Φαντάσου έναν κόσμο με άοσμα λουλούδια, με μαραμένα φύλλα και πληγωμένο βλαστό. Αφουγκράσου τις κραυγές των πουλιών, που προσπαθούν να εισπνεύσουν έναν άνεμο γεμάτο ρύπους. Και τέλος, άνοιξε τα μάτια σου κι αντίκρισε τον ουρανό. Μα, κάτι έχει αλλάξει… Θυμάσαι εκείνο το απέραντο γαλάζιο που αντανακλούσε στα διάφανα νερά του πελάγους; Μοιάζει με γκρίζο πια. Τις περισσότερες φορές όμως, ο ήλιος λάμπει τόσο δυνατά, που αν κοιτάξεις τον ουρανό, καθρεφτίζονται φλόγες στα μάτια σου, παρόμοιες με εκείνες που κατέστρεψαν τα δάση.
Κάτι έχει μείνει όμως άθικτο. Σε έναν σκοτεινό πλανήτη, λίγο χαμόγελο, λίγη λάμψη κι ένας ανθισμένος δρόμος σε οδηγούν και πάλι στο φως, το φως που εκπέμπουν τα αστέρια.

Μιλάμε όμως για τα επίγεια αστέρια, εκείνα που τοποθετούνται στην περιοχή του Λος Άντζελες. Οι μακρινοί παρατηρητές, που κινητοποιούνται για να κάνουν τον κόσμο λίγο καλύτερο.

Leonardo DiCaprio

O βραβευμένος με Όσκαρ, ηθοποιός συμμετείχε στην πορεία “People’s Climate March”, μαζί με άλλους αστέρες του Hollywood, όπως ο Brad Pitt και ο Mark Ruffalo. Μάλιστα, τα Ηνωμένα Έθνη του παραχώρησαν τον τίτλο του Αγγελιαφόρου της Ειρήνης στην Κλιματική Αλλαγή. Ο Leonardo έχει στρέψει την προσοχή του και προς τη θάλασσα, καθώς προσπαθεί να σώσει τα θαλάσσια θηλαστικά του Μεξικού, τα οποία βρίσκονται υπό εξαφάνιση. Πρόσφατα, δημιούργησε ένα βίντεο εφτά λεπτών με τη βοήθεια κάποιων καλλιτεχνών (Ariana Grande, Justin Bieber, Ed Sheeran), με σκοπό να διεγείρει το ενδιαφέρον των πολιτών σχετικά με την κλιματική αλλαγή και να ενισχύσει οικονομικά του ίδρυμα του για το περιβάλλον.

Gisele BundchenΤο μοντέλο βραβεύτηκε το 2011 ως Η Καλύτερη Διεθνής Φιλοπεριβαλλοντική  Διασημότητα στα πλαίσια των Διεθνών Βραβείων Οικολογίας. Ακόμη, από το 2009 αποτελεί παγκόσμια πρέσβειρα για το οικολογικό πρόγραμμα των Ηνωμένων Έθνων.

Brad PittΤο 2005, όταν χτύπησε ο πιο καταστρεπτικός τυφώνας του Ατλαντικού  εν ονόματι τυφώνας Κατρίνα, ο Brad Pitt ίδρυσε την μη κερδοσκοπική οργάνωση “Make It Right”. Συνεργάστηκε με τον Mike Holmes με σκοπό να κατασκευάσει 150 οικολογικά, ενεργειακά σπίτια στην περιοχή της Νέα Ορλεάνης. Έχει διηγηθεί σε δύο ντοκιμαντέρ σχετικά με την παγκόσμια υγεία και την φιλική προς το περιβάλλον, αρχιτεκτονική (Rx for Survival: A Global Health Challenge, Design: e2). Δημιούργησε, ακόμη, το ίδρυμα Maddox Jolie-Pitt με την Angelina Jolie. Στα πλαίσια αυτού, επιδιώκουν να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους αγροτικούς πληθυσμούς της Καμπότζης.

Pearl JamΟ κιθαρίστας του ροκ συγκροτήματος Stone Gossard ανέφερε σε συνέντευξη του 2006 ότι η μπάντα επιδιώκει να ελέγχει τις χημικές ουσίες που συγκροτούν τους δίσκους της ώστε αυτές να ελαττωθούν. Οι Pearl Jam συνεργάστηκαν με διάφορες οργανώσεις στοχεύοντας στην εξισορρόπηση των εκπομπών άνθρακα. Το 2011 ονομάστηκαν Υπερασπιστές του Πλανήτη του 2011 από την οργάνωση «Rock The Earth» για τον οικολογικό τους ακτιβισμό και τις μεγάλες προσπάθειες να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα.