Ναι, καλά ακούσατε. Το φετινό Rockwave όπου ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστούν η LP και ο DJ Kavinsky δεν θα πραγματοποιηθεί, μετά απο επίσημη ανακοίνωση που έγινε στην σελίδα του Rockwave Festival.

Πιο συγκεκριμένα η σελίδα του Rockwave Festival αναφέρει τα εξής:

«Oι προγραμματισμένες εμφανίσεις στις 22 Ιουνίου στο Terra Vibe στο πλαίσιο του Rockwave ματαιώνονται.

Οι κάτοχοι εισιτηρίων παρακαλούνται να ανατρέξουν στις παρακάτω οδηγίες:
Στους αγοραστές εισιτηρίων μέσω viva.gr και hunteragency.gr θα γίνει επιστροφή χρημάτων στο λογαριασμό τους.

Όσοι προμηθεύτηκαν τα εισιτήριά τους από το φυσικό κατάστημα Ηunter Agency, παρακαλούνται να προσκομίσουν το εισιτήριο τους προς εξαργύρωση»

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Πώς γίνεται μια τόσο μεγάλη διοργάνωση που εδώ και εικοσιπέντε χρόνια φαίρνει τα μεγαλύτερα ονόματα της ροκ και μέταλ σκηνής φέτος να μην απαριθμεί ούτε ένα;

Η DiDi Music ήταν για 34 χρόνια η μακροβιότερη εταιρεία διοργάνωσης συναυλιών στη χώρα, ενώ η δραστηριότητά της είχε ταυτιστεί κυριώς με το Rockwave. Ωστόσο, σε μια ανακοίνωσή της πριν λίγο καιρό η High Priority Productions, μια νέα εταιρεία διοργάνωσης συναυλιών, εξηγώντας ορισμένες αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν, αναφέρει ότι η καλλιτεχνική διευθύντρια και συνιδιοκτήτρια της DiDi Music, Νανά Τράντου, που δραστηριοποιείται στην εταιρεία αυτή επί 34 χρόνια, μαζί με τον επί πολλά έτη διευθυντή παραγωγής της DiDi Music, Κώστα Θελούρα προβαίνουν στην δημιουργία μιας νέας εταιρείας και την διοργάνωση ενός καινούριου φεστιβάλ.

Η εξήγηση ήρθε με επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα τους στο facebook:

«Μετά από μια πορεία 34 ετών στα μουσικά και συναυλιακά δρώμενα της χώρας, η DiDi Music περνάει σε μια φάση «ξεκούρασης».

H Νανά Τράντου, ως καλλιτεχνική διευθύντρια, είναι υπεύθυνη για μερικά απο τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν έρθει κατα καιρούς στο Rockwave όπως οι U2, REM, Madonna, Roger Waters, Sting, Metallica, AC/DC, Red Hot Chili Peppers, Muse, Iron Maiden, Arctic Monkeys, Robbie Williams και αναρίθμητων άλλων. Αυτή τη φορά η Νάνα Τράντου με τον Κώστα Θελούρα και την καινούρια τους εταιρεία, High Priority Promotions, θα διοργανώσουν ένα νέο φεστιβάλ που ίσως έχετε προσέξει να διαφημίζεται εδώ και κάποιους μήνες και δεν είναι άλλο απο το AthensRocks.

Το AthensRocks θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι, με ένα εκρηκτικό line up, φέρνοντας ως headliners τους Slayer στην τελευταία τους παγκόσμια περιοδεία. Ακόμα, οι Dropkick Murphys και οι Bullet for my Valentine είναι συγκροτήματα που θα εμφανιστούν φέτος, ενώ αναμένονται να ανακοινωθούν και άλλα στην πορεία.

Αν και προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί τι θα απογίνει ο συναυλιακός χώρος του Terra Vibe, φαίνεται πως μια νέα περίοδος δημιουργίας και συναυλιακών εμφανίσεων εγκαινιάζεται, αφήνοντας στο παρελθόν έναν ιστορικό χώρο που μας έχει φιλοξενήσει σε μερικές απο τις καλύτερες συναυλίες στην Ελλάδα.