βιβλία
Πηγή εικόνας: blog.freepeople.com

Από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, μπήκαμε και πάλι σε μία όχι και τόσο νέα πραγματικότητα. Καραντίνα, λοιπόν. Δεν πρέπει να σαπίσουμε πάλι στους καναπέδες μας. Έχουμε μία σχολή να τρέχει με πολλές εργασίες. Καθώς επίσης και αρκετό ελεύθερο χρόνο να διαβάσουμε τα βιβλία που δεν προλαβαίναμε τόσο καιρό. Όμως, οι βιβλιοθήκες είναι κλειστές. Το Beasty Press σας έχει τη λύση.

  1.  Open library 

Μία σελίδα που προσφέρει δωρεάν βιβλία στα αγγλικά. Κάνεις την εγγραφή σου και έχεις πρόσβαση σε άπειρα βιβλία που μπορούν να σε βοηθήσουν. Όχι μόνο για τη σχολή σου αλλά και λογοτεχνικά βιβλία.

2. Google scholar

Εδώ το Google προσφέρει μία μεγάλη γκάμα έγκυρων άρθρων, εργασιών και ερευνών. Μπορείς να κάνεις αναζήτηση για τα θέματα που αφορούν τις εργασίες σου, χωρίς να έχεις το άγχος της εγκυρότητας ή μη, των πηγών σου.

3. PDFDRIVE 

Πάνω από 70.000.000 βιβλία για να κατεβάσεις δωρεάν. Προσφέρονται βιβλία κάθε είδους και για όλα τα ενδιαφέροντα. Μία πραγματική βοήθεια για τις εργασίες σου και για να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου!

4. Ανέμη 

Είναι μία μερικώς ψηφιακή βιβλιοθήκη λεξικών, εγκυκλοπαιδειών, καταλόγων, βοηθημάτων και άρθρων. Ό,τι πιο απαραίτητο για τις σπουδές σου!

5. Internet Archive 

Άλλη μία ψηφιακή βιβλιοθήκη, η οποία συνδυάζει ένα σεβαστό αριθμό βιβλίων και οπτικοακουστικών μέσων. Παρέχει, επίσης, πρόσβαση σε μεγάλες παγκόσμιες βιβλιοθήκες όπως των Η.Π.Α και του Καναδά.

6. Project Gutenberg 

Ηλεκτρονική βάση δεδομένων με ψηφιοποιημένα κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας σε πολλές γλώσσες. Κείμενα του αγγλοσαξονικού και γαλλικού χώρου (19ου και 20ου αιώνα) αλλά και έργα σημαντικών ελλήνων ποιητών και λογοτεχνών. Ακόμη υπάρχουν μεταφράσματα στα ελληνικά ξένων λογοτεχνών και διανοητών, όπως η Goethe, Marx, Poe, Shakespeare και Βολταίρος.

7. Ψηφιακή βιβλιοθήκη «Γκρίζας Βιβλιογραφίας» (ΕΚΠΑ)

Εδώ βρίσκονται καταχωρημένες εργασίες, πτυχιακές και διπλωματικές, αλλά και διδακτορικές διατριβές.

8. Οι βιβλιοθήκες των περισσότερων πανεπιστημίων 

Τα πανεπιστήμια Πάτρας, Ιωαννίνων, Θράκης, Κύπρου, Κρήτης, το ΕΚΠΑ, το Πάντειο και η Καλών Τεχνών. Παρέχουν ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες με χρήσιμα εργαλεία.

9. Sweitswise 

Εκτεταμένη βάση δεδομένων ηλεκτρονικών περιοδικών. Με χιλιάδες άρθρα αλλά και e-books.

10. Tips για τα extensions του Google :

α. MyBib ⇒ Κάνει για εσένα που δυσκολεύεσαι με την τόσο μισητή σε όλους βιβλιογραφία (με όποιο σύστημα προτιμάς).

β. The Weava Manual ⇒ Σου δίνει την δυνατότητα να υπογραμμίζεις τις πιο σημαντικές πληροφορίες σε pdf, emails, άρθρα, αποθηκεύοντας σου τις.

γ. Frase ⇒ Συνοψίζει τις πιο σημαντικές πληροφορίες των άρθρων που χρειάζεσαι.

δ. Divader ⇒ Με αυτό μπορείς να αρχειοθετήσεις τα links που χρειάζεσαι για την εκάστοτε εργασία σου.

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε. Και να θυμάστε:

Ο άνθρωπος που ζει με τα βιβλία δεν αισθάνεται ποτέ μοναξιά!

~ Αντρέ Μαλρό


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty-Press // Giving Sight The Project 

4 COMMENTS

Comments are closed.