Η ζωή μας είναι τόσο γεμάτη, καθώς τρέχουμε από τη μια υποχρέωση στην άλλη. Μετά βίας δίνουμε στον εαυτό μας τον χρόνο να πάρει μια ανάσα. Τι θα γινόταν, όμως αν στοχεύαμε σε λιγότερα; Γεμάτο πρακτικές συμβουλές και ιδέες είναιτο βιβλίο της Βίκι Κριντ, “Ζήσε Καλύτερα Με Λιγότερα”. Σίγουρα, θα σε οδηγήσει σε έναν απλούστερο τρόπο ζωής!

Αν και στις σελίδες του βιβλίου, δε θα εντοπίσετε τον όρο μινιμαλισμό, είναι φανερό ότι η συγγραφέας στηρίζεται στους βασικούς πυλώνες αυτής της θεωρίας. Και έτσι προσπαθεί να αναπτύξει το σκεπτικό της και τις συμβουλές που δίνει. Ο όρος μινιμαλισμός προέρχεται από την αγγλική λέξη minimum και αποτελεί καλλιτεχνικό κίνημα,με εφαρμογή κυρίως στην γλυπτική και τις εικαστικές τέχνε. Αναπτύχθηκε στην Αμερική τη δεκαετία του 1960. Προέκυψε ως μια αντίδραση στην υπερβολική ποσότητα και αλαζονεία του αφηρημένου εξπρεσιονισμού. Έχει επιρροές από Pop Art, τον κυβισμό και την Land Art, λόγω της χρήσης απλών μορφών. Πλέον ο μινιμαλισμός αποτελεί φιλοσοφία,στάση ζωής για πολλούς ανθρώπους, οι μινιμαλιστές επιζητούν το ελάχιστα δυνατό,το πιο ουσιώδες, το πιο απέριττο! Στόχος τους να εξαλείψουν όλα τα στοιχεία από τη ζωή τους που θεωρούνται περιττά, έτσι ώστε να επιτραπεί στα ουσιώδη χαρακτηριστικά να λειτουργήσουν απρόσκοπτα.

Ζήσε Καλύτερα Με Λιγότερα
Πηγή: TheReclinerProject.com
Ζήσε Καλύτερα Με Λιγότερα
Πηγή: Pexels.com

Αν ακολουθήσεις πιστά τις συμβουλές του βιβλίου, χωρίς καν να το καταλάβεις θα προσεγγίζεις τις καταστάσεις στη ζωή σου με μινιμαλιστικό τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; Ας εξετάσουμε ορισμένες συμβουλές του βιβλίου, ώστε να γίνει ξεκάθαρο, πώς αυτός ο τρόπος προσέγγισης των πραγμάτων, θα σε ωφελήσει σωματικά και ψυχικά.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΝΟΥΜΕΡΟ 1: ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ

Είναι φυσιολογικό να ανησυχούμε πότε πότε για διάφορα πράγματα, αλλά αν οι ανησυχίες μας βγαίνουν εκτός ελέγχου, μπορεί να καταλήξουμε να έχουμε στρες και κατάθλιψη, καθώς επίσης και υψηλή πίεση και κακή ποιότητα ύπνου. Η Βίκι Κριντ μας δίνει tips για λιγότερες ανησυχίες στην καθημερινή μας ζωή, μερικά απ’ αυτά είναι:

  1. Προσδιόρισε τις ανησυχίες σου. Πάρε ένα σημειωματάριο και γράψε τα πράγματα που σε απασχολούν στη διάρκεια της εβδομάδας. Ανάλαβε δράση όποτε βρίσκεις την ευκαιρία! Αν ανησυχείς πχ για μια εξέταση, σχεδίασε, ετοίμασε, μελέτησε και χαλάρωσε γνωρίζοντας ότι έκανες το καλύτερο δυνατό.
  2. Δοκίμασε τον καθοδηγούμενο διαλογισμό (υπάρχουν αρκετές ηχογραφήσεις τέτοιου είδους στο ίντερνετ) και έτσι εξασφαλίζεις για το μυαλό σου ένα ασφαλές “καταφύγιο” για όποτε το χρειάζεσαι.
  3. Ελάφρυνε το φορτίο. Μοιράσου τα προβλήματα σου με έναν φίλο και μπορεί ακόμα και να δεις την “αστεία” πλευρά μιας κατάστασης, στην οποία εσύ έχεις δώσει δραματικές διαστάσεις.
Πηγή: Pexels.com

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΝΟΥΜΕΡΟ 2 :ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Σήμερα έχουμε πρόσβαση σε τόσα πολλά πράγματα. Πλέον μπορούμε χωρίς να βγούμε από το σπίτι μας, να κάνουμε αγορές ηλεκτρονικά και οι παραγγελίες μας να παραδοθούν την ίδια μέρα. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα πολλές φορές τα σπίτια μας να γεμίζουν με άχρηστα πράγματα, τα οποία αντί να μας κάνουν χαρούμενους, εν τέλει φορτίζουν αρνητικά τη διάθεση μας. Ένα σπίτι, χωρίς άχρηστα πράγματα, από την άλλη μεριά, αποτελεί ένα ήρεμο και χαρούμενο καταφύγιο. Η Κριντ δίνει τις εξής συμβουλές:

  1. Βάλε σε τάξη τη ζωή σου. Χώρισε τα πράγματα σου σε ομάδες (ρούχα, βιβλία, καλλυντικά κλπ ), βαλ’ τα σε ένα σωρό και εντόπισε όσα χρειάζεσαι πραγματικά ή αγαπάς. Κράτησε τα και τα υπόλοιπα δώρισε τα ή πούλησε τα. Θα εκπλαγείς με το πόσο θα φτιάξει η διάθεση σου.
  2. Ενοχλητική χαρτούρα. Η χαρτούρα είναι άλλο ένα πράγμα που συσσωρεύεται στο σπίτι μας. Προτίμησε τις τραπεζικές συνδιαλλαγές και την πληρωμή λογαριασμών χωρίς χαρτιά και μην αυξάνεις τη χαρτούρα με διάφορα διαφημιστικά φυλλάδια.
  3. Έξυπνη αποθήκευση. Ξεσκαρτάρισμα δε σημαίνει να πετάς τα πάντα. Υπάρχουν λύσεις αποθήκευσης που διατηρούν το σπίτι σου, χωρίς άχρηστα αντικείμενα. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι ακριβό: υπάρχουν φτηνά καλάθια ή κουτιά που μπορείς να αγοράσεις και να αποθηκευτούν το ένα πάνω στο άλλο. Εκμεταλλεύσου τον “άχρηστο” χώρο, κάτω από τα κρεβάτια ή στο πάνω μέρος σε ντουλάπες αποθηκεύοντας τα χειμωνιάτικα ή τα καλοκαιρινά, ανάλογα με την εποχή ή άλλα αντικείμενα. Ακόμη και ο χώρος κάτω από καναπέδες μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποθήκευση.
  4. Μην αισθάνεσαι ενοχές. Κάνοντας τη διαδικασία της εκκαθάρισης, μπορεί να νιώσεις ότι βρίσκεσαι στο τρενάκι του λούνα παρκ. Μπορεί να μπεις στον πειρασμό να κρατήσεις κάποια αντικείμενα, επειδή στα έδωσαν φίλοι ή συγγενείς. Όμως, είναι καλύτερο να κάνεις δώρο, ότι δεν θέλεις σε όσους θα το χαρούν πραγματικά. Αναγνώρισε, ότι το δώρο υπηρέτησε τον σκοπό του ως ένδειξη αγάπης απ’ αυτόν που σου το πρόσφερε.
Πηγή: Pexels.com

“Ζήσε Καλύτερα με Λιγότερα” 

Αυτές είναι μόνο μερικές συμβουλές, τις οποίες θα βρείτε στο βιβλίο “Ζήσε Καλύτερα με Λιγότερα” της Βίκι Κριντ. Είναι ένα μικρό, ευανάγνωστο βιβλίο, το οποίο σίγουρα δε θα σας απογοητεύσει. Παρότι το ξεσκαρτάρισμα συχνά δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση, η αρχή “λιγότερα ίσον καλύτερα” περικλείει μεγάλη δύναμη και το βιβλίο θα σας βοηθήσει να την εφαρμόσετε και να βιώσετε τα υπέροχα οφέλη μιας απλοποιημένης ζωής!

Παρόμοια Άρθρα

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Facebook και Instagram για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty-Press

 

 

2 COMMENTS

Comments are closed.