Joan Smalls walks the runway during the Victoria's Secret Fashion Show at the Grand Palais in Paris, FRANCE - 30/11/2016.//PLV_VU_116166/Credit:LaurentVu/SIPA/1612010435
Victoria Secret

Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο νου όταν σκεφτόμαστε τη Victoria Secret είναι τα φαντασμαγορικά της show γεμάτα glitter και φτερά. Πολλά φτερά. Τόσα που νομίζεις, ότι ο παράδεισος πλέον είναι επίγειος.

Πηγή: Pinterest
Πηγή: Pinterest

Πως να μην το πιστέψεις εξάλλου, όταν βλέπεις κυριολεκτικά αιθέριες υπάρξεις μοναδικής ομορφιάς και κάλλους να περπατάνε “ανάμεσά” μας με τα υπερμεγέθη και εντυπωσιακά τους φτερά. Γυναίκες με ,κυριολεκτικά και μεταφορικά ,αγγελική μορφή.

Πηγή: Pinterest
Πηγή: Pinterest
Victoria Secret Angels

Αγγελική μορφή όμως, που στόχο είχε να κολάσει. Να σε κάνει να καείς στη φωτιά της κόλασης από τις σκέψεις για αυτά τα σώματα, αυτά τα κορμιά. Γυναίκες, άνδρες. Όλοι κολάζονταν στο τέλος. Και πως να μην γίνει αυτό όταν επί δεκαετίες οι επίγειοι άγγελοι της Victoria Secret αποτελούσαν πρότυπα. Οι γυναίκες τις ζήλευαν και ήθελαν, ποθούσαν να έχουν ένα τέτοιο σώμα, τόσο γυμνασμένο και υγιές. Επιζητούσαν να έχουν τόσο λαμπερή επιδερμίδα και να έχουν την αγγελική τους μορφή. Αντίστοιχα οι άντρες λαχταρούσαν να έχουν στο πλευρό τους, ας το θέσουμε κόσμια, τέτοιες υπάρξεις από πλευράς γοήτρου, σεξαπίλ και επιτυχίας.

Πηγή: Pinterest
Πηγή: Pinterest
The secrets

Οι καιροί όμως αλλάζουν. Έχει αναφερθεί σε πολλά άρθρα που έχουν δημοσιευθεί τους τελευταίους μήνες για τη Victoria Secret. Ακόμα και τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά κάποια στιγμή αποκαλύπτονται. Η ζωή των αγγέλων της Victoria Secret δεν ήταν τελικώς τόσο αγγελικά πλασμένη. Ούτε βελούδινη και αέρινη όπως η επιδερμίδα τους. Μπορεί η ζωή τους να αποτέλεσε απόλυτη φαντασίωση για τον καθένα. Το βασικότερο κομμάτι αυτής της αγγελικής ζωής είναι τα πρότυπα που προωθούνταν από αυτή την εταιρεία κολοσσό. Με βασικό μέσο προώθησης τα supermodels.

Πηγή: Pinterest
Πηγή: Pinterest
Το σκοτάδι των backstage

Δεν θα αναλωθούμε στην επανάληψη και στο σχολιασμό της ακύρωσης των show της και των σκανδάλων που ξέσπασαν γύρω από το όνομα της Victoria Secret. Μισογυνισμός, ρατσισμός, παρενοχλήσεις και διακρίσεις είναι λίγα από αυτά που χαρακτηρίζουν τη φίρμα πλέον και οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν στην κάθοδό της. Η αγγελική μορφή των εσωρούχων της ήταν αγγελική και λαμπερή μόνο από πλευράς show ,με την ποιότητά τους πλέον ξεπεσμένη αλλά και τα σχέδια τους ξεπερασμένα. Εσώρουχα και ρούχα σχεδιασμένα μόνο για συγκεκριμένα σωματότυπα, απορρίπτοντας  κάθε διαφορετική αναλογία. Ειδικά μετά την επιπλέον πίεση που έφερε στην αγορά ο κορονοϊός, ακυρώθηκε και η τελευταία συμφωνία που είχε κλείσει η εταιρεία αφήνοντάς το μέλλον της στον αέρα.

Πηγή: Pinterest
Πηγή: Pinterest
Τι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε;

Αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε είναι ότι πρέπει να σεβαστούμε εξολοκλήρου. Αλλά και να εστερνιστούμε ,έως το βαθμό τουλάχιστον που αντέχει και ανέχεται ο καθένας, ότι η διαφορετικότητα υπάρχει. Πόσο μάλλον, ότι κανένας δεν είναι σε θέση να την απορρίψει. Είναι εδώ, δηλώνει την παρουσία της και πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό ότι κανένας δεν είναι σε θέση να μας προσβάλει και να μας μειώνει για το σωματότυπο μας, την καταγωγή μας, το φύλλο μας, τις ερωτικές μας επιλογές, τη ζωή μας. Είμαστε κύριοι του εαυτού μας και ο πιο αυστηρός κριτής πρέπει να είμαστε εμείς και κανένας άλλο. Όλοι μας έχουμε αγγελική μορφή και καμία Victoria Secret δεν θα πρέπει να ορίζει πρότυπα ζωής.

Αυτά τα πρότυπα είναι ουτοπικά και δεν θα πρέπει να τα εστερνιζόμαστε. Από τα πρώτα μοντέλα που απομακρύνθηκαν ,μετά από προσωπική τους επιλογή, από την εταιρεία ήταν η Erin Heatherton.

Πηγή: Pinterest
Πηγή: Pinterest

Σαν χθες θυμάμαι να ανακαλύπτω τα show της Victoria Secret και να παρακολουθώ τα catwalk και τις φωτογραφίσεις της, με την Erin να αποτελεί έναν από τους βασικούς της αγγέλους. Το 2013 αποφάσισε να απομακρυνθεί από την εταιρεία όταν αντιλήφθηκε ότι το σώμα της αντιδρούσε στο εξαντλητικό πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής που κάθε άλλο παρά υγιές αποτελούσε. Κοντεύοντας να χάσει τον ίδιο της εαυτό ,έπειτα από κάποιες παρατηρήσεις που δέχτηκε για παραπάνω κιλά στο σώμα της, αποφάσισε να απομακρυνθεί και να μην αποτελεί πλέον κομμάτι αυτού του ουτοπικού και μη αγγελικού προτύπου γυναίκας. Καθώς κάθε άλλο παρά αληθινό ήταν και είναι.

Πηγή: Pinterest

Στόχος μας θα πρέπει να είναι η σωματική και πνευματική ευημερία του εαυτού μας και όχι η ανήθικη ,από όλες τις απόψεις ,κάλυψη των βίτσιων και των απαιτήσεων μη ρεαλιστικών προτύπων. Αγκαλιάζουμε τον εαυτό μας όπως είναι και απώτερος σκοπός μας η υγεία και η ευημερία του.

 

xoxo LilaLounAr.T

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty-Press

 

3 COMMENTS

Comments are closed.