Το καλοκαίρι είναι η περίοδος της ξεκούρασης και η περίοδος που αφήνουμε το διάβασμα και πιάνουμε…το διάβασμα. Γιατί υπάρχουν μερικοί “περίεργοι” (όπως εγώ) που ξεκουράζονται διαβάζοντας λογοτεχνικά.

Όλη την χρονιά μάζευα βιβλία να διαβάσω, αλλά ποτέ δεν είχα χρόνο. The waiting is over. Ήρθε η στιγμή.

  1. What if it’s us

Από τους Adam Silvera και Becky Albertalli, δύο αγαπημένους συγγραφείς, έρχεται ένα summer romance μεταξύ ενός πιστού “φαν” της μοίρας και του πεπρωμένου και κάποιου που πιστεύει ότι η μοίρα είναι μια βλακεία και μισή. Δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει, αλλά μου ακούγεται ιδανικό για το καλοκαιράκι.

 

2. Good Omens: The Nice and Accurate Prophecies of Agnes Nutter, Witch

Γραμμένο το 1990 από τον Neil Gaiman και τον Terry Pratchett, μιλάει για τις περιπέτειες ενός αγγέλου και ενός δαίμονα καθώς προσπαθούν να σταματήσουν το τέλος του κόσμου, και εν τέλη γίνονται κολλητάρια. Πρόσφατα είδα την σειρά βασισμένη σε αυτό το βιβλίο και απλά πρέπει να το διαβάσω.

 

3. The hitchhiker’s guide to the galaxy

Ο τελευταίος άνθρωπος που επέζησε μετά την καταστροφή της γής, γυρίζει τον γαλαξία με οτοστόπ. Ακούγεται τέλειο και είναι ένα “κλασικό” σύμφωνα με το ιντερνετ. Γιατί όχι;

 

4. Radio Silence

Μια ιστορία για μια κοπέλα που προοριζόταν όλη της την ζωή να πάει στο καλύτερο πανεπιστήμιο και να κάνει αυτό που πραγματικά της αξίζει. Εξάλλου οι σπουδές=πτυχίο=λεφτά=ευτυχία, σωστά? Το συγκεκριμένο είναι το αγαπημένο βιβλίο μιας φίλης μου οπότε είμαι λίγο “αναγκασμένη” να το διαβάσω. Οι διακοπές είναι η ιδανική ευκαιρία.