Πηγή: @marseaux.wnc στο Instagram

Ηχογράφηση από τη Ναταλία Σφήκα:

Έσκασε η Marseaux! Η ποπ/ραπ queen ήρθε και δεν αστειεύεται. Πάμε λοιπόν να κάνουμε μια βουτιά στη ζωή της και κυριότερα στην καριέρα της. Από τα πρώτα βήματα στον κόσμο της ραπ, στις πιο δυναμικές εμφανίσεις με πλήθος θαυμαστών που τη λατρεύουν!

Πώς άνθισε το ταλέντο της Marseaux;

Η Μαρσό Μούντη a.k.a. Marseaux ξεκίνησε 12 χρονών στο musical Annie και μέχρι τα 15 είχε συμμετάσχει επίσης στα musical Η μελωδία της ευτυχίας και Billy Elliot. Φοίτησε σε καλλιτεχνικό σχολείο στον Γέρακα και σήμερα είναι 20 χρονών. Σημειώνει πολλές επιτυχίες και έχει μεγάλο κοινό που συνεχώς μεγαλώνει και την ακολουθεί σε κάθε live. Πλέον είναι μέλος της Minos EMI, a Universal Music Company και φυσικά των WNC.

Marseaux
Πηγή: @marseaux.wnc στο Instagram
Τα πρώτα χρόνια με τους WNC:
Οι WNC (Wednesday Night Cypher) είναι ένα ελληνικό ραπ συγκρότημα. Η αρχική ιδέα του project ήταν να τρέξει για 8 Τετάρτες. Κάθε Τετάρτη λοιπόν ένα νέο τραγούδι κυκλοφορεί από αυτή τη «μουσική κολλεκτίβα», όπως τους είχε αποκαλέσει ρεπόρτερ του VICE.
Αποτελείται από τον «πατέρα» Solmeister και τους dPans, Brando, Marseaux, Geo RVSD και MrBlz. Το Freakhouse είναι το αρχηγείο τους. Εκεί διαμένουν, διοργανώνουν πάρτυ και ηχογραφούν.
Marseaux, dPans, Geo RVSD, MrBlz, Brando Πηγή: @marseaux.wnc στο Instagram
Η Marseaux αγαπάει πολύ τα παιδιά και παραδέχεται ότι ποτέ δεν θα άφηνε τους WNC για την όποια καλύτερη επαγγελματική πρόταση: «είναι το όνειρο που είχα από μικρή». Μέσω μιας φίλης έμαθε ότι το συγκρότημα ψάχνει τραγουδίστρια, οπότε πήγε, τους άρεσε, της άρεσαν και έγιναν αυτοκόλλητοι.
«Αφήνουμε χώρο στον κάθε ένα για να κάνει τη φάση του και κάπως μαγικά παντρεύεται αυτό», μας αποκαλύπτει η νεαρή ράπερ.
Ό,τι έχει τραγουδήσει είναι γραμμένο από τον Solmeister και δεν επιθυμεί να αλλάξει αυτό!
Marseaux
Marseaux & Solmeister
Πηγή: @marseaux.wnc στο Instagram
This Is Marseaux:
Πηγή: @masreaux.wnc στο Instagram
Τα αγόρια των WNC, χρωμάτιζαν τις Τετάρτες μας αλλά και της Marseaux. Τα περισσότερα από αυτά τα κομμάτια βρίσκονται στο This Is Marseaux, άλμπουμ διαθέσιμο στις streaming πλατφόρμες. Εννοείται όμως ότι όλα τα τραγούδια υπάρχουν στο κανάλι Wednesday Night Cypher στο YouTube. Καιρός να αναφέρουμε μερικά αγαπημένα τραγούδια από αυτές τις μέρες:
Πριν τα 17
«Αυτό είναι για εμάς, για κάθε κορίτσι» λέει η Marseaux. Λίγο πριν σβήσει τα κεριά και μπει στον 17ο χρόνο της ηλικίας της, θυμάται όλα όσα έχει ζήσει μέχρι αυτή την ηλικία. Λάθος άνθρωποι, μοναξιά, κλάματα, αλλά το μήνυμα είναι ότι δεν τελειώνουν όλα εδώ! Βάλε μια καρδούλα αντί για τελεία και συνέχισε με χαμόγελο ❤
Roza Vamva
Μια τριλογία τραγουδιών! Τι έχουν κοινό; Η Ρόζα λοιπόν είναι ένα μυστηριώδες πρόσωπο που έχει πολλές σημασίες και συμβολισμούς για τη Marseaux και τον Brando αντίστοιχα. «Roza Vamva είναι ιδέα, παρέα, όσα με έχουν πληγώσει βαθιά», αναφέρει ο Brando στο κομμάτι ?????????. «Ρόζα μην με αφήνεις ακόμα» τραγουδάει η Marseaux στο Δωμάτιο 101, ενώ για τον Brando θεωρείται ότι είναι το νεαρό της ηλικίας. Στο φημισμένο, και ξεχωριστό για την ίδια, Το Τανγκό Της Μαρσό έρχεται αντιμέτωπη με τη μικρή της ηλικία. Η Ρόζα αντιπροσωπεύει την, όχι πια στη ζωή, μητέρα της Marseaux. Εν τέλει, συνειδητοποιεί μετά από κάποιες λανθασμένες επιλογές ότι σωστό είναι να προχωρήσει μόνη της. Ο Brando μπορεί εν τέλει να μην τα κατάφερε να ξεφύγει από τις λάθος επιλογές του Δωματίου 101…
Ανάθεμα!
Πρόκειται για ένα τραγούδι πιο ανάλαφρο από τα προηγούμενα που αναφέραμε. Η Marseauxείναι κάθετη σε αυτό που θέλει και δεν συμβιβάζεται με τίποτα παραπάνω! Ο τυπάς εκφράζει την καψούρα του για την κοπέλα, αλλά και αυτός δεν αντέχει συγκεκριμένες συμπεριφορές! Ανάθεμα! Φωνάζουν και οι δύο… έχει μέλλον αυτή η σχέση; Το χαρακτηριστικό «είσαι λίγο Μ…. ή το παίζεις;» έγινε viral στην πλατφόρμα του TikTok με πολλούς χρήστες καθημερινά, να χρησιμοποιούν το τραγούδι στα βίντεο τους.
Το πρώτο album, Κόρη:
Marseaux
Πηγή: @marseaux.wnc στο Instagram
Ο δίσκος Κόρη είναι το ντεμπούτο της εκρηκτικής Marseaux. Παραγωγός και στιχουργός του project φυσικά, ο Solmeister. Το πρώτο τραγούδι, ίδιο το όνομα με αυτό του άλμπουμ, μας συστήνει την τραγουδίστρια, αρχικά μέσα από τη φωνή του Solmeister. Εξαιρετική επιλογή για δεύτερο τραγούδι το Chicas. Αφιερωμένο στο fan club της Marseaux, έγινε viral και στο TikTok! Μας βάζει σε ένα τρελό mood που θυμίζει μαζορέτες σε σχολείο καθώς ακολουθούμε τη κλίκα των chicas!
Μου Λείπεις ονομάζεται η πολύ γνωστή συνεργασία με τον dPans. «Μου λείπεις τα βράδια, οι σκέψεις μου κολυμπούν στο αλκοόλ» τραγουδάει το μουσικό ζευγάρι και πιστεύω όλοι σε κάποια φάση της ζωής μας θα μπορέσουμε να ταυτιστούμε.
Ο Solmeister δηλώνει:

Περήφανος όσο δεν πάει για το Κόρη. Ο δίσκος είναι αυθόρμητος, είναι bitchy, είναι συγκινητικός, είναι sexy, είναι κατάθλιψη, είναι όλα όσα είναι η Marseaux λίγο μετά τα 18.

Συνεχίζουμε με δυνατούς στίχους στο Σαν Τα Άλλα Κορίτσια. Eίναι η «κόρη του τίποτα» και πάντα χορεύει αγνοώντας τα δάκρυα της. Όταν εν τέλει σταματήσει να χορεύει και να κλαίει… δυστυχώς φανταζόμαστε ότι σταμάτησε να λάμπει το άστρο της… Σαφώς και το bitchy vibe που κουβαλάει η αύρα της Marseaux δεν λείπει από το τραγούδι Ταρώ, αναζήτηση για έναν τέλειο άντρα στο $ugar Daddy και καταθλιπτική ατμόσφαιρα νοσταλγίας στο Σχετικά Με Εχθές.
Απέραντη συγκίνηση με το κομμάτι Ένα Κολιέ Από Κοχύλια. Ο Solmeister το έγραψε όταν ήταν πολύ κοντά στο να χάσει τη γιαγιά του, όμως στο τέλος η αγαπημένη μας ερμηνεύτρια με τη γλυκιά φωνή το τραγούδησε για τη μητέρα της.
Τα singles Deja Vu και Βότκα Βύσσινο:
Πηγή: @helenapaparizouofficial στο Instagram
«Δεν το πίστευα, μου κάνουν πλάκα» είπε σε συνέντευξη της στον Γιάννη Κατινάκη, η ανερχόμενη Marseaux για το Deja Vu. Και κάπως έτσι πρέπει να αντέδρασαν και οι θαυμαστές της Έλενας Παπαρίζου όταν ανακοινώθηκε η συνεργασία-έκπληξη. Τα λόγια «είμαι πολύ ενθουσιασμένη για αυτή τη συνεργασία με αυτό το υπερταλαντούχο πλάσμα» αποτελούν λεζάντα στη φωτογραφία που ανάρτησε η @helenapaparizouofficial στο Instagram. Το pop κομμάτι περιλαμβάνεται στο άλμπουμ Αποχρώσεις της Έλενας και έγινε αμέσως radio hit! Μετά από ένα performance… φωτιά στα MAD VMA 2020 ακουγόταν σε όλη την Ελλάδα.
Βότκα Βύσσινο
Αποτελεί ίσως ένα από τα πιο επιτυχημένα τραγούδια της. Πρόκειται για ένα Radio Hit και πέρασε αρκετό καιρό στα trends του YouTube. Ό,τι τραγουδάει η Marseaux έχει συμβεί όντως στην πραγματικότητα. Μετά από ένα live στο Ηράκλειο Κρήτης, πήγε με τους WNC σε ένα μπαρ, όπου αποτελεί φόντο για τα γεγονότα που εξιστορεί. Περιλαμβάνεται στο album Chica.
Chica
Marseaux
Πηγή: @marseaux στο Instagram
Το νέο άλμπουμ της Marseaux! Προς τι το όνομα; Έτσι φωνάζει η ράπερ τις θαυμάστριες της που την υποστηρίζουν on και off stage! Κυκλοφόρησε 25 Ιουνίου του 2021 και άφησε θετικές εντυπώσεις. Πραγματικά ξεδιπλώνεται μπροστά σου η εξέλιξη της τραγουδίστριας και προσωπικά είναι κάτι που με έκανε να το απολαύσω στο έπακρο! Τα Τσιχλόφουσκα και Σάπιες Συγγνώμες σου δίνουν να καταλάβεις ότι η γυναίκα των WNC γύρισε πίσω, τους μάσησε όλους, σκοτώνει τον ανταγωνισμό, οι ψεύτικοι άνθρωποι έφυγαν και η chica μας είναι πιο δυνατή…
Το Μεγαλύτερο Μου Λάθος είναι ένα πολύ δημοφιλές τραγούδι. Θαυμάζεις την εξαιρετική φωνή της Marseaux σε συνδυασμό με τις εκπληκτικές ικανότητες των ράπερ dPans και Geo RVSD που επίσης έγραψαν και τους στίχους. Ο Solmeister ανέλαβε επίσης μέρος των στίχων, μουσική παραγωγή, σύνθεση του κομματιού, σκηνοθεσία και μοντάζ του video clip.
Στη Ραφήνα μας ταξιδεύει και φανταζόμαστε τη παιδική της ηλικία καθώς θυμόμαστε τη δική μας! Το προσωπικό αγαπημένο μου Πολυαιθυλένιο κατατροπώνει τα πρότυπα που προβάλλουν τα social media με άμεσο τρόπο. Ο δίσκος χαρακτηρίζεται ως ποπ αλλά εννοείται ότι δεν λείπουν τα ραπ στοιχεία και συνεργασίες με αγαπημένα μέλη των WNC. Τελευταίο τραγούδι στο album είναι το Μια Φορά Και Έναν Καιρό, πρώτο τραγούδι της Marseaux!
Ελπίζουμε να σας άρεσε η παρουσίαση της Marseaux μέσα από αυτό το άρθρο. Όλη η δουλειά της 20χρονης τραγουδίστριας βρίσκεται σε όλες τις streaming πλατφόρμες και στο κανάλι Wednesday Night Cypher μέσω του YouTube.

Πηγές:

Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε μας στις σελίδες μας FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

2 COMMENTS

Comments are closed.