συμφωνία της χαράς

Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κέδρος το νέο βιβλίο της Γιοβάννας με τίτλο «η χαρά της ζωής». Πρόκειται για ένα σύντομο έργο, μια ιστορία ανθρώπινη και αισιόδοξη. Ο τίτλος του βιβλίου προέρχεται από την 9η Συμφωνία του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.

Ένα σύγχρονο μυθιστόρημα με ήρωες καθημερινούς που δημιουργεί μια σχέση οικειότητας με τους αναγνώστες. Μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι πραγματική. Η ηρωίδα του βιβλίου, η Νίκη, βρίσκεται εγκλωβισμένη με τα δεσμά του γάμου με έναν άνθρωπο που δε θέλει παιδιά. Μαζί του δεν γνώρισε καμιά στιγμή χαράς και ευτυχίας, ζούσε μια ρουτίνα για τη φροντίδα του συζύγου της και του σπιτιού. Μία σχέση στη οποία οδηγήθηκε για να διαφύγει από την αυστηρή και «διπολική» όπως την χαρακτηρίζει, μητέρα της.

«Κι έρχεται η στιγμή που, κοιτάζοντας πίσω, θα μετρήσεις: Tόσα από δω… Τόσα από κει… Αν είχα κάνει αυτό, αν το άλλο…
Είναι κι εκείνη η από μέσα φωνή που σε καρφώνει: «Με καταδίκασες, με έθαψες».
Τότε τα σπας όλα: δισταγμούς, αλυσίδες…»

Η Νίκη συνειδητοποιεί πως η ζωή της δεν είναι όπως την ονειρευόταν. Εγκαταλείπει τον σύζυγό της και ξεκινά το ταξίδι για την ελευθερία. Με σταθερό το βλέμμα της προς την ευτυχία θα προσπεράσει εμπόδια και δυσκολίες. Θα προσπαθήσει να επουλώσει τις πληγές του παρελθόντος. Σε αυτό θα τη βοηθήσουν καθοριστικά δύο πρόσωπα που θα γνωρίσει στην πορεία της και θα αλλάξει για πάντα τη ζωή της.

Ο ερχομός του μικρού Αμίρ, ενός ασυνόδευτου παιδιού που αναζητά η Πρόνοια, στη ζωή της θα της δώσει δύναμη να συνεχίσει τον δρόμο της και να γυρίσει σελίδα στη ζωή της. Με αυτό τον τρόπο παρουσιάζεται η διαχρονική αξία και ανάγκη της μητρικής αγάπης και πιο ειδικά μιας «μητέρας της καρδιάς».

Η συμφωνία της χαράς είναι ένα βιβλίο που επιτυγχάνει να προβληματίσει τον αναγνώστη. Παράλληλα, ένα από τα μηνύματα που μεταφέρει είναι πως ποτέ δεν είναι αργά για να κυνηγήσει κανείς τα όνειρά του, μια ζωή όπως την επιθυμεί.

 

Πληροφορίες του βιλίου «Η συμφωνία της χαράς»:

Εκδόσεις Κέδρος, ISBN: 978-960-04-5085-9
ΣΕΛ.: 248
Σχήμα: 14 Χ 20,6
Βάρος: 278.00 γραμ.
Μαλακό εξώφυλλο

Παρόμοια Άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Facebook και Instagram