quibo808

Τσιγάρο… μία λέξη συνυφασμένη αρκετές φορές μπορούμε να πούμε με τη βιομηχανία της μόδας…

Τσιγάρο. Μία λέξη συνυφασμένη με τον πολιτισμένο τρόπο ζωής. Με μια “high life”. Με μια ζωή που οι πλούσιοι και επιτυχημένοι άνθρωποι αρέσκονται να ξοδεύουν χρόνο και χρήμα σε εκκεντρικά και υπερπολυτελή μέρη. Με την τελευταία λέξη της μόδας να κείτεται πάνω τους. Γιατί κάποιες φορές στ’ αλήθεια απλά κείτεται σαν πτώμα πάνω τους. Τους φορά η μόδα δεν την φορούν αυτοί.

Πηγή: pinterest.com/Προφίλ: Young_Pimp

Θεωρούμε ότι επειδή κάτι είναι στη μόδα. In fashion. H τελευταία λέξη της μόδας, είναι ότι κυκλοφορεί… Πιστεύουμε ότι σαν άβουλα πλάσματα πρέπει να την ακολουθήσουμε. Χωρίς να κοιτιόμαστε στο καθρέπτη, και αντικειμενικά, να κρίνουμε αν αυτό που βλέπουμε είναι όμορφο ή άσχημο. Αν είναι καλαίσθητο ή κακόγουστο. Αν μας πηγαίνει ή όχι. (“cigareta” στα Κροατικά)

Πηγή: pinterest.com/Προφίλ: wattpad
ΠΡΟΣΟΧΗ: Νομίζουμε ότι ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ. Αλλά εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε.

Το ακολουθούμε, το φοράμε, το πλασάρουμε, το χρησιμοποιούμε μόνο και μόνο επειδή είναι στη μόδα. Ακόμα και ανθυγιεινό αν είναι ,όπως το τσιγάρο (“cigarette” στα Αγγλικά), το χρησιμοποιούμε. Γιατί είναι στη μόδα, ως ευυπόληπτος πολίτης της υψηλής κοινωνίας να κυκλοφορείς με ένα πούρο, με μία κλασσική ανδρική πίπα ή γυναικεία τύπου τσάρλεστον.

Πηγή: pinterest.com/Προφίλ: fashioncow

Είναι πολύ διαφορετικό ένας κομψός απόλυτα αρρενωπός άνδρας, ντυμένος με κουστούμια “Zegna” ,εταιρία που προμηθεύει με ανδρικά κουστούμια οίκους όπως “Gucci”, “Yves Saint Laurent”, “Tom Ford” κ.α, να κρατά ένα ακριβό πούρο. Να κάθεται σε μια δερμάτινη πολυθρόνα αγναντεύοντας τη θέα από τη τζαμαρία του γραφείου του. Στο ένα χέρι να κρατά ένα ποτήρι με ακριβό ουίσκι. Και στο άλλο το πούρο του.

Πηγή: pinterest.com/Προφίλ: chasestewart18

Πούρο γιατί στην συνομοταξία του το απλό τσιγάρο (“cigarette” στα Γαλλικά) είναι πολύ απλό. Πιο αλήτικο. Είναι για άντρες επίσης αρρενωπούς… δεν το συζητώ… ναι μεν ευκατάστατους αλλά με στυλ πολύ πιο διαφορετικό από ένα κοινότυπο κουστούμι. Με το πανάκριβο αυθεντικό δερμάτινο μπουφάν να συγκρατείται στον ώμο του, με το αριστερό του χέρι… και το δεξί ίσα που να συγκρατεί το τσιγάρο από τα χείλη του..

Πηγή: pinterest.com/Προφίλ: mmscene

Τι πιο ερωτικό λοιπόν από αυτή την εικόνα… όποια και αν επιλέξετε… όλες φαντάζομαι καταφέρατε να πλάσετε την εικόνα στο μυαλό σας….

Τσιγάρο (“sigaretta” στα Ιταλικά). Μία λέξη συνυφασμένη όμως και με τη ζωή ενός απλού κοινού “θνητού” πολίτη που περνάει τη ζωή του όμορφα και εποικοδομητικά. Mε τη δουλειά του. Eίτε αυτή του αρέσει ή όχι. Mε τα χόμπι του, τους φίλους του, την οικογένειά του. Mε μια ζωή που μπορεί να ήθελε να είναι καλύτερη αλλά συμβιβάζεται, προσαρμόζεται και προσπαθεί να φέρει στα νερά που εκείνος επιθυμεί. Kαι αυτός κάνει τσιγάρο…

Πηγή: pinterest.com/Προφίλ: scarllettt

Και οι δύο περιπτώσεις θεωρούν ότι το τσιγάρο ολοκληρώνει το πρεστίζ τους. Τους κάνει να φαίνονται καλύτεροι. Του κάνει να φαίνονται πιο κουλ, πιο εκλεπτυσμένοι γιατί απλά είναι μόδα. Παράλληλα νιώθουν ότι τους χαλαρώνει, ότι τους ηρεμεί, ότι αποτελεί την νόμιμη εκδοχή ενός άκακου ναρκωτικού που μπορούν να το απολαύσουν οποιαδήποτε ώρα και στιγμή χωρίς να πάθουν απολύτως τίποτα.

Πηγή: pinterest.com/Προφίλ: quibo808
Ψευδαίσθηση= ένα από τα χαρακτηριστικά των “ναρκωτικών” ουσιών.

Ξεκινήστε να πλάθετε και την αντίστοιχη εικόνα μιας γυναίκας. Σε οποιαδήποτε κοινωνική τάξη και αν ανήκει. Να κρατά αισθησιακά ανάμεσα στα δάχτυλά ή τα χείλη της το τσιγάρο. Σαν γλυκό αερικό να εξέρχεται από το στόμα της ο καπνός και να μαγνητίζει όποιον διασταυρώσει το βλέμμα του μαζί της. (“sigaret” στα Ολλανδικά)

Πηγή: pinterest.com/Προφίλ: tayybeee
Και ενώ αποτελεί ένα “ναρκωτικό” που σου προσφέρει αργό θάνατο, εσύ εκεί. Χρησιμοποιείς το τσιγάρο και ξεχνάς ότι πλέον ΜΟΔΑ είναι το ΝΑ μη καπνιΖΕΙΣ.

Το «τριτογενές κάπνισμα» είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το αόρατο και τοξικό μείγμα αερίων και μορίων που επικάθεται στα μαλλιά και στα ρούχα των καπνιστών, αλλά και στα έπιπλα και στο πάτωμα. Το μείγμα παραμένει εκεί αφότου ο χώρος έχει καθαριστεί από τον καπνό. Στα κατάλοιπα περιλαμβάνονται βαρέα μέταλλα, καρκινογόνα ακόμα και ραδιενεργά υλικά.

Πηγή: pinterest.com/Προφίλ: tehya_c
Τα προϊόντα της καύσης του τσιγάρου επιδρούν σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού οδηγώντας τα σε πρόωρη γήρανση μέσω οξειδωτικού stress και άλλων πολύπλοκων μηχανισμών.

Σύμφωνα με επιστήμονες, ο καπνός του τσιγάρου περιέχει πάνω από 4.000 ουσίες. Οι ουσίες αυτές προκαλούν μείωση της σύνθεσης του κολλαγόνου και αύξηση της αποδόμησης της ελαστίνης του δέρματος. Το δέρμα χάνει την ελαστικότητα και σφριγηλότητα του. Οι ρυτίδες γίνονται βαθύτερες και το δέρμα φαίνεται θαμπό, κουρασμένο και γερασμένο. Αυξάνεται δε η προδιάθεση για λοιμώξεις του δέρματος. (“cigarro” στα Πορτογαλικά)

Πηγή: pinterest.com/Προφίλ: benitez0328

Το χρώμα των δοντιών σταδιακά αλλάζει, γίνεται κιτρινωπό και αυξάνει η πιθανότητα περιοδοντίτιδας και πλάκας. Και σ’ αυτό έρχεται να προστεθεί η δύσοσμη αναπνοή και η αυξημένη ρυτίδωση γύρω από το στόμα.

Πηγή: pinterest.com/Προφίλ: daniel22cris

Ταυτόχρονα η οσμή του καπνού είναι έντονη κι εμφανής τόσο στα μαλλιά, όσο και στα ρούχα. Τα μαλλιά γίνονται θαμπά, σπάνε εύκολα και ασπρίζουν νωρίτερα. Κάτι που δεν είναι πολύ γνωστό είναι ότι οι καπνίστριες εμφανίζουν αυξημένη τριχοφυΐα τόσο στα χέρια και το υπόλοιπό τους σώμα, όσο και στο πρόσωπο. Αυτό οφείλεται στο ότι το τσιγάρο προκαλεί αυξημένη αποδόμηση των οιστρογόνων, δηλαδή μείωση των γυναικείων ορμονών.

Οπότε καρακουκλάρες μου αντιλαμβάνεστε ότι το τσιγάρο δεν αποτελεί μία απλή κολόνια (Eau de Cologne). Αδύναμη σε μυρωδιά και σε διάρκεια. Αλλά αποτελεί την πιο “καθαρή” μορφή αρώματος που μια σταγόνα του αρκεί. Όχι για να παραπλανήσει οποιονδήποτε βρίσκεται δίπλα σας. Αλλά για να τον απομακρύνει.

 

xoxo LilaLounAr.t

 

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty-Press // Giving Sight The Project

 

2