Τι είναι αγάπη
Πηγή: pinterest.com
Τί είναι αγάπη άραγε;

Πολλές φορές λέμε πως η αγάπη πονάει. Πρόσφατα διάβασα πως είναι το μοναδικό συναίσθημα που σε οδηγεί στην ευτυχία. Η προδοσία πονάει, το ψέμα, η απογοήτευση, η καχυποψία, η κοροϊδία, όλα πονούν εκτός από την αγάπη. Η ίδια αποτελεί το γιατρικό όλων των υπολοίπων, η ανυπαρξία της οποίας σε αφήνει μετέωρο σε σκέψεις και συναισθήματα που δεν μπορείς να ελέγξεις.

Ζούμε σε μία κοινωνία που έχει ξεχάσει να νιώθει. Παρασυρόμενοι από το κυνήγι των υλικών αγαθών, αναζητούμε το νόημα της ζωής σε λάθος σημεία. Πράττουμε σαν να την θεωρούμε των γύρω μας δεδομένη, ξεχνώντας πως η τελευταία σημαίνει πράξεις και όχι λόγια.

Αν σε ρωτούσε κάποιος τι είναι αγάπη, τι θα του απαντούσες; Τι λέξεις θα χρησιμοποιούσες για να περιγράψεις αυτό το συναίσθημα; Ίσως για τον καθένα έχει διαφορετική σημασία ωστόσο όλοι μπορούμε να την νιώσουμε. Ακόμη και ο πιο σκληρός άνθρωπος, αισθάνεται ευάλωτος μπροστά της. Η δύναμη της μπορεί να σε κυριεύσει και να σε ταξιδέψει σε κόσμους μαγικούς και ονειρεμένους. Όταν αγαπάς το γκρίζο παίρνει χρώμα και η ζωή σου γίνεται πιο φωτεινή από ποτέ.

Θεωρώ πως ο σκοπός της ζωής μας ξεκινά και τελειώνει σ’ αυτό το συναίσθημα. Από την οικογένεια, μέχρι την φιλία, το επάγγελμα που επιλέγουμε, τις δραστηριότητες της καθημερινότητας μας, όλα απαιτούν αυτό το συναίσθημα για να μας δώσουν την πληρότητα.

αγάπη
Πηγή :pinterest.com

 

Είναι περίπλοκη γιατί εμείς την οδηγήσαμε εκεί. Άλλα νιώθουμε, άλλα δείχνουμε, άλλα εννοούμε ώσπου χάνουμε το νόημα της. Καταλήγουμε να την θεωρούμε επικίνδυνη, αποφεύγοντας πολλές φορές να έρθουμε σε επαφή μαζί της. Ξεχνάμε πως αγάπη είναι να χάνεσαι στον χρόνο, να προσφέρεις καλοσύνη δίχως να περιμένεις ανταπόδοση. Για μένα η μεγαλύτερη  αγάπη είναι για τη ζωή. Τότε μπορείς να βρεις το νόημα στα πάντα!

Τελικά τι είναι αγάπη; Είναι αυτή που πονάει ή ο τρόπος που εμείς οι ίδιοι την μεταχειριζόμαστε;

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Facebook και Instagram!

Giving Sight by Beasty-press 

 

1 COMMENT

Comments are closed.