Πηγή: rachellangastrologer.com

Τοξότης…ένα ζώδιο για το οποίο πολλά ακούς, αλλά στη πραγματικότητα λίγα ξέρεις. Άρθρα και άρθρα τον μνημονεύουν και επεξηγούν τον χαρακτήρα και το στυλ του. Τα κείμενα συνήθως που αναφέρονται στο Τοξότη δεν διαφέρουν πολύ. Αλλά λίγα είναι εκείνα που στηρίζονται στην βαθιά πραγματικότητα του κάθε Τοξότη ξεχωριστά.

Πηγή: playbuzz.com

Ο Τοξότης (♐) είναι αστρολογικό ζώδιο, το οποίο συνδέεται με τον αστερισμό του Τοξότη. Σύμφωνα με τον τροπικό ζωδιακό, ο Τοξότης καταλαμβάνεται από τον Ήλιο από 22 Νοεμβρίου μέχρι 21 Δεκεμβρίου. Στον αστρικό ζωδιακό, ο αστερισμός καταλαμβάνεται κατά την περίοδο από 16 Δεκεμβρίου έως 14 Ιανουαρίου. Τι σας λέω τώρα και εσάς. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν είμαι ειδήμων των ζωδίων. Δεν είμαι η κατάλληλη και απόλυτα ενημερωμένη, ώστε να σας εξηγήσω, τι συμβαίνει με τα ζώδια.

Πηγή: ourmindfullife.com

Το μόνο που θα επιχειρήσω σε αυτό το άρθρο είναι να παρουσιάσω όσο πιο αντικειμενικά γίνεται την εικόνα ενός Τοξότη. Μέσα από τα μάτια ενός Τοξότη. Αλλά και μέσα από Τοξότες που γνωρίζω, ζω και αγαπώ. Το ζώδιο του Τοξότη παριστάνει τον προστάτη του κυνηγιού και των κυνηγών, Κένταυρο Χείρωνα, γιο του Κρόνου που τον γέννησε με την Ωκεανίδα Φιλύρα, αφού μεταμορφώθηκε σε άλογο.

Ας ξεκινήσουμε με τους Γενέθλιους λίθους ενός Τοξότη: Τοπάζιο, Τιρκουάζ, Τανζανίτης, Ζιρκόνιο, Citrine
Πηγή: wikipedia.org

Τοπάζι

Η ονομασία αποδόθηκε από τους αρχαίους Έλληνες, εικάζεται, όμως, ότι προέρχεται από την αραβική λέξη «τόπαζος», που σήμαινε το αντικείμενο της αναζήτησης. Κατά άλλη εκδοχή, η ονομασία προέρχεται από την σανσκριτική λέξη «tapas» = πυρ(φωτιά), λόγω του κιτρινοκόκκινου χρώματος και της έντονης λάμψης του.

Πηγή: pbs.twimg.com| Διάσημοι Τοξότες-Zara Maria Larsson

Λογικό, λοιπόν, να αντιπροσωπεύει τον Τοξότη που αποτελεί ζώδιο της Φωτιάς. Παράλληλα, ένα τόσο ανεξάρτητο ζώδιο, όπως ο Τοξότης, δεν αρέσκεται στην ρουτίνα. Η περιπέτεια αντικειμενικά είναι κάτι που λατρεύουμε και προσπαθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο να γεμίσουμε τη ζωή μας με εμπειρίες, στιγμές ,καταστάσεις που μας καλύπτουν. Που μας εκφράζουν.

Πηγή: glamourmagazine.co.uk | Διάσημοι Τοξότες-Taylor Swift

Το τοπάζι εκκινεί την ενεργητικότητα και τη δημιουργικότητα ενός Τοξότη. Δεν αρεσκόμεθα  στους περιορισμούς και παλεύουμε με νύχια και με δόντια για την ανεξαρτησία μας από όλες τις πλευρές. Οι δυσκολίες στη ζωή είναι και θα είναι πολλές, αλλά ως πολυμήχανοι πάντα βρίσκουμε τρόπους να πετύχουμε τους στόχους μας.

Πηγή:femestella.com| Διάσημοι Τοξότες-Taylor Swift

Παράλληλα, το τοπάζι προστατεύει από αϋπνίες, κατάθλιψη και κυκλοθυμίες. Η πραγματικότητα του Τοξότη είναι πολύ διαφορετική. Το τέλειο και το άριστο είναι κάτι που αποζητάμε λόγω των μεγαλεπήβολων στόχων μας. Αυτό, όμως, μας προκαλεί άγχος, ανησυχία και δεν είναι λίγες οι φορές που καταλήγουμε να χανόμαστε στις σκέψεις και τα άγχη μας. Οι ηγετικές ικανότητες δε είναι αδιαμφισβήτητες. Όλα πρέπει να είναι οργανωμένα και απόλυτα μελετημένα.

Πηγή: wikipedia.org

Τιρκουάζ

Το τιρκουάζ είναι ένας από τους πρώτους πολύτιμους λίθους, οι οποίοι εξορύχθηκαν. Το σημερινό του όνομα χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και προέρχεται από την παλιά γαλλική λέξη turquoise, η οποία σημαίνει τούρκικο, γιατί οι Ευρωπαίοι έμποροι του Μεσαίωνα αγόραζαν το τιρκουάζ στα Τούρκικα παζάρια, όπου είχε φτάσει από την Περσία. Ο Πλίνιος ο πρεσβύτερος αναφέρεται σε αυτό ως callais, δηλαδή καλή πέτρα, και στην αρχαία Ελλάδα ήταν γνωστός ως καλλαΐτης ή καλλαΐς λίθος.

Πηγή: essence.com |  Διάσημοι Τοξότες-Janelle Monáe Robinson

Η ανάγκη μας για πνευματική ανάπτυξη είναι μονόδρομος. Είναι στο αίμα μας η εξέλιξη και η ανακάλυψη. Το καινούριο και το διαφορετικό αποτελεί απώτερο σκοπό μας. Η αισιοδοξία είναι ένα αμφιλεγόμενο κομμάτι για εμάς. Άλλοτε συμπορευόμαστε μαζί της και άλλοτε μας καταπίνει η άβυσσος της ψυχοσύνθεσης μας. Σόρρυ που σας το χαλάω, αλλά είναι γεγονός.

Πηγή: catawiki.gr

Τανζανίτης

Ο Τανζανίτης (tanzanite) ονομάστηκε έτσι από την Tiffany & Co., από το όνομα της Τανζανίας, χώρας στην οποία ανακαλύφθηκε το 1967. Θεωρείται πιο σπάνιος και από το διαμάντι, καθώς συναντάται και εξωρύσεται μόνο σ’ αυτή τη περιοχή. Το 2002, η American Gem Trade Association επέλεξε τον τανζανίτη ως τη γενέθλια πέτρα του Δεκεμβρίου, η πρώτη αλλαγή στην κατάσταση των γενέθλιων πετρών από το 1912.Ο τανζανίτης είναι γνωστός για τον εξαιρετικά ισχυρό τριχρωϊσμό (trichroism) του, εμφανιζόμενος εναλλάξ σε αποχρώσεις κυανού του σαπφείρου, ιώδες και μπορντό, αναλόγως με τον προσανατολισμό του κρυστάλλου, αλλά και του φωτισμού του. Ο τανζανίτης είναι συνήθως σε ακατέργαστη κατάσταση κοκκινωπός καφέ που, όμως, απαιτεί τεχνητή θερμική επεξεργασία προκειμένου να αναδειχτεί το μπλε ιώδες του λίθου.

Πηγή: pinterest.com| @crystalmstewart | Διάσημοι Τοξότες-Janelle Monáe Robinson

Πως, λοιπόν, ένα ζώδιο τόσο «σπάνιο», όπως ο τανζανίτης να μην είναι και εγωιστικό. Ο Τοξότης ξεχωρίζει εξαιτίας της πολύπλευρης οντότητάς του. Ξεχωρίζει, όχι γιατί προσπαθεί, αλλά απλά γιατί μπορεί. Και αυτό του βγαίνει έμφυτα και αυθόρμητα. Είτε αυτό είναι στην εμφάνιση είτε στο τρόπο που διαχειρίζεται καταστάσεις.

Πηγή: pinterest.com / @katedobson13 | Διάσημοι Τοξότες- Zoe Isabella Kravitz

Μπορεί να φαίνεται εγωιστής, αλλά είναι τόσο δοτικό ζώδιο, όσο και αυστηρό. Αλλά και πολύ αιχμηρό. Δεν χαρίζεται και αν χρειαστεί θα δείξει την κοφτερή του πλευρά. Την αλήθεια θα την πει χωρίς υπεκφυγές με λόγια σκληρά, αλλά αληθινά. Αυτό, όμως, θα το κάνει, γιατί νοιάζεται πραγματικά και όχι γιατί έχει κάποιο όφελος.

Πηγή: wikipedia.org

Ζιρκόνιο

Το ζιρκόνιο (zircon), όπως και το μέταλλο, οφείλει το όνομά του στην αραβική λέξη zirgun = χρυσαφί χρώμα. Η άχρωμη παραλλαγή του μοιάζει πολύ με το διαμάντι, με το οποίο συχνά συγχέεται, ξεχωρίζοντας μόνον από τη σκληρότητά του. Με θέρμανση είναι δυνατό να αλλάξει χρώμα, μετατρεπόμενο από καστανό σε χρυσαφί ή μπλε ή, ενίοτε, και σε άχρωμο.

Πηγή: dailymail.co.uk | Διάσημοι Τοξότες-Sia Kate Isobelle Furler

Έναν Τοξότη μόνο «άχρωμο» δεν μπορείς να τον αποκαλέσεις όσον αφορά την αγάπη του. Η αγάπη του Τοξότη και ο περίπλοκος χαρακτήρας τους είναι αυτά που τον καθιστούν τόσο σπάνιο και μοναδικό. Μπορεί να είναι ασύχαστος, να βαριέται τα ίδια και τα ίδια, αλλά όταν αγαπήσει κάτι αυτό το κάνει ολοκληρωτικά. Δίνει όλο του το είναι για να δημιουργήσει, να πετύχει και να διατηρήσει το διαφορετικό. Είτε αυτό είναι σχέση, είτε στόχος. Η μοναδικότητα της κάθε του πράξης του είναι κάτι που τον καθιστά σπάνιο.

Πηγή: energymuse.com
Κιτρίνης

Ο κιτρίνης (citrine) αποτελεί τον λίθο της χαράς και της ευτυχίας. Είναι ένας ημιπολύτιμος λίθος σε χρώμα κίτρινο έως κιτρινωπό καφέ. Έχει την ιδιότητα να μεταφέρει την δύναμη του ηλίου, δίνει ενέργεια και αναζωογονεί το σώμα. Ο κιτρίνης είναι πέτρα της αφθονίας και του πλούτου. Προστατεύει την αύρα και καθαρίζει τα τσάκρας.

Πηγή: abroparaguas.com | Διάσημοι Τοξότες-Ashley Victoria Benson

Ο Τοξότης έχει τη δύναμη να βρει μέσα του τη λύση, να ανασυγκροτηθεί και να πετύχει την εσωτερική διόραση. Αρκεί φυσικά να το θέλει πραγματικά. Δεν αρκούν μόνο τα λόγια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αποτελεί ένα ζώδιο που βάζοντας σαν στόχο την εσωτερική ανέλιξη του μπορεί να το πετύχει. Όχι μόνο για χάρη του ανεξάρτητου χαρακτήρα του, αλλά και για χάρη σημαντικών ατόμων στη ζωή του.

Πηγή:melodyjacob.com |Διάσημοι Τοξότες-Rita Sahatçiu Ora

Συμπερασματικά καταλήγουμε στο ότι ο Τοξότης είναι μοναδικός και ιδιαίτερος, γιατί μπορεί. Όχι γιατί προσπαθεί. Δίνει όλο του το είναι και παθιάζεται με την ομορφιά της ζωής, της περιπέτειας. Τίποτα δεν μπορεί να τον καταστήσει βαρετό. Μπορεί να είναι των άκρων, αλλά πάντα το κάνει γιατί έχει αυτοπεποίθηση και ξέρει ότι μπορεί. Το χουχουλιάρικο και χαλαρό στυλ είναι κάτι που τον ηρεμεί από την έντονη πλευρά του. Έχει ανάγκη το χαλαρό ντύσιμο, γιατί το έχει ανάγκη η ιδιοσυγκρασία του, όχι γιατί δεν δίνει σημασία. Η λεπτομέρειες για αυτόν είναι το πικάντικο κεράσι της ζωής.

Πηγή: wmagazine.com | Διάσημοι Τοξότες-Sarah Catharine Paulson

Οξύμωρο το ξέρω, αλλά με κυβερνήτη πλανήτη τον Δία, ο Τοξότης δεν μπορεί να μην ξεχωρίσει ακόμα και στην πιο χαλαρή του στιγμή (είτε αναφερόμαστε σε στυλ, είτε σε καταστάσεις). Από την άλλη, κάτι που θεωρεί ο ίδιος χαλαρό μπορεί να αποτελεί too much για ανθρώπους που δεν μπορούν να τολμήσουν. Το διακριτικό δεν είναι κάτι που στην πραγματικότητα μπορούν να πετύχουν οι Τοξότες. Απλά γιατί ο λόγος τους είναι χειμαρρώδης, ο χαρακτήρας τους φλογερός και το στυλ τους υπογραφή τους.

Αφιερωμένο στις «Τοξοτίνες» μου και σε εμένα.

xoxo LilaLounAr.t

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty-Press // Giving Sight The Project

 

 

2 COMMENTS

Comments are closed.