Exclusive Content:

The Lake House: Έρωτας δίχως παρόν

Για τους ανθρώπους που κάποια στιγμή συναντήσαμε…

Ψάχνοντας για να βρω κάποια ταινία για να περάσω κάπως χαλαρά και ατμοσφαιρικά το φθινοπωρινό απόγευμα του Σαββάτου μου, βρήκα το ρομαντικό δράμα φαντασίας The Lake House, ή όπως είναι ο τίτλος στα ελληνικά Έρωτας δίχως παρόν. Η ταινία κυκλοφόρησε το 2006 και πρόκειται για ένα remake της νοτιοκορεατικής ταινίας II Mare που κυκλοφόρησε το 2000. Στην ταινία The Lake House συναντήθηκαν ξανά μετά από δώδεκα χρόνια οι Keanu Reeves και Sandra Bullock. Η εξαίσια σκηνοθεσία ανήκει στον Alejandro Agresti και το σενάριο στους David Auburn, Eun-Jeong Kim, Ji Na Yeo.

Υπόθεση

Οι δυο πρωταγωνιστές συναντιούνται μέσω των επιστολών που στέλνει ο ένας στον άλλον στο ταχυδρομικό κουτί του σπιτιού της λίμνης. Θα ζήσουν έναν έρωτα μέσω αλληλογραφίας, αλλά σε διαφορετικές χρονολογίες. Θα μάθουν την καθημερινότητα που έχει ο ένας και ο άλλος και θα προσπαθήσουν να βρουν τρόπους συνάντησης. Όλα δείχνουν πως αυτοί οι δυο άνθρωποι δεν έχουν συναντηθεί ποτέ, ίσως όμως κάπου, κάποτε να είχαν συναντηθεί. Αν και προσπάθησαν αρκετές φορές μέσα στα χρόνια που τους χωρίζουν να συναντηθούν, δεν τα κατάφεραν… ή μάλλον μπορεί και να τα κατάφεραν.

Όσα ξεχώρισα

Η ταινία The Lake House έχει γυριστεί στο Σικάγο και εμπεριέχει πολλά φυσικά σημεία όπως το Prairie Avenue Bookshop, το Ίδρυμα Αρχιτεκτονικής του Σικάγο κ.α. Με τον τρόπο της, μας κάνει να χαθούμε ακόμα περισσότερο στο ρομαντικό κόσμο των δυο πρωταγωνιστών. Ένα fun fact για την ταινία είναι ότι το lake house στο οποίο διαδραματίζεται η πλοκή χτίστηκε για την ταινία εντός του Maple Lake Forest Preserve, όπου δεν υπήρχε κάποια λίμνη. Έτσι, η παραγωγή πλημμύρισε την περιοχή για να φαίνεται ότι βρίσκεται σε λίμνη. Αργότερα, όταν τα γυρίσματα τελείωσαν, το σπίτι αφαιρέθηκε και τοποθετήθηκε μια αποβάθρα.

Lake
Πηγή: queensofgeekdom.com

Η ταινία The Lake House είναι από τις ταινίες που θα σε κάνουν να πιστέψεις στον ανιδιοτελή έρωτα. Θα σου θυμίσει πως είναι να αγαπάς τον άλλον για αυτό που είναι και όχι για κάτι που θα ήθελες να είναι. Μέσα από τις μοναδικές ερμηνείες των ηθοποιών σε παρασύρει να ζήσεις μαζί τους για λίγη ώρα αυτό το ρομαντικό ταξίδι στο χρόνο.

Επίσης, μας θυμίζει πως η αγάπη, η αληθινή αγάπη, θα σε βρει όπου και να ‘σαι. Όσα χρόνια και αν περάσουν θα έρθει και θα σε συναντήσει. Ποτέ δεν χάνεται. Επιπλέον, μας επιβεβαιώνει πως οι συναντήσεις με κάποιους ανθρώπους είναι καρμικές. Μπορεί εκείνη την στιγμή να μην το συνειδητοποιούμε, αλλά κάποιοι άνθρωποι έρχονται στην ζωή μας για να την αλλάξουν θετικά και να μας διδάξουν. Οι άνθρωποι που είναι να έρθουν στην ζωή μας θα έρθουν με οποιοδήποτε τρόπο, όσα χρόνια και αν περάσουν. Αρκεί να καταλάβουμε πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν έρθει για να μείνουν.

Η ταινία The Lake House είναι αυτό που ψάχνετε για να περάσετε ένα ήσυχο, ρομαντικό απόγευμα ή βράδυ με το/τη σύντροφο σας. Σίγουρα, τελειώνοντας θα σας αφήσει λίγο μετέωρους και θα σας κάνει να αναρωτηθείτε αν ποτέ αυτοί οι δυο άνθρωποι συναντήθηκαν, αν υπήρξαν ποτέ. Σε οποίο συμπέρασμα και αν καταλήξετε να θυμάστε πως ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει αργά ή γρήγορα. Καλή προβολή!


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Χριστίνα Γεωργιάδη
Χριστίνα Γεωργιάδη
Θέατρο, Μουσική, Βιβλία, Τέχνη. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Έτσι κι αλλιώς "Ο σκοπός της τέχνης είναι να δώσει στη ζωή σχήμα" Ουιλιαμ Σαιξπηρ

Latest Articles

Διάβασε επίσης...