμως, εκπρόσωποι τύπου της λέσχης υποστηρίζουν πως θέλουν να ξεφύγουν από τις εθιμοτυπίες, μαζεύονται κάτω από σεκόγιες και μοιράζονται το κοινό τους πάθος για την ύπαιθρο και τις τέχνες. Έχουν αναφερθεί πολλά ονόματα διάσημων ανδρών που έχουν δώσει το παρόν στο μυστήριο Bohemian Grove. Όλοι οι ρεπουμπλικάνοι πρόεδροι των ΗΠΑ από το 1923 και μετά υπήρξαν μέλη του Bohemian Club. Ονόματα όπως ο Αιζενχάουερ, ο Νίξον, ο Ρίγκαν, Ράντολφ Χιρστ και μέλη από την οικογένεια Μπους, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων προέδρων των ΗΠΑ (συνήθως πριν εκλεγούν στο αξίωμα). Στη λίστα των ονομάτων συμπεριλαμβάνονται και αξιωματούχοι υπουργικών συμβουλίων, διευθυντές μεγάλων εταιρειών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Ορισμένες λίστες μελών του παρελθόντος ανήκουν στην δημοσιότητα, αλλά οι σύγχρονες λίστες είναι ιδιωτικές. Επίσης, λέγεται ότι εκεί ξεκίνησε ο σχεδιασμός του Manhattan Project το 1942, που οδήγησε στην δημιουργία της πρώτης ατομικής βόμβας.

Bohemian
Πηγή: mojomorning.blogspot.com

Αξιοσημείωτο είναι πως πρόκειται για μία λέσχη που οι συμμετέχοντες είναι αποκλειστικά και μόνο άντρες, κυρίως λευκοί, με ίδιο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό υπόβαθρο. Η παρουσία ή η συμμετοχή γυναικών απαγορεύεται. Μοναδική εξαίρεση είναι οι εργαζόμενες στο χώρο. Ωστόσο, είναι «δεμένες» με συμβόλαια εχεμύθειας και είναι υποχρεωμένες να εγκαταλείπουν το χώρο πριν από τη δύση του ηλίου. Τα μέλη δεσμεύονται με όρκο σιωπής και άτομα εκτός λέσχης απαγορεύονται αυστηρά.

Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των μελών, πέρα της ιδιότητας του εκάστοτε μέλους, είναι η πρόσκληση του από τους ήδη συμμετέχοντες. Πρέπει τα μέλη να εγγυηθούν για το νέο άτομο που θα έχει πρόσβαση στο Bohemian Grove. Η αναμονή μπορεί να διαρκέσει και δεκαετίες και η αμοιβή για την εγγραφή στοιχίζει 25.000 δολάρια.

Οι αινιγματικές τελετές

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι τελετές που πραγματοποιούνται στο Bohemian Grove. Μυστικές και περίεργες, δημιουργώντας μεγαλύτερη πεποίθηση πως κάτι κρύβεται πίσω από αυτές τις συναντήσεις. Το καλοκαίρι του 2000 ο σκηνοθέτης Alex Jones και ο εικονολήπτης του κατάφεραν να παρεισφρήσουν στο δάσος και να καταγράψουν μία από τις μυστηριώδεις αυτές τελετές. Ο λόγος γίνεται για την «καύση της φροντίδας», ή «Αποτέφρωση της Κέαρ» (Cremation of Care). Κατά την διάρκεια αυτής της τελετής οι παραβρισκόμενοι φορώντας ειδικές στολές, βάζουν φωτιά σε ένα φέρετρο μπροστά από το τεράστιο ξύλινο άγαλμα της κουκουβάγιας ύψους 14 μέτρων.

Στην περιγραφή του ο Alex Jones, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε σκοτεινές προεκτάσεις της τελετής. Αυτό το τελετουργικό που η αναπαράστασή του θρέφει τις φημολογίες περί σκοτεινών ενεργειών, παρουσιάζεται ως μία τελετή μαγείας όπου τα μέλη της κρατούν αναμμένους πυρσούς ψάλλοντας ύμνους στον Θεό Μολώχ. Στη συνέχεια της διαδικασίας, τα μέλη αποθέτουν το ομοίωμα ενός μικρού παιδιού μπροστά στον βωμό. Κατά τα λεγόμενα του Jones, όλη η τελετή παραπέμπει σε λατρεία προς τον Σατανά και αρχαία ανθρωποθυσία που περιγράφει η Βίβλος (βλ. Ιερεμίας και Λευιτικό). Το βίντεο που αναρτήθηκε με το συγκεκριμένο υλικό έχει επιβεβαιωθεί από εκπροσώπους της λέσχης ως προς την γνησιότητά του, όχι όμως ως προς τις ερμηνείες του σκηνοθέτη για σκοτεινές προθέσεις. Σύμφωνα με τους ίδιους, η τελετή δεν ήταν παρά ένα παραδοσιακό μουσικό δράμα που γιορτάζει τη μουσική και το καλοκαίρι.

Τι συμβαίνει στο Bohemian Grove;

Σε ερώτηση σχετική με το τι συμβαίνει στο Bohemian Grove και αν είναι μέλος της λέσχης, ο Κλίντον είχε αναφέρει ότι «είναι ένα μέρος για πλούσιους Ρεπουμπλικάνους που τους αρέσει να κυκλοφορούν γυμνοί μέσα στο δάσος». Σύμφωνα με το «Sonoma Country Free Press» που έχει αφιερωθεί στην έρευνα του Bohemian Grove και τις δραστηριότητες του Bohemian Club, αυτές περιλαμβάνουν θεατρικά έργα και πολιτικές συζητήσεις που αφορούν δημόσια συμφέροντα και συνεπώς δεν γίνονται γνωστές.

Bohemian
Πηγή: en.wikipedia.org

Η λέσχη λαμβάνει μέτρα υψίστης ασφαλείας και αντιμετωπίζει αυστηρά εκείνους που θα προσπαθήσουν να εισέλθουν στο άβατο του δάσους. O Alex Shoumatoff, δημοσιογράφος του «Vanity Fair», κάποια χρόνια πριν, στην προσπάθεια του να μπει στον χώρο παράνομα, συνελήφθη. Σύμφωνα με το ίδιο περιοδικό, το Bohemian Club που ιδρύθηκε με γνώμονα τις αρχές τις φυσιολατρίας, έχει εγκρίνει την κοπή πολλών δέντρων του Bohemian Grove με σκοπό το κέρδος.

Οι διαδηλώσεις

Κάθε χρόνο έξω από τον δρυμό, πραγματοποιούνται διαδηλώσεις πολλών χιλιάδων ανθρώπων με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τις αποφάσεις που παίρνονται στο Bohemian Grove. Μία πρόσφατη θεωρία θέλει τη λέσχη να έχει σχέση με τον θάνατο του Antonin Scalia, Αμερικανού δικαστή που διετέλεσε μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ την περίοδο 1986-2016 και βρέθηκε νεκρός στον ύπνο του σε ηλικία 79 ετών, τον Φεβρουάριο του 2016.

Πηγή: thebolditalic.com

Οι διαφορετικές οπτικές

Ο ερευνητής John Ronson στο βιβλίο του «Them: Adventures With Extremists», υποστηρίζει ότι, κατά την προσωπική του άποψη, τα όσα εικάζονται σχετικά με το Bohemian Grove είναι ασταθή και ανώριμα. Οι ψευτο-παγανιστικές τελετές και η αυξημένη ποσότητα κατανάλωσης αλκοόλ από τα μέλη του Bohemian Club γίνεται από ανθρώπους που παρόλη την επαγγελματική τους άνοδο δεν έχουν ακόμα ξεπεράσει τα φοιτητικά τους χρόνια. Ο Oscar Wilde μετά την επίσκεψη του στο Bohemian Grove το 1882, λέγεται πως δήλωσε τα εξής: «Δεν έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου τόσους καλοντυμένους, καλά τροφοδοτημένους επιχειρηματίες».

Σύμφωνα με επίσημες εξηγήσεις η κουκουβάγια δεν συμβολίζει με κάποιον τρόπο τον Μολώχ, αντίθετα παραπέμπει στις θεότητες Λίλιθ, Αθηνά και Ινάννα. Όσο για το ομοίωμα του παιδιού, πρόκειται για μία κούκλα η οποία προσωποποιεί τις έγνοιες και την εξιλέωση τους. Το μότο της λέσχης, «να μην περάσουν εδώ οι αράχνες που πλέκουν τους ιστούς τους», είναι απόσπασμα της δεύτερης σκηνής από το βιβλίο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Όνειρο θερινής Νυκτός» και αφορά τα άτομα τα οποία έχουν δόλια σχέδια και σκοπούς.

Bohemian
Πηγή: library.ucdavis.edu

150 σχεδόν χρόνια από την ίδρυση του Bohemian Club, ακόμα παραμένει ένα μεγάλο μυστικό για το κοινό. Παρόλες τις προσπάθειες, τις θεωρίες και τους ερευνητές που έχουν ασχοληθεί με τη λέσχη, οι απόψεις διίστανται μέχρι και σήμερα.


Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν:


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project

1 COMMENT

Comments are closed.