Ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια και από τότε έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της διασκέδασης των νέων. Περιλαμβάνει τρόμο, ηθοποιούς και ενίοτε πολύ τρέξιμο. Πάντα όμως καταφέρνει όσο τίποτε άλλο να ανεβάσει τους παλμούς της καρδιάς. Φυσικά και αναφερόμαστε στο escape room ή αλλιώς δωμάτια απόδρασης.

Για όσους δεν γνωρίζουν πρόκειται για ένα alternative μέσο ψυχαγωγίας.
Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο ώστε να μπορεί μέσα σε 60 λεπτά να κάνει τους παίχτες να ταξιδέψουν στον χώρο και τον χρόνο και να τους μεταμορφώσει σε πρωταγωνιστές της εκάστοτε ιστορίας που έχει να τους αφηγηθεί το κάθε δωμάτιο. Στοιχεία, γρίφοι, κωδικοί, εικόνες, λουκέτα κλειδιών και πολλά άλλα παζλ που δεν έχεις φανταστεί ότι υπάρχουν σε οδηγούν στην λύση του μυστηρίου με τελικό σκοπό την πολυπόθητη απόδραση.

Φυσικά για να επιτευχθεί ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα απαιτείται συνεργασία. Συνήθως στο κάθε δωμάτιο εισέρχεται μια ομάδα 2-5 παιχτών. Καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο Game Master παρακολουθεί την προσπάθεια της ομάδας μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης και δίνει τις απαραίτητες οδηγίες όταν ζητηθούν.

Γιατί όμως κάποιος που δεν έχει ξανά παίξει να μπει στην διαδικασία να δοκιμάσει;

1) Δεν συγκρίνεται με κανέναν άλλον τρόπο διασκέδασης. Είναι μεν μια ιστορία όπως συμβαίνει και στα περισσότερα μέσα (κινηματογράφος, θέατρο) όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν παρακολουθείς παθητικά την αφήγηση, αντίθετα γίνεσαι κομμάτι της ιστορίας και την μαθαίνεις προχωρώντας στο δωμάτιο. Αυτό το χαρακτηριστικό προσδίδει ζωντάνια και σε κάνει να μην βαρεθείς.
2) Είναι δοκιμασία για το μυαλό. Άπειρα μυστήρια και γρίφοι σε κινητοποιούν να σκεφτείς και να είσαι δημιουργικός. Πρέπει να δοκιμάσεις εναλλακτικές και να λύσεις γρίφους εάν θες να αποδράσεις. Όλα αυτά σε βάζουν σε ένα πλαίσιο πολύ διαφορετικό από τις συνηθισμένες εξόδους του καφέ και της βόλτας.
3) Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να δεθείτε από το να περάσετε μαζί μια περιπέτεια. Όπως προείπαμε είναι αναγκαία η συνεργασία και ο συντονισμός και αυτά τα δύο είναι τα κλειδιά για την ενδυνάμωση της φιλίας. Παίζοντας μαθαίνετε ο ένας τον άλλον, γελάτε με τις αντιδράσεις σας και το κυριότερο δημιουργείται αναμνήσεις.
4) Σίγουρα περνάς πιο ωραία όταν σε κυνηγάει ένα ζόμπι

1
Προηγούμενο άρθροΝεκρός ο Cameron Boyce σε ηλικία 20 χρονών
Επόμενο άρθρο80s: 2+1 Πιο Καλοντυμένες Γυναίκες
Έχω μια μανία με τις λέξεις μα αν θα έπρεπε να χρησιμοποιοήσω μία μονάχα για να με περιγράψω, θα διάλεγα την λέξη «αντίφαση». Εξωστρεφής και επικοινωνιακή μα συνάμα μοναχική. Μιλάω πολύ αλλά ταυτόχρονα σωπαίνω. Ζω ανάμεσα στα πρέπει της κοινωνίας και στα θέλω που προβάλει η καρδιά μου. Λατρεύω οποιαδήποτε μορφή τέχνης με την προϋπόθεση να ειναι ανθρώπινη. Η συγγραφή για εμένα αποτελεί μία ανακάλυψη του εαυτού σε συνάρτηση με τον άνθρωπο.