Exclusive Content:

Παράλληλες Μητέρες: Η αναζήτηση της αλήθειας

Η ταινία Παράλληλες Μητέρες αποτελεί ένα ταξίδι στον διαφορετικό τρόπο που κάθε γυναίκα βιώνει την εγκυμοσύνη και την μητρότητα.

Η τελευταία ταινία του Πέδρο Αλμοδοβάρ, Παράλληλες Μητέρες (Parallel Mothers), κυκλοφόρησε το 2021 κερδίζοντας αμέσως το κοινό. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι οι Penelope Cruz, Milena Smit και Israel Elejalde. Στο cast της σειράς ανήκουν και οι Aitana Sanchez-Gijon, Julieta Serrano, Rossy de Palma, Carmen Flores, Julio Manrique κ.α. Το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο ίδιος ο σκηνοθέτης.

Βιογραφικά Στοιχεία

Πριν μιλήσουμε για την ταινία Παράλληλες Μητέρες, ας αναφέρουμε λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη της, Πέδρο Αλμοδοβάρ. Ο Ισπανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός γεννήθηκε 25 Σεπτεμβρίου του 1949 στο Calzada de Calatrava. Η φοίτησή του σε καθολικό σχολείο και οι εμπειρίες που απέκτησε τόσο από το σχολείο όσο και από τους εκκλησιαστικούς θεσμούς στάθηκαν η αφορμή για την δημιουργία της ταινίας Κακή Εκπαίδευση (La mala educación) το 2004.

H πρώτη του μεγάλη μήκους ταινία ήταν Η Πέπι, η Λούσι, η Μπομ και τα άλλα κορίτσια, που κυκλοφόρησε το 1980. Μέσα από τις ταινίες του παρακολουθούμε την γυναίκα σε όλες τις εκδοχές της. Σημαντικό ρόλο στις ταινίες του παίζει ο ρόλος της μητέρας. Παρόλα αυτά, έχει κυκλοφορήσει αρκετά βιβλία μεταξύ των οποίων και Το μυστικό μου λουλούδι, που κυκλοφόρησε το 1996 από τις εκδόσεις Λιβάνη. Ο Πέδρο Αλμοδοβάρ μετρά 30 ταινίες μια εκ των οποίων είναι και το θέμα του σημερινού άρθρου.

Υπόθεση

Η Janis Martinez Moreno (Penelope Cruz) είναι φωτογράφος. Στην φωτογράφηση θα γνωρίσει τον Arturo (Israel Elejalde), ο οποίος είναι εγκληματολόγος ανθρωπολόγος. Η Janis θα του μιλήσει για την ιστορία του τόπου της, η οποία είναι άμεσα συνδεμένη με την οικογένειά της. Μαζί θα ζήσουν έναν παράνομο έρωτα. Η Janis θα γεννήσει τον καρπό του έρωτά τους, αν και έχουν χωρίσει. Στο μαιευτήριο θα γνωρίσει την νεαρή έφηβη Ana Manso Ferreras, η οποία είναι αγχωμένη και φοβισμένη για τον ερχομό του παιδιού της. Παρόλα αυτά, έχουν αρκετά κοινά. Και οι δυο είναι ανύπαντρες γυναίκες και οι σύντροφοί τους δεν γνωρίζουν την ύπαρξη των παιδιών.

Μόλις γεννηθούν τα παιδιά θα μείνουν για λίγο στην θερμοκοιτίδα. Αυτή η παραμονή είναι που θα φέρει την ανατροπή στις ζωές των δυο αυτών γυναικών. Μετά το μαιευτήριο η Janis και η Anna δεν θα συναντηθούν, ώσπου η Janis θα ανακαλύψει κάτι που θα ανατρέψει τις ζωές τους. Παρόλα αυτά θα συναντηθούν τυχαία. Θα ζήσουν μαζί μέχρι η Janis να αποκαλύψει στην Anna την αλήθεια. Η αποκάλυψη αυτή θα φέρει ανατροπές αλλά και στην ζωή της Janis ξανά τον Arturo, ο οποίος θα ανακαλύψει ότι η ιστορία της οικογένειας της Janis αλλά και της κοινότητάς της είναι αληθινή.

Η ταινία

Η ταινία Παράλληλες Μητέρες αποτελεί ένα ταξίδι στον διαφορετικό τρόπο που κάθε γυναίκα βιώνει την εγκυμοσύνη και την μητρότητα. Παράλληλα παρακολουθούμε και την αναζήτηση της ιστορίας μιας οικογένειας από την οποία θα γεννηθεί μια ιστορία αγάπης και εξερεύνησης του εαυτού της πρωταγωνίστριας. Αποτελεί μια πολυεπίπεδη ταινία. Καθώς, πέρα από όσα έχουν αναφερθεί, παρακολουθούμε και πώς ένα ιατρικό λάθος μπορεί να ανατρέψει και να γεμίσει με ψέματα μια ολόκληρη ζωή δυο άγνωστων γυναικών.

Παράλληλες Μητέρες
Πηγή: koutipandoras.gr

Οι Παράλληλες Μητέρες είναι μια ιστορία που μιλάει για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Οι ηθοποιοί με τις άριστες, σταθερές ερμηνείες τους μας μεταφέρουν το συναίσθημα του πάθους για τη ζωή και την αγάπη αλλά και το συναίσθημα του έρωτα, της αγωνίας, της ικανοποίησης της αποκατάστασης της αλήθειας. Ο Πέδρο Αλμοδοβάρ μέσα από ένα καμβά έντονων χρωμάτων μας ταξιδεύει στην Ισπανία. Μας κάνει κομμάτι τόσο του τόπου όσο και της ιστορίας που διαδραματίζει η ταινία του. Μέσα από την αψεγάδιαστη σκηνοθετική ματιά του, η οποία χωρίς πολύπλοκα πλάνα, χωρίς εγωισμό μας δίνει μια ταινία που μας κάνει να συγκινηθούμε, να συμπονήσουμε και να κατανοήσουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει να ξέρουμε την ιστορία της οικογένειας μας αλλά και πόσο συνδεδεμένη είμαστε μαζί της.

Η ταινία Παράλληλες Μητέρες είναι από τις ταινίες που θα κρατήσουν ένα κομμάτι της καρδιάς σου και θα φωλιάσουν εκεί για να σου θυμίσουν ότι η οικογένεια όπως και η αγάπη για τους ανθρώπους που τους νιώθουμε οικογένεια μας θα είναι πάντα εκεί. Από αυτή την αγάπη θα αντλούμε πάντα δύναμη. Θα έχουμε ένα χέρι να πιαστούμε.


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση

Χριστίνα Γεωργιάδη
Χριστίνα Γεωργιάδη
Θέατρο, Μουσική, Βιβλία, Τέχνη. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Έτσι κι αλλιώς "Ο σκοπός της τέχνης είναι να δώσει στη ζωή σχήμα" Ουιλιαμ Σαιξπηρ

Latest Articles

Διάβασε επίσης...