Τα καλοκαίρια μας…

Περίεργο το φετινό καλοκαίρι. Λίγο η εξεταστική που θα διαρκέσει περισσότερο, λίγο ο φόβος που κυριαρχεί παγκοσμίως με κάνουν να νοσταλγώ παλαιότερες εποχές. Καλοκαίρια που έζησα ως παιδί και έχουν χαραχθεί βαθιά στην μνήμη και στην καρδιά μου. Πολλές φορές εύχομαι τόσο έντονα να υπήρχε μία χρονομηχανή που να μπορούσε να με ταξιδέψει στις πιο όμορφες και ανέμελες στιγμές της ζωής μου. Ότι και να συμβαίνει όμως, αυτές οι αναμνήσεις είναι που με κάνουν να χαμογελώ και να αγωνίζομαι για το σήμερα.

  Τα καλοκαίρια μας λοιπόν… Όταν το κινητό έμοιαζε λέξη μακρινή, όταν η υποχρέωση φάνταζε  λέξη ξένη. Περίοδοι της ζωής μας όπου ο χρόνος καταργείται.. Δεν υπήρχε ώρα ούτε ημερομηνία, μόνο χαμόγελα διάσπαρτα σε κάθε γωνιά του τόπου. Η φιλία ήταν λέξη αληθινή και η αθωότητα χαρακτηριστικό της. Μου λείπουν οι εποχές που όλοι μαζί ήμασταν ομάδα και πραγματοποιούσαμε όποια επιθυμία ερχόταν στο μυαλό μας.

  Όπως λέει και το τραγούδι… “Θυμήσου τα καλοκαίρια εκείνον το καιρό..”   Φυσικά, πως να ξεχάσω τις γιορτές τις σχολικές που μύριζαν θάλασσα, τα μπουγέλα δίχως σταματημό, τα πικ-νικ στην παραλία. Τα καλοκαίρια πάντοτε μου δημιούργουσαν την αίσθηση πως και η πραγματικότητα μπορεί να μοιάζει πολλές φορές με παραμύθι.

   Και έρχεται η εποχή του 2020. Σαφώς οι ευθύνες είναι περισσότερες και λίγο δυσκολότερες όμως τα συναισθήματα είναι ίδια. Κάθε εποχή είναι διαφορετική ωστόσο από εμάς εξαρτάται πως θα την  αντιληφθούμε. Για πάντα το καλοκαίρι θα αποτελεί ένα διάλειμμα ευφορίας, μία ευκαιρία να αντιληφθούμε τι κάναμε λάθος το χειμώνα και θα θέλαμε να διορθώσουμε. 

   Οι αναμνήσεις υπάρχουν για να μας συντροφεύουν στον αγώνα μας για ένα καλύτερο σήμερα και όχι για να μας μελαγχολούν. Είναι ωραία η ζωή σε κάθε εποχή, αρκεί να την βλέπουμε και εμείς έτσι! Καλό καλοκαίρι με αγάπη, τόση αγάπη που να ξεπερνά κάθε εμπόδιο!

Εσένα ποιο είναι το δικό σου αγαπημένο καλοκαιρινό τραγούδι;

Δες τη σελίδα μας στο Facebook

Δες τη σελίδα μας στο Instagram

Η φωτογραφία ως μέσο επικοινωνίας

Giving Sight by Beasty Press