Μετά το: “Τι κατάλαβα βλέποντας την Μαρία η Άσχημη σε επανάληψη”, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για άλλη μία αγαπημένη σειρά, το “Είσαι το ταίρι μου”. Μια σειρά, που όσες φορές και αν τη δεις, οι ατάκες “πέφτουν” βροχή, από εκεί που δεν τις περιμένεις και γελάς ξανά και ξανά. Είναι η αλήθεια ότι ο Λευτέρης Παπαπέτρου, κατάφερε μέσα από το χιούμορ και τις ατάκες- ιστορία, να περάσει μηνύματα και συμβολισμούς, που τα θυμόμαστε ακόμη και τώρα, 19 χρόνια μετά. Να σας πω την αλήθεια, κάθε φορά που θα το δω σε επανάληψη στο YouTube το πρώτο επεισόδιο, σκέφτομαι τι θα γινόταν αν η Βίκυ πήγαινε κανονικά στην οικογένεια του Νίκου και η Στέλλα στον Γρηγόρη. Το θέμα μας όμως, είναι άλλο…

Τι κατάλαβα, λοιπόν, βλέποντας σε επανάληψη το “Είσαι το ταίρι μου”…
  • Αχ, εμείς οι γυναίκες αν θέλουμε , μπορούμε να πέσουμε η μία πάνω στην άλλη και να φαγωθούμε. Συγγνώμη, 8 Μαρτίου σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αλλά μήπως δεν ισχύει; Πόση διπροσωπία έχω δεχτεί από το ίδιο φύλο, ενώ δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε και θα έπρεπε να είμαστε η μία για την άλλη και όχι η καθεμία για τη πάρτι της… Πόσες φορές, δεν έχετε παρατηρήσει ότι ο ανταγωνισμός είναι πιο ισχυρός μεταξύ γυναικών (είτε σε αισθηματικό κομμάτι είτε επαγγελματικό), παρά μεταξύ ανδρών ή μεταξύ γυναικών- αντρών; Μήπως ήρθε η ώρα για αναθεώρηση;
  • Η αντρική φιλία, είναι αλλιώτικη, δυνατή και σταράτη. Όπως μεταξύ Γρηγόρη και Λάζαρου. Μπορεί η μοίρα να τους έφερε μαζί τυχαία, αλλά έγιναν αχώριστοι, παρά τις διαφορές τους. Ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον, με έναν ξεχωριστό τρόπο, το οποίο το κατάλαβαν όταν χωρίστηκαν για πρώτη φορά. Πολλοί, θεώρησαν προδοσία που ο Λάζαρος πήγε να βρει τη Βίκυ και της πρότεινε να φύγουν μαζί στο τέλος της σειράς. Γιατί; Ο καθένας έφυγε για ξεχωριστούς λόγους, το ειδύλλιο μεταξύ Βίκυς – Γρηγόρη σταμάτησε, άρα γιατί να μην κάνει μια προσπάθεια ο Λάζαρος μαζί της;

  •  Η γυναικεία φιλία, μπορεί να είναι εξίσου δυνατή, αρκεί να κάνετε στην άκρη τις όσες διαφορές σας και να βρει η μία τα κουμπιά της άλλης. Βλέπε Τούλα- Στέλλα. Στα εύκολα και στα δύσκολα μαζί. Η Τούλα πάλεψε για την ευτυχία της Στέλλας ως το τέλος, για αυτό και διακινδύνεψε να μιλήσει στον Σωτήρη.
  •     Οι τοξικοί άνθρωποι, είναι γύρω μας παντού. Από φιλίες μέχρι και ερωτικές σχέσεις.  Κολλάνε σαν βδέλλες και προσπαθούν να αρπάξουν ότι μπορούν για επιβεβαίωση του εαυτού τους.
  • Η διαφορετικότητα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Δεν έχει σημασία πως είσαι εμφανισιακά, αλλά τι χαρακτήρας είσαι. Το λέει και η Βίκυ στον Γρηγόρη όταν βρίσκονται στην Άνδρο.
  • Όλοι έχουμε την σκοτεινή μας πλευρά και τις κλειστές μας. Όπως ο Σωτήρης. Κάποια στιγμή, όμως, βρίσκεται ένα άτομο που θα μας φέρει το φως και θα ανοίξει τη ψυχή μας, δίνοντας μας τη παρότρυνση, να κάνουμε πράγματα που ποτέ μας δεν φανταζόμασταν.
  • Όλοι έχουμε ένα ταίρι σε αυτή τη ζωή. Το θέμα είναι να μην κολλάμε σε στερεότυπα και ταμπού. Αν μέναμε, μόνο στην εξωτερική εμφάνιση και δεν βλέπαμε τον εσωτερικό κόσμο του άλλου, θα ήμασταν χαμένοι από χέρι.
  • Το να είσαι κόντρα χαρακτήρας με τον άλλον, μπορεί να είναι και το μυστικό μιας υπέροχης σχέσης.

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project