Exclusive Content:

Συνέντευξη με την Πηνελόπη Αναστασιάδου, το κορίτσι που έφερε το mindful living στο ελληνικό YouTube!

Συνομιλώντας με την Πηνελόπη Αναστασιάδου καταλαβαίνει κανείς την πηγαία ηρεμία που κρύβει αυτή η ψυχή. Άλλωστε, είναι το κορίτσι που έφερε το minful living και το wellness στο ελληνικό Youtube, απογειώντοντάς τα!

Ηχογράφηση από την Ακριβή Ανδρινοπούλου

Παρακολουθώντας χρόνια την Πηνελόπη Αναστασιάδου στο YouTube και όντας πραγματικά μεγάλη θαυμάστρια του έργου της – γιατί παράγει έργο κατ’ εμέ – διαπίστωσα ότι είναι τόσο και ακόμη περισσότερο ενδιαφέρουσα στην πραγματική ζωή μετά την συνομιλία μας και τη διεξαγωγή της συνέντευξης. YouTuber, Δημοσιογράφος, Podcaster, ανερχόμενη Διατροφολόγος και υπέρμαχος του mindful living, η Πηνελόπη, μας έχει μαγέψει με την αύρα της. Ελπίζω να απολαύσετε όσο εγώ την συζήτηση που είχαμε και να σας φανεί εξίσου διαφωτιστική και θεραπευτική, όπως και το περιεχόμενο που δημιουργεί καθημερινά στα social media.

Πηνελόπη καλησπέρα! Παρακολουθώντας σε χρόνια, είναι φανερή η άνοδος σου στο ελληνικό Youtube! Πόσο δύσκολο, όμως, είναι πραγματικά να αρχίσει κανείς να ασχολείται επαγγελματικά με τα social media; Είχες κάποια βοήθεια στην αρχή;

Η δική μου εμπειρία μου έχει δείξει πως χρειάζεται πολύ κόπο και πολύ χρόνο για να αρχίσει να αναγνωρίζεται μια προσπάθεια. Και να επενδύεις χρήματα για καιρό χωρίς να ξέρεις αν θα οδηγήσει κάπου. Γιατί είναι πολύ ακριβό χόμπι στην αρχή. Άρα θεωρώ ότι για να γίνει επάγγελμα χρειάζεται κάποιος να μην το ξεκινήσει ως τέτοιο. Χρειάζεται να το ξεκινήσει επειδή του αρέσει. Από αγάπη. Από δική του προσωπική ανάγκη. Όσο για βοήθεια, αν εννοείς κάποιον editor κλπ., σίγουρα όχι. Δεν υπήρχαν αυτά ούτε σαν σκέψη το 2015 που ξεκίνησα να ανεβάζω βίντεο. Έκανα ό,τι έκανα καθαρά από ανάγκη για μοίρασμα και δημιουργία και αυτό έπειτα πήγε από μόνο του. 

Πώς η μάχη με τα κιλά σου επηρέασε τη ζωή σου και τις αποφάσεις σου;

Η μάχη μου με τα κιλά με οδήγησε στο να κάνω ένα βίντεο στο YouTube, για να μοιραστώ αυτό το θέμα. Το συγκεκριμένο βίντεο απέκτησε μια πάρα πολύ μεγάλη απήχηση και με οδήγησε στο να σκεφτώ να συνεχίσω να δημιουργώ περιεχόμενο στα social media και να μοιράζομαι ένα κομμάτι μου. 

Η διατροφή βλέπουμε ότι παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, λοιπόν, στο κανάλι σου. Εσύ, Πηνελόπη, έφτασες ποτέ να παλεύεις με κάποια διατροφική διαταραχή;

Δεν πιστεύω ότι έφτασα εκεί αν και πέρασα πολλές φορές ξυστά. Θεωρώ ότι γλίτωσα επειδή δεν υπήρχε στον περίγυρο μου το κατάλληλο περιβάλλον για να με ωθήσει να φτάσω τον εαυτό μου εκεί. 

Ποια είναι πραγματικά η Πηνελόπη Αναστασιάδου, δεδομένου ότι κρατάς ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητας σου μακριά από τη δημοσιότητα;

Όπως κάθε άνθρωπος θα είναι μια διαφορετική εκδοχή του όταν είναι με τους γονείς του ή με τα αδέρφια του ή με τον σύντροφο του ή δημόσια, έτσι ακριβώς και εγώ. Δεν είναι ότι είμαι κάτι άλλο από αυτό που βλέπετε, αλλά κάθε άνθρωπος στη ζωή μου θα μου βγάλει και μια άλλη πτυχή του εαυτού μου. Δεν τα μοιράζομαι όλα στα social media γιατί δεν αφορούν όλους όλα. Μοιράζομαι, όμως, ένα κομμάτι μου που είναι 100% αληθινό.

Ξεκίνησες πρόσφατα το δικό σου podcast! Ήταν κάτι που σκεφτόσουν καιρό; Τι θα δούμε από εσένα στις ηχογραφημένες αυτές εκπομπές;

Ναι!!! Αγαπώ τα podcasts απίστευτα και απολαμβάνω να τα ακούω γιατί μου θυμίζουν τις νοσταλγικές εποχές του ραδιοφώνου. Αποφάσισα, λοιπόν, να ξεκινήσω το Wabi Sabi Podcast το οποίο ουσιαστικά είναι ένα «ηχητικό ημερολόγιο». Το όνομα σημαίνει να βρίσκεις την ομορφιά στο ατελές και νομίζω ταιριάζει απόλυτα αυτό στην φιλοσοφία που θέλω να περνάει. 

Πόσο όμορφο όνομα! Ελπίζω όλα να πάνε κατ’ ευχήν! Μίλησε μας – όσο μπορείς – για το νέο project που ετοιμάζετε με την Κατερίνα. Πότε με το καλό θα είναι έτοιμο;

Ετοιμάζουμε με πολλή αγάπη κάτι μαζί με την Κατερίνα που είμαι σίγουρη θα καταλάβετε μόλις το αποκαλύψουμε με πόση χαρά και μεράκι το έχουμε στήσει. Θα τα δείτε όλα σιγά σιγά, μετά το καλοκαίρι! 

Ετοιμάζεις κάποιο άλλο project που θες να μοιραστείς; Τι άλλο περιμένουμε να δούμε από την αγαπημένη μας Πηνελόπη στο μέλλον;

Δεν έχει νόημα να σκέφτεσαι νομίζω και για το πολύ μακρινό μέλλον, γιατί η ζωή σε πηγαίνει και σε μονοπάτια που δεν θα περίμενες καμία φορά… Θα χαρώ πάρα πολύ να συμμετέχω σε οτιδήποτε δημιουργικό και να δοκιμάσω τον εαυτό μου χωρίς να με περιορίσω σε ένα κουτάκι. Είναι η ιστορία μου, οπότε αλλάζει και εξελίσσεται, όσο αλλάζω, μεγαλώνω και εξελίσσομαι εγώ. Εύχομαι να συνεχίσει να είναι το μέρος που θα με κάνει να νιώθω χαρούμενη και να εκτιμάω αυτά που έχω.

Για τι μετανιώνεις Πηνελόπη;

Μόνο που δεν ξεκίνησα νωρίτερα ψυχοθεραπεία. Όσο νωρίτερα αρχίσεις να μαθαίνεις τον εαυτό σου τον ίδιο σου τον εαυτό τόσο περισσότερες ευκαιρίες θα είσαι σε θέση να σου δώσεις πιστεύω. 

Είναι κάτι που θα ήθελες να μοιραστείς στα social media αλλά για κάποιο λόγο το αποφεύγεις;

Αν θέλω να μοιραστώ κάτι δεν υπάρχει λόγος να το αποφύγω… Υπάρχουν όμως πράγματα που θα μοιραζόμουν, αν δεν είχα δημόσιο προφίλ στα social media αν εννοείς αυτό. Σίγουρα θα ήμουν πολύ πιο ανοιχτή να μιλήσω για πράγματα και πιο αμφιλεγόμενα, να είμαι πιο πλακατζού, να δείχνω και πιο προσωπικές και χαλαρές στιγμές. Θα είχα μια ανεμελιά παραπάνω να το θέσω έτσι! Τώρα αισθάνομαι ευθύνη απέναντι σε κάθε ψυχή που παρακολουθεί και θέλω να έχω διπλοσκεφτεί το τι θα δημοσιοποιήσω. 

Πώς αντιμετωπίζεις την αρνητική κριτική Πηνελόπη μου;

Με δυσκολεύει δεν σου κρύβω. Αλλά προσπαθώ να διακρίνω αν υπάρχει κάτι να πάρω από αυτή και να εξελιχθώ. Όταν είναι απλώς συγκαλυμμένη κακία, τότε προσπαθώ να σκέφτομαι πως καλύτερα να την εκφράσει ανώνυμα σε εμένα και «ξεσκάσει» αυτό το άτομο παρά να ξεσπάσει πχ στα παιδιά του… Προσπαθώ να σκέφτομαι ότι όπως δεν θα έπαιρνα συμβουλή για τη ζωή μου από κάποιον που δεν εκτιμώ και δεν θαυμάζω, έτσι δεν θα δώσω και βάση σε κάτι που θα μου πει ένας άγνωστος που πιθανόν αν ήξερα ποιος είναι, να τον λυπόμουν.

Είσαι πάντα τόσο χαρούμενη και ενεργητική;

Όχι!!! Κάτι που πρέπει να θυμόμαστε όλοι όσον αφορά τις οθόνες είναι ότι βλέπουμε μόνο λίγα λεπτά της ημέρας κάποιου. Είμαι και αρκετά ευαίσθητος και ενοχικός άνθρωπος, οπότε ακόμα και μέσα στην ίδια ημέρα μπορεί να βιώσω κάτι που να με πάρει πολύ από κάτω και να το συζητήσω με τις ώρες με τους δικούς μου ανθρώπους… Απλώς δεν μου βγαίνει ποτέ σε τέτοιες περιόδους να ανοίξω την κάμερα. Αισθάνομαι την ανάγκη να λύσω πρώτα το πρόβλημα και μετά να ανοίξω την κάμερα όταν θα είμαι πιο ψύχραιμη. 

Τι συμβουλεύεις τις νέες κοπέλες που σε θαυμάζουν και σε ακολουθούν (και ενδεχομένως παλεύουν με διατροφικές διαταραχές);

Σε μια κοπέλα που παλεύει με μια διατροφική διαταραχή θα έλεγα να μπορέσει πρώτα πρώτα να βρει το κουράγιο να ζητήσει βοήθεια. Γιατί είναι μια ψυχική διαταραχή, όπως κάθε άλλη και εξίσου σοβαρή. Όπως, λοιπόν, αν κάποιος σπάσει το πόδι του θα πάει στον γιατρό, έτσι και τα ψυχικά νοσήματα απαιτούν έναν ειδικό υγείας και έναν περίγυρο που τα αντιμετωπίζει σοβαρά. Το φαγητό είναι πηγή ζωής. Και εκτός από πηγή ζωής είναι και μια μεγάλη απόλαυση της ζωής, μια φανταστική ευκαιρία για έκφραση, για φροντίδα, για παιχνίδι και για χαρά! 

Κλείνοντας, λοιπόν, θέλω να αφήσω μια υποσημείωση, ένα υστερόγραφο αν θέλετε, που μου έμεινε χαραγμένο στην ψυχή μου μετά την όλη μας κουβέντα. «Δεν είναι ντροπή να ζητάμε βοήθεια. Ίσως είναι η πιο θαρραλέα απόφαση που μπορεί να πάρει κανείς…». Να σας φροντίζετε, λοιπόν, και να σας αγαπάτε όπως μπορείτε. Κι όταν δεν μπορείτε να αναζητάτε τη βοήθεια που έχετε ανάγκη! Μέχρι την επόμενη φορά, όπως λέει και η Πηνελόπη, να είστε χαρούμενοι και να εκτιμάτε αυτά που έχετε!


Παρόμοια άρθρα:

Aκολουθήστε μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Έλενα Ανθή
Έλενα Ανθή
"Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ξεκίνησα να γράφω... είναι βαθύτερη ανάγκη, δεν μπορώ να την προσδιορίσω. Δεν είναι ότι μου αρέσει ακριβώς. Είναι ότι δεν μπορώ διαφορετικά. Παίρνω ανάσες μέσα από τα γραπτά μου και τα γραπτά μου παίρνουν ανάσες μέσα από εμένα."

Latest Articles

Διάβασε επίσης...