Οικογένεια Winchester. Όλοι έχουμε ακουστά την βιομήχανη οικογένεια, η οποία διευθύνει την παραγωγή των πασίγνωστων όπλων της. Τα συγκεκριμένα όπλα μετρούν αρκετούς αιώνες ζωής, το ίδιο και η οικογένεια Winchester. Όπως είναι φυσιολογικό μία οικογένεια με τόση μεγάλη διάρκεια στον χρόνο έχει κάποια μυστικά ή ακόμα και μύθους. Από αυτόν τον κανόνα δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί και η οικογένεια των Winchester. Μόνο που το δικό τους μυστικό ακουμπάει τα όρια του μεταφυσικού. Ας μελετήσουμε, λοιπόν, το “σκοτεινό” μυστικό της οικογένειας…

Η μεγάλη απώλεια που αποτέλεσε την αρχή

Όλα ξεκινούν το 1881, όταν ο William Winchester φεύγει από την ζωή. Υπήρξε κληρονόμος της ομώνυμης εταιρείας παραγωγής όπλων, τα οποία μεσουρανούσαν τα τελευταία χρόνια και μάλιστα είχαν ονομαστεί ως ” Το όπλο που κέρδισε την Δύση”, καθώς ήταν περιζήτητα κατά την διάρκεια των πολέμων, αλλά και την εξόντωση των Ινδιάνων. Αφήνει πίσω του την χήρα του Sarah Winchester με μία κληρονομιά της οποίας η αξία αγγίζει τα 507 εκατομμύρια, σχεδόν την μισή εταιρεία και ένα ημερήσιο εισόδημα που αγγίζει περίπου τα 25.000 δολάρια.

Η ανάγκη για επικοινωνία με τους πεθαμένους

Η χήρα είχε επηρεαστεί τόσο από τον χαμό του συζύγου της, όσο και τον χαμό της μοναδικής της κόρης, η οποία δεν πρόλαβε να μείνει κοντά της για παραπάνω από 40 μέρες μετά την γέννησή της. Αυτά τα δύο περιστατικά της τάραξαν και της δημιούργησαν την ανάγκη να επικοινωνήσει με τις ψυχές των αποθανόντων συγγενών της. Επισκέφτηκε, λοιπόν, ένα μέντιουμ που κατάφερε να την φέρει σε επαφή με τον William. Εκείνος της μετέφερε σε αυτήν τους την σύντομη επικοινωνία μία επιθυμία του. Της ζήτησε να κατασκευάσει ένα σπίτι στην Δύση στο οποίο θα φιλοξενεί τα πνεύματα όσων πέθαναν από τα όπλα του. Μάλιστα, εκείνη θα πέθαινε μόλις ολοκληρωνόταν η επιθυμία του.

Η δημιουργία της εμβληματικής έπαυλης

Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος ήταν η δημιουργία μίας τεράστιας έπαυλης στην Καλιφόρνια. Θεωρείται ένα από τα πιο στοιχειωμένα σπίτια του κόσμου δεδομένου του μεγάλου αριθμού ψυχών που φιλοξενεί, ενώ μετά τον θάνατο της Sarah το κληρονόμησε μία ανιψιά της, η οποία και το πούλησε. Πλέον, ανήκει στην οικογένεια Μπράουν που το χρησιμοποιεί ως αξιοθέατο που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες, αλλά και σημαντικές προσωπικότητες, όπως τον μεγάλο Χουντίνι.

Η κατασκευή της

Η έπαυλη είναι τόσο μεγάλη που η κατασκευή της χάρισε δουλειά σε πολλούς ντόπιους. Οι εργασίες της πραγματοποιούνταν καθημερινά μέχρι τον θάνατο της Sarah. Ξεκίνησε ως μία κατοικία με 8 δωμάτια και κατέληξε με τουλάχιστον 160 δωμάτια. Βέβαια ο αριθμός αυτός δεν είναι σίγουρος, καθώς συνέχεια βρίσκουν καινούρια δωμάτια. Συνολικά η έπαυλη αποτελείται από επτά ορόφους ( 4 μετά από ένα σεισμό), 160 τουλάχιστον δωμάτια, διαδρόμους λαβυρίνθους, δωμάτια μέσα σε δωμάτια, σκάλες που οδηγούν στο ταβάνι και πόρτες που οδηγούν σε τοίχους.

Ο “ξενώνας” των πνευμάτων

Αν προσπαθείς να βρεις τον λόγο που τα έκανε αυτά, η απάντηση είναι απλή. Η Sarah ήθελε να είναι τόσο μεγάλο το σπίτι, ώστε να φιλοξενεί τα πνεύματα, αλλά και τόσο περίπλοκο, ώστε να μην μπορούν να την βρίσκουν, αλλά και να τα κρατάει παγιδευμένα. Γι’ αυτόν τον λόγο εξάλλου, κοιμόταν και σε άλλο δωμάτιο κάθε βράδυ. Αξίζει να σημειωθεί πως τα σχέδια του σπιτιού τα έκανε η ίδια, ενώ αν κάποιος θέλει να επισκεφθεί αυτό το γεμάτο παγιδευμένα πνεύματα σπίτι θα χρειαστεί και έναν ξεναγό.

Η ταινία “Winchester” με την Helen Mirren

Μάλιστα, η συγκεκριμένη ιστορία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την δημιουργία του θρίλερ ” Winchester”. Την Sarah Winchester υποδύεται η βραβευμένη Helen Mirren. Τα αδέρφια Spierig, τα οποία ανέλαβαν και την σκηνοθεσία της συγκεκριμένης ταινίας, καθώς λόγω της πολυπλοκότητας του αυθεντικού σπιτιού ήταν πολύ δύσκολο να γυρίσουν σκηνές εκεί. Παράλληλα, σημείωσαν, ότι εξίσου δύσκολη ήταν και η δημιουργία των σκηνικών, ώστε να μοιάζουν με το αυθεντικό σπίτι.

 

Σου αφήνουμε εδώ το trailer…

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty-Press // Giving Sight The Project