Anna Wintour
Πηγή εικόνας: standard.co.uk

Η ζωή της:

Η Anna Wintour είναι η αρχισυντάκτρια του American Vogue από το 1988 και η καλλιτεχνική διευθύντρια του Condé Nast από το 2013. Γεννήθηκε στις  3 Νοεμβρίου του 1949 στο Λονδίνο. Ο πατέρας της Charles Wintour ήταν πολιτικός συντάκτης της Evening Standard. Η μητέρα της, Elinor ήταν μια ακούραστη ριζοσπάστρια αμερικανικού τύπου, κόρη καθηγητού του Χάρβαρντ. Η Anna Wintour είχε τέσσερα αδέρφια, αλλά ο μεγαλύτερος αδερφός της πέθανε σε τροχαίο ατύχημα όταν ήταν μικρός. Ένα από τα αδέρφια της είναι δημοσιογράφος και εκδότης της The Guardian. Οι υπόλοιποι έχουν εργαστεί στην τοπική αυτοδιοίκηση του Λονδίνου και σε διεθνής μη κυβερνητικούς οργανισμούς.

Στην εφηβική της ηλικία η Anna αφήνει το σχολείο. Το 1976, μετακομίζει στην Νέα Υόρκη όπου αναλαμβάνει την σύνταξη μόδας στο Harper’s Bazaar. Έπειτα συνεχίζει στο Savvy και το 1986, που παντρεύεται τον ψυχίατρο David Shaffer, επιστρέφει στο Λονδίνο ως συντάκτρια του βρετανικού Vogue. Το 1988 ορίστηκε ως αρχισυντάκτρια. Με τον άντρα της, David Shaffer, απέκτησαν δύο παιδιά τον Charlie και την Katherine.

Anna Wintour
luxus-plus.com

Το έργο της:

Κατά τη διάρκεια της θητείας της στο Vogue, η Wintour ασχολήθηκε ενεργά με τη φιλανθρωπική συγκέντρωση χρημάτων. Ιδίως για το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης του Ινστιτούτου Κοστουμιών. Για το οποίο έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια. Είναι η αποδέκτης πολλών βραβείων για την ηγεσία και τις φιλανθρωπικές προσπάθειές της. Όπως το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής  Lifetime Achievement Award και το Award of Courage για την Έρευνα του AIDS από το Αμερικανικό Ίδρυμα Έρευνας για το AIDS. Το 2008, η Wintour διορίστηκε στο Τάγμα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β ‘, για την υπηρεσία της στη βρετανική δημοσιογραφία και μόδα. Τον Οκτώβριο του 2009, ο Πρόεδρος Ομπάμα διόρισε την Wintour στην Επιτροπή Τεχνών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Προέδρου. Πιο πρόσφατα, το 2011 της απονεμήθηκε το Legion d’Honneur από τον Γάλλο Πρόεδρο Nicolas Sarkozy. Η Wintour εκτελεί επίσης χρέη: Επιλεκτικού Διαχειριστή του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης. Θεωρείται ευρέως ως η πιο επιδραστική προσωπικότητα στη μόδα και έχει καθιερώσει το χαρακτηριστικό κοντό καρέ στα μαλλιά της και μεγάλα μαύρα γυαλιά. Είναι αναμφίβολο πως κυριαρχεί στην παγκόσμια βιομηχανία της μόδας τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Το πρώτο εξώφυλλο της Anna Wintour όταν ανέλαβε το Voque, το 1988, ήταν με το μοντέλο Michaela Bercu. Όπου φορούσε ένα φαινομενικά απλό μαύρο μπλουζάκι, που είχε πάνω όμως ένα σταυρό από πολύτιμες πέτρες αξίας 10.000 δολαρίων και ένα τζιν αξίας 50 δολαρίων. Αυτή η εικόνα αποτέλεσε σημείο σταθμό για την μόδα, καθώς ήταν η αρχή για ένα casual look. Επίσης, ήταν η πρώτη που φιλοξένησε celebrities στα εξώφυλλα περιοδικών με πρωτοπόρο την Madonna.

Πρώτο εξώφυλλο της Wintour στη Voque
lifo.gr
Madonna At 60
pinterest.com

 

 

Πηγές:

  • www.imdb.com
  • www.britannica.com
  • www.biography.com
  • www.vogue.co.uk
  • www.lifo.gr

Παρόμοια Άρθρα

Για περισσότερη έμπνευση ακολουθήστε τη σελίδα μας, σε  FacebookInstagram και Spotify

Giving Sight by Beasty-Press // Giving Sight The Project