Πόσοι δεν έχουμε μετανιώσει το βιβλίο που διαλέξαμε να πάρουμε μαζί μας στις καλοκαιρινές διακοπές. Η αλήθεια να λέγετε, είναι δύσκολο ανάμεσα σε τόσες επιλογές να διαλέξεις την πιο ταιριαστή. Να πάρεις ένα βιβλίο που έχει ξεχαστεί στην βιβλιοθήκη ή μήπως να κάνεις μια βόλτα από τα βιβλιοπωλεία και να αγοράσεις κάτι καινούργιο; Πολλά διλήμματα. Για να αποφασίσω ποιο βιβλίο θα είναι το εκλεκτό ακολουθώ δύο κανόνες που με έχουν σώσει από το άσκοπο κουβάλημα και την απογοήτευση.

  1. Το βιβλίο θα πρέπει να διαδραματίζεται στο νησί όπου θα πάω
  2.  Να είναι αστυνομικό ή μυστηρίου

    tresorhotels

Όσοι επισκεφτείτε την Πάρο θα σας πρότεινα να διαβάσετε το πρώτο Μυθιστόρημα του Γιώργου Μπακούρη, «Έγκλημα στην Πάρο». Ο τίτλος τα λέει όλα! Είναι μια ιστορία δολοφονίας που εκτυλίγεται στην Αλυκή της Πάρου. Η οικογένεια Παπαϊωάννου προσκαλεί φίλους για να περάσουν μαζί τις διακοπές του καλοκαιριού. Ανάμεσα στην εκλεκτή παρέα βρίσετε και ο Αστυνόμος Κλέανθος Παπαγιανίδης. Γρήγορα όμως ο παράδεισος και η ηρεμία της Πάρου θα ανατραπεί και στην θέση τους θα έρθουν ο τρόμος και ο φόβος. Αιτία θα είναι τα τα απειλητικά μηνύματα που εμφανίζονται σιγά σιγά στα δωμάτια της έπαυλης και η δολοφονία ενός από τους καλεσμένους.

Αυτό που ξεχωρίζει είναι οι γλαφυρές περιγραφές του νησιού, των άσπρων σπιτιών με τα μπλε παράθυρα και της βλάστησης που τα κάνει όλα να φαίνονται λίγο πιο όμορφα. Σου περιγράφει τα σοκάκια της Παροικιάς και νομίζεις πως είσαι εκεί και τα περπατάς. Η Πάρος έγινε το κατάλληλο τοπίο για να διαδραματιστεί μια αστυνομική ιστορία κάτι που λίγοι θα περίμεναν. Όλοι οι χαρακτήρες είναι καλά ανεπτυγμένοι και ο αστυνόμος, ακολουθώντας το παραδοσιακό δρόμο, που έχουν σμιλεύσει η Αγκάθα Κρίστι και άλλοι βαρόνοι των αστυνομικών ιστοριών, αναδεικνύεται σε κύριο θέμα της ιστορίας.

mycampus

Είναι το τέλειο βιβλίο για τις διακοπές γιατί κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον σου, δεν σε κουράζει με περιττές πληροφορίες και το κυριότερο… σε κάνει να θες να ανακαλύψεις κάθε σπιθαμή της Πάρου!